Americanii au acum o parere mai buna despre fostii presedinti. Rezultatele unui nou sondaj, efectuat la nivel national, vin sa confirme faptul ca timpul vindeca toate ranile, cel putin cand vine vorba de doi dintre fostii presedinti ai Statelor Unite. 60% dintre americanii chestionati in cadrul unui sondaj de opinie realizat de CNN-Opinion Research si facut public miercuri dimineata au declarat ca sunt de acord cu modul in care George H.W. Buh si-a facut datoria de presedinte si 64% sunt de aceeasi parere in ceea ce-l priveste pe fostul presedinte, Jimmy Carter. Aceste procente reprezinta dublul reuzultatelor pe care le-au obtinut dupa ce au fost scosi din functie, la incheierea primului mandat, scrie CNN.

Barack Obama, pranz alaturi patru fosti presedinti. Presedintele ales, Barack Obama, a luat parte la un pranz foarte important, la Casa Alba. Presedintele George W. Bush a organizat acest eveniment pentru a-i acorda succesorului sau ocazia de a-i intalni pe fostii presedinti George H. W. Bush, Bill Clinton si Jimmy Carter. Aceasta a fost prima intalnire de acest gen din 1981 pana acum, presedintii americani reunindu-se de obicei doar pentru evenimente mai sobre, precum inmormantari sau ceremonii istorice. Pranzul a avut loc in contextul in care Obama va fi pus in functie peste doua saptamani, scrie BBC.

Liderul pakistanez si cel afgan promit sa lupte impreuna impotriva terorismului. Presedintele Pakistanului, Asif Ali Zardari, al carui guvern a fost acuzat de India ca ar fi sustinut atentatele din Mumbai, a declarat ca va participa impreuna cu presedintele afgan, Hamid Karzai, la lupta impotriva terorismului, intrucat acesta a devenit o amenintare majora pentru tarile din zona. Acest anunt a fost facut de Zardari cu ocazia primei sale vizite oficiale in Afganistan, unde a fost primit de Karzai ca un "frate". In plus, ministerele de externe ale celor doua tari au semnat o declaratie care presupune dezvoltarea unei strategii comune pentru combaterea terorismului, scrie Washington Post.

Irak, India si Mexic, cele mai periculoase state pentru media. Irak ramane tara cu cea mai mare rata a mortalitatii in randul jurnalistilor in anul 2008, fiind urmat de India si Mexic, desi numarul mortilor a inregistrat o scadere comparativ cu anul precedent. Potrivit INSI (International News Safety Institute), 109 jurnalisti din 36 de tari au murit, in total, in cursul anului trecut din cauza meseriei lor. Numarul se afla in scadere, de la 172 de astfel de cazuri in 2007, in mare parte datorita faptului ca a scazut numarul jurnalistilor morti in Irak. In acest stat s-a observat o scadere de la 65 la 16 morti, fapt ce reflecta o scadere globala a violentei a declarat, marti, Institutul, scrie Reuters.

NASA isi pregateste echipajele pentru Marte. “Mars Desert Research Station” este un laborator stiintific amenajat in desertul Utah, in apropierea orasului american Hanksville, cu ajutorul caruia cercetatorii NASA incearca sa simuleze conditiile de pe Marte, in vederea pregatirii viitoarelor misiuni cu echipaj uman pe Planeta Rosie. Grupuri de voluntari traiesc experimental in spatiul special pregatit, testand diverse tehnologii si particularitati adaptate habitatului desertic, tipic imprejurarilor martiene, scrie Descopera.