Peste 200 de audieri in ancheta de la Petrila Echipele care au cercetat tragicul eveniment in care 13 mineri si salvatori si-au pierdut viata spun ca in proportie de 99% se cunosc deja cauzele accidentului, insa trebuie finalizata expertiza tehnica de catre INSEMEX. "Noi ne-am facut deja o parere, insa asteptam finalizarea expertizei tehnice pentru a ne putea pronunta. In prezent se finalizeaza audierile, studiem documentele si vom incepe sa lucram la procesul-verbal de stabilire a cauzelor si vinovatilor atunci cand va fi incheiata expertiza tehnica de catre expertii de la INSEMEX. Noi stim in proportie de 99% ce s-a intamplat, dar pentru ca avem o responsabilitate foarte mare, inclusiv fata de familiile victimelor, pentru a nu gresi, asteptam incheierea tuturor cercetarilor. Nu este important cat de repede apar concluziile producerii accidentului, ci important este sa stabilim corect cauzele, responsabilitatile si masurile ce se impun pe viitor pentru a nu se mai intampla astfel de evenimente nedorite", a declarat Ileana Bodea, seful Serviciului Sanatate si Securitate in Munca Petrosani, scrie Romania Libera.

Profesorul Oliviu Vladulescu, unul dintre cei mai cunoscuti luptatori anticomunisti din judetul Ialomita, acum consilier judetean, „a turnat la Securitate inca de pe bancile scolii“. Asa sustin membrii Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), care au cerut magistratilor sa constate calitatea acestuia de „colaborator“. Surpriza este cu atat mai mare cu cat Vladulescu a fost incarcerat in perioada comunista, iar povestea pe care el a facut-o publica, dar si atitudinea sa de militant pentru drepturile profesorilor i-au impresionat, in 2005, atat pe presedintele Traian Basescu, cat si pe premierul Calin Popescu-Tariceanu. Cei doi au mers sa-l viziteze pe „profesorul-disident“ la spitalul la care acesta a fost internat, dupa ce a stat mai multe zile in greva foamei cerand salarii mai mari pentru cadrele didactice. Procesul lui Vladulescu cu CNSAS ar trebui sa inceapa peste patru zile, la Curtea de Apel Bucuresti, afirma EvZ.

Radu Timofte - cercetat de DNA in scandalul vilelor RAAPPS Fostul sef al SRI, Radu Timofte, se afla in vizorul procurorilor anticoruptie, intr-un dosar disjuns din cel al generalilor SRI trimisi in judecata sub acuzatia ca ar fi cumparat vile RAAPPS la pret subevaluat, desi nu aveau dreptul. Anchetatorii sustin ca si Timofte si-a cumparat in 2005 un astfel de apartament din proprietatea RAAPPS, desi nu avea calitatea de militar. Pe de alta parte, anchetatorii au precizat in rechizitoriu ca generalii SRI (r) Ionel Marin si Dumitru Zamfir, precum si maiorul Catalin Miu, stiau ca va fi elaborata o lege in CSAT care sa permita unor institutii publice sa vanda personalului propriu locuintele de serviciu. Iar singurul care avea acces in CSAT era chiar seful SRI, Radu Timofte, afirma Curentul.

Becali se antreneaza pentru transhumanta din fotbal Spiritul sarbatorilor sau mai degraba lipsa lichiditatilor il determina pe Gigi Becali sa faca superoferte in privinta jucatorilor de la Steaua, singurele active din portofoliul sau care nu sunt inca prea afectate de criza fi­nan­ciara. Finul Mirel Radoi este pri­mul scos pe taraba, patronul din Ghen­cea fiind dispus sa scada doua milioane de euro din cele sapte cat pretindea initial de la Inter Milano, convingandu-l pe Victor Becali, in numele familiei, sa renunte si la comisionul de impresar. Dorin Goian, fundasul golgheter de la Steaua, dar mai ales de la nationala, ar putea ajunge in Spania, la Betis Sevilla, pentru 3,5 milioane de euro, suma pentru care altadata Gigi Becali nu raspundea nici la telefon, pretentiile sale fiind de 7-10 milioane de euro, afirma Cotidianul.

Terra, grav amenintata din spatiu Aproximativ 900 de asteroizi si comete cu potential de pericol isi pot intersecta traiectoria cu Pamantul. Observatiile astronomice din ce in ce mai performante releva ca, anual, sunt descoperite in spatiul indepartat 80 de noi corpuri ceresti periculoase (PHOS) care ar putea lovi planeta noastra, informeaza EvZ. Este vorba de asteroizi si comete cu diametrul mai mare de 140 de metri, a caror orbita o poate intalni pe cea a Pamantului. Totalul de PHOS observat in ultimii ani si care ar putea avea un impact distrugator cu Terra se ridica la peste 4.000.

Compania de consultanta Deloitte a dat publicitatii, recent, un raport in care se arata ca, incepand cu 2009, multe dintre publicatiile scrise ar putea sa dispara de pe piata. Astfel, potrivit previziunilor, o publicatie din 10 va fi nevoita sa-si reduca tirajul cel putin cu jumatate sau sa se mute integral pe internet, pentru a nu disparea. Efectele vor fi resimtite mai ales pe pietele dezvoltate. Raportul mai evidentiaza ca publicatiile print au inregistrat scaderi cu peste 20% ale veniturilor provenite din publicitate si cu 10% ale veniturilor din abonamente. Chiar si asa, prin transferul in online nu s-a reusit recuperarea pierderilor determinate de scaderea publicitatii, afirma EvZ.

Spitalul de Neuropsihiatrie „Socola“ Iasi a inaugurat clinica pentru bolnavii de Alzheimer, situata in apropiere de Iasi, in localitatea Barnova. Desi s-au taiat panglici, au avut loc spectacole organizate de bolnavii psihici si s-a facut chiar si slujba de sfintire, nici unul din cele 12 saloane nu are paturi. Altfel spus, daca acum cineva vrea sa se interneze acolo, trebuie sa vina cu mobila de acasa. „Din lipsa de fonduri, nu am putut achizitiona paturi si am reusit sa igienizam, sa punem tamplarie noua, sa racordam la apa fiecare salon. Mai trebuie acum sa aducem mobila, paturi, frigidere, televizoare si altele, dar prioritatea este dotarea cu paturi. In prezent, cine vrea sa se interneze, trebuie sa-si doteze camera cu mobila. Pentru internarea si tratamentul de aici se plateste o taxa de aproximativ 150 de lei pe luna de pacient“, a declarat dr. Calin Scripcaru, managerul Spitalului de Neuropsihiatrie „Socola“ Iasi, citat de Gardianul.

Topul Taberelor Scolare Daca stresul de la serviciu va face sa visati la un concediu linistit si nu stiti in ce tabara sa va trimiteti copiii, va putem sfatui noi. Pentru aceasta vacanta de iarna, Autoritatea Nationala de Tineret (ANT) a scos la bataie 5.600 de locuri, in 44 de centre de agrement din intreaga tara, pretul mediu pentru o zi de cazare fiind cuprins intre 42 si 50 de lei. In general, tinerii se ingramadesc sa rezerve un loc pentru Revelion in statiunile cu traditie in practicarea sporturilor de iarna. Un sejur la Predeal, in perioada Craciunului, cu sase nopti de cazare si trei mese pe zi incluse, costa 330 de lei, in timp ce tariful perceput pentru vacanta de Revelion se ridica la 350 de lei. La fel de cautate sunt taberele din judetele Maramures (Muncel, Cuart si Stibina), unde sejurul costa 325 de lei, Prahova (Vila Soimu si Vila Crisul din Busteni) 300 de lei si Mures (Sovata) 150 de lei. La ora actuala, cele 250 de locuri din centrele de agrement Poiana Pinului, Sarata Monteoru si Arbanasi din judetul Buzau a fost ocupate aproape in totalitate, afirma Gandul.