Partidele din coalitia guvernamentala a Germaniei s-au pus de acord asupra unui plan de relansare economica a tarii care ar urma sa coste bugetul de stat aproximativ 50 de miliarde de euro. Documentul va fi prezentat saptamana viitoare consiliului de ministrii, scrie Le Monde. De asemenea, cancelarul german, Angela Merkel, exercita presiuni asupra guvernului grec pentru plata datoriilor fata de fabricantii germani de armament. Guvernul elen datoreaza 570 milioane de euro producatorilor de armament ThyssenKrupp Marine Systems si Krauss-Maffei Wegmann.

Dupa o reuniune cu echipa sa de economisti, Barack Obama a declarat ca planul de relansare economica a SUA a fost trasat in linii mari. Potrivit planului stabilit de noul presedinte al Casei Albe, aproximativ 300 de miliarde de dolari vor fi destinati masurilor de scadere a impozitelor, scrie AFP. Barack Obama spera ca relaxarea fiscalitatii, mai cu seama pentru cei care castiga mai putin de 200.000 de dolari pe an, sa creeze 3 milioane de locuri de munca pana in 2011. De asemenea, planul prevede acordarea unor credite pentru infrastructura si pentru investitiile in energii regenerabile. Potrivit oficialilor americani documentul va fi adoptat de congres la inceputul lunii februarie.

SUA au inaugurat luni cea mai mare ambasada la Bagdad, in zona ultra fortificata a orasului. Ambasada este un complex alcatuit din 21 de cladiri si a costat nu mai putin de 736 de milioane de dolari, informeaza AFP. Inaugurarea ambasadei are loc la o zi dupa ce un nou atac sinucigas cu bomba, in urma caruia cel putin 38 de irakieni au fost ucisi, la doar cativa kilometri de zona unde este situata ambasada.

Parchetul din Sofia anchetează o filieră internaţională de spălare de bani, suspectată că ar fi tranzitat prin spaţiul bulgar suma de un miliard de euro, provenind din Rusia, relatează AFP. Un oficial al Ministerului bulgar de Justiţie a declarat ca amploarea anchetei este fara precedent in Uniunea Europeană. Potrivit reprezentantilor Parchetului bulgar, pana in acest moment doua persoane au fost puse sub acuzare pentru spalare de bani.

Incepand cu acesta saptamana posturile televiziunii publice franceze nu mai au voie sa difuzeze publicitate in cadrul programelor care ruleaza între 8 seara şi 6 dimineaţa. Masura a fost impusa de Nicolas Sarkozy, care sustine ca prin acesta decizie, posturile publice din Franta isi vor imbunatati calitatea programelor, scrie Le Figaro. Decizia lui Sarkozy a stârnit nemultumirea jurnaliştilor de la televiziunea naţională. Angajatii postului France 3 au intrat în grevă de avertisment luni, iar cei de la France 2 vor demara protestele marţi.