Companiile chinezesti implicate in scandalul laptelui contaminat au cerut scuze publicului. Companiile chinezesti implicate in scandalul laptelui contaminat cu melamina au folosit SMS-urile pentru a-si exprima scuze fata de publicul consumator. Zeci de mii de cetateni chinezi au primit mesaje in care firmele producatoare de produse lactate isi exprima regretul, isi cer iertare si promit sa puna capat productiei de produse lactate de calitate inferioara sau indoielnica. In urma consumului de lapte contaminat cu melamina, o substanta chimica industriala, si-au pierdut viata anul trecut in China sase bebelusi si au fost spitalizati aproximativ 300.000 de sugari, informeaza BBC.

Urmari ale incendiului de Revelion la Bangkok. Supravietuitorii unui mare incendiu produs intr-un club de noapte si soldat cu moartea a 60 de persoane la Bangkok, in noaptea de Revelion, au acuzat proprietarii localului de ignorarea celor mai elementare reguli de siguranta. Clientilor, se pare, li s-a permis sa aprinda artificii in interiorul clubului care nu avea o iesire de urgenta, iar ferestrele aveau gratii, noteaza BBC.

Bebelus nascut in avion. O femeie din Uganda a nascut la bordul unui avion care efectua o cursa din Olanda spre SUA. Bebelusul, o fetita sanatoasa, s-a nascut cu ajutorul a doi medici care erau si ei pasageri ai zborului. Mama si fetita, numita Sasa, au fost duse la un spital din Boston dupa aterizare, informeaza BBC.

Ashkelon lovit de 7 rachete lansate de catre Hamas. Autoritatile israeliene au anuntat ca sapte rachete lansate din Fasia Gaza au lovit orasul israelian Ashkelon si zonele din apropierea granitei cu Gaza. Exploziile, inregistrate la primele ore ale diminetii, survin dupa o noapte relativ calma in teritoriul israelian din apropierea granitei cu Gaza, informeaza Reuters.

Cuba - 50 de ani de comunism. In fata unei multimi de mii de oameni adunati in centrul Havanei pentru a sarbatori revolutia, Raul Castro s-a adresat multimii de la balconul de unde in urma cu 50 de ani, fratele sau, Fidel Castro, proclama instaurarea noului regim comunist in Cuba. Raul Castro a spus ca va continua regimul impus de fratele sau inca 50 de ani de acum inainte, noteaza BBC.

Legile antifumat din SUA au dus la scaderea ratei infarcturilor. Concluzia cercetatorilor demonstreaza ca fumatul dauneaza si celor care nu au acest viciu. Efectele benefice ale legii se simt deja in orasul Pueblo, din statul american Colorado. La cinci ani dupa ce primaria le-a interzis fumatorilor sa isi mai aprinda tigarile in locurile publice, rata infarcturilor a scazut serios. De aceea, si primarul orasului New York a decis sa-i protejeze pe nefumatori. Interdictia este in vigoare in 15 state si alte 330 de orase americane, informeaza Reuters.