Cadavre arse gasite in Madagascar. Mai mult de 20 de cadavre carbonizate au fost gasite intr-un magazin din Antananarivo, capitala Madagascarului, care fusese jefuit in urma unor proteste violente impotriva guvernului. S-ar parea ca aceste cadavre ar apartine hotilor care au ramas blocati in magazinul incendiat, insa acest lucru nu s-a confirmat inca. Marti a fost cea de-a patra zi de conflicte de strada, care au izbucnit in urma unei confruntari politice intre presedinte si primarul capitalei. Politia a tras mai multe focuri de arma in aer, incercand sa imprastie multimile furioase din oras, scrie BBC.

Papa a reabilitat un episcop ce a negat Holocaustul. Papa Benedict a decis sa reabiliteze un episcop criticat pentru negarea Holocaustului, fara sa consulte Vaticanul. Cativa prelati se tem ca decizia Papei va avea un impact semnificativ in privinta relatiilor cu evreii. Aceasta miscare i-a infuriat atat pe evrei, cat si pe catolici, iar surse din cadrul Bisericii Catolice sustin ca actiunea lui Benedict reflecta stilul sau autoritar, scrie Reuters.

Presiuni pentru restaurarea democratiei in Fiji. Liderii mai mutor tari din Pacific au amenintat regimul militar din Fiji ca, daca nu organizeaza alegeri libere si nu restaureaza democratia pana la sfarsitul anului, se vor vedea nevoite sa aplice sanctiuni severe, precum retragerea ajutorului financiar. Ultimatumul adresat lui Frank Bainimarama, liderul fortelor armate din tara, marcheaza o intensificare a presiunilor pentru inlaturarea regimului militar. Aceasta vine dupa o declaratie sfidatoare a acestuia, care a afirmat ca ar putea sa dureze chiar si 10 ani pana cand va renunta la putere. Avertismentul a fost lansat in urma unei intalniri din Papua Noua Guinee a 16 tari membre in Forumul Insulelor din Pacific, scrie USA Today.

Regatul Unit trebuie sa faca publice discutiile premergatoare razboiului din Irak. Inregistrarile discutiilor din cadrul cabinetului britanic din momentul declansarii razboiului din Irak trebuie facute publice, ca urmare a unei decizii a tribunalului, luata marti. Aceste discutii priveau legalitatea invadarii Irakului in momentul declansarii razboiului din 2003. Publicarea acestor documente l-ar putea stanjeni pe prim-ministrul Gordon Brown, al carui predecesor, Tony Blair, a fost acuzat de catre critici ca a mascat retinerile initiale ale avocatilor privind lansarea invaziei asupra Irakului, in vederea inlaturarii lui Saddam Hussein. Cabinetul Brown a declarat ca are in vedere un raspuns la decizia luata. Tribunalul care decide in privinta cererilor de publicare a documentelor oficiale, in conformitate cu legea liberei informari, a afirmat ca publicarea discutiilor din cadrul cabinetului este in interesul publicului, scrie Reuters.

Israelul lanseaza atacuri asupra Fasiei Gaza. Israelul a efectuat un atac aerian in Fasia Gaza si a lansat o invazie cu tancuri si buldozere dincolo de granite. Surse palestiniene sustin ca au avut loc lupte langa Khan Younis, in sudul Fasiei Gaza, oamenii parasindu-si casele. Aceasta incursiune urmeaza unui atac cu bomba care a ucis un soldat israelian, lasand in urma si trei raniti, langa granita cu Gaza. Acesta este cel mai violent atac de la ofensiva Israelului asupra Hamas, in Gaza, care s-a scontat cu incetarea focului de ambele parti, scrie BBC.

Wikipedia va limita posibilitatea de editare libera a enciclopediei sale. Enciclopedia online Wikipedia, al carei continut de informatii este generat de orice utilizator de internet care doreste sa-si aduca aportul la intregirea cunostintelor lumii, ia in considerare o revizuire radicala a modului in care acest lucru se va intampla de acum inainte. Fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, propune o schema de reorganizare prin care informatiile introduse in enciclopedia online de catre utilizatori sa fie verificate si aprobade anterior adaugarii lor pe site. Acest lucru va schimba actualul sistem deschis prin care oricine este capabil sa aduca schimbari majoritatii articolelor continute de arhivele enciclopediei virtuale, scrie Descopera.