Calea Lactee, mai mare decat se credea. Galaxia noastra este mult mai mare decat se credea pana acum, conform rezultatelor unei cercetari prezentate saptamana aceasta in cadrul unui important congres astronomic, scrie BBC. Aceste rezultate sugereaza ca galaxia noastra ar avea aproximativ aceleasi dimensiuni ca Andromeda. Mai mult, Calea Lactee se misca si cu 15% mai repede decat s-a prezis anterior. Masa mai mare inseamna insa ca viitoare coliziuni cu galaxiile apropiate ar putea avea loc mai devreme decat se anticipase, potrivit cercetatorilor.

China confirma ca o femeie a murit de gripa aviara la Beijing. O tanara in varsta de 19 ani a murit in Beijing din cauza virusului gripei aviare, H5N1, dupa ce a intrat in contact cu carne de pasare, au anuntat autoritatile sanitare din Beijing si Hong Kong marti. Cazul acesta ar fi primul de acest gen in China, dupa aproape un an. Expertii au declarat ca, desi cazul este surprinzator, dat fiind faptul ca virusul este mult mai activ in luni precum octombrie sau martie, demonstreaza faptul ca exista lacune privind controlul carnii de pasare, in vederea descoperirii la timp a virusului, scrie Reuters.

Prim-ministrul japonez recunoaste ca familia sa a folosit prizonieri de razboi ca sclavi. Prim-ministrul japonez, Taro Aso, a recunoscut ca familia sa a folosit prizonieri de razboi britanici ca sclavi in mine, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, anunta The Telegraph. "Cerecetarile efectuate de Ministerul pentru Asistenta Sociala, anul trecut, releva faptul ca Aso Mining i-a fortat pe prizonierii de razboi sa lucreze in mine", a declarat Taro Aso. Se pare ca exista dovezi potrivit carora 101 prizonieri britanici, 197 de australieni si 2 olandezi au fost siliti sa lucreze in minele companiei detinute de familia prim-ministrului.

El Dorado-ul dinozaurilor, descoperit in China. Oamenii de stiinta au reusit sa identifice nu mai putin de 15 arii in apropierea orasului Zhucheng din provincia Shandong, arii extrem de bogate in fosile preistorice. „Grupul dinozaurilor fosili este cel mai mare de acest gen descoperit vreodata. Numai pe o suprafata de 300 de metri pe 28 de metri am identificat peste 3.000 de ramasite”, afirma in luna martie a anului trecut Zhao Xijin, paleontolog in cadrul Academiei de Stiinte din Beijing. Pana in prezent, numarul fosilelor scoase la lumina depaseste cifra de 7.600, ceea ce inseamna peste 50 de tone de ramasite excavate numai in aceasta parte a Chinei, scrie Descopera.

Un dosar indian ofera mai multe detalii despre atentatele din Mumbai. Autoritatile indiene au strans mai multe detalii despre atentatele din Mumbai din luna noiembrie a anului trecut intr-un dosar pe care l-au prezentat, luni, autoritatilor pakistaneze. Dosarul pare intocmit in asa fel incat sa confirme doua dintre obiectivele indienilor: demonstrarea faptului ca atacatorii au fost trimisi din Pakistan si obtinerea unei sustineri internationale pentru a face presiuni asupra Pakistanului. Dosarul contine fotografii cu mai multe obiecte gasite pe vasul de pescuit folosit de teroristi, de la o sticla de Mountain Dew fabricata in Karachi, pana la pistoale care poarta sigla unui producator din Peshawar si cutii de chibrituri, detergenti si crema de ras fabricate in Pakistan. De asemenea, trebuie mentionat ca dosarul contine o lista cu mai multe incercari ale Indiei, din ultimii ani, de a determina Pakistanul sa investigheze suspectii implicati in atacuri teroriste in India si sa desfiinteze taberele teroristilor de pe teritoriul pakistanez. In plus, in ultimele pagini ale dosarului, India cere Pakistanului sa permita judecarea acuzatilor de catre statul indian, relateaza The New York Times.