Aproximativ 100.000 de locuinte au ramas fara curent electric in Franta si autostrada 75 a fost inchisa temporar circulatiei din cauza ninsorilor din ultimele zile. Intreruperi de curent au fost semnalate in mai multe departamente din centrul si sudul Frantei, cele mai afectate zone fiind: Puy-de-Dome, Aveyron, Lozere, Cantal, Haute-Loire si Correze. Reprezentantii Companiei de electricitate ERDF au declarat ca remedierea defectiunilor se deruleaza cu dificultate din cauza zapezii care ingreuneaza accesul la reteaua de transport al electricitatii, afirma Reuters. De asemenea, aproape un milion de case sunt lipsite de electricitate in nord-estul Statelor Unite, dupa ce ploile si poleiul au determinat statele Massachusetts, New Hampshire si o parte din Maine sa decreteze stare de urgenta.

Cateva zeci de persoane au fost arestate duminica,in timpul unei manifestatii a opozitiei, la Moscova. Potrvit AFP, manifestatia din capitala Rusiei a fost organizata la apelul fostului campanion mondial la sah Garry Kasparov, adversar declarat al actualei puteri. Oficialii administratiei moscovite sustin ca masura arestarii si dispersarii manifestantilor s-a impus deorece nu exista o autorizatie pentru mars. Printre cei arestati se numara unul dintre sefii miscarii de opozitie Cealalta Rusie si liderul Partidului National Bolsevic, Eduard Limonov.

Cel putin 57 de oameni au murit intr-un accident rutier produs in Egipt si mai multe persoane au fost ranite. Este vorba despre unul dintre cele mai grave accidente de circulatie din ultimii ani din Egipt. Saptamana trecuta, 15 liceeni au murit pe o sosea din apropiere de Cairo. Incercand sa evite un vehicul care venea din sens opus, autocarul, la bordul caruia se aflau 70 de persoane, printre care numerosi studenti, a parasit carosabilul si a plonjat intr-un canal de irigatii de langa soseaua care leaga orasul Cairo de provincia Minya, din sudul tarii, informeaza AP.

Sarah Palin a pierdut alegerile dar s-a plasat in fruntea listei citatelor celebre, cunoscuta sub numele de Yale Book of Quotations, intocmita de americanul Fred R. Shapiro. Candidatul republicanilor pentru functia de vice-presedinte imparte podiumul cu comicul Tina Fey care a ironizat politica externa promovata de Palin in remarca "Rusia se vede din casa mea". In fapt Sarah Palin afirmase: Rusii sunt vecinii nostri, poti vedea Rusia de pe o insula din Alaska, scrie AP.

Traficul feroviar în estul Ungariei a fost perturbat ieri din cauza unei greve pe termen nelimitat a angajatilor cailor ferate, în timp ce aeroportul international din Budapesta se afla în cea de-a cincea zi de greva. Doar jumătate dintre trenuri mai circulă la această oră. Greva se va extinde până luni în întreaga ţară, potrivit conducerii sindicatului. Angajatii cer mărirea salariilor şi acordarea unei prime de aproximativ 1.000 de euro ca urmare a privatizarii societăţii de transport feroviar, informeaza presa maghiara.