Politia indiana a deschis o ancheta in urma informatiilor difuzate de un tabloid britanic potrivit caruia tatal actritei de 9 ani din pelicula Slumdog Millionaire, ar fi incercat sa o vanda. Khurshid Begum mama lui Rubina Ali, actrita din Slumdog Millionaire, a depus o plangere la politia din Mumbai dupa ce ziarul "News of The World": a publicat un articol in care se afirma ca tatal fetitei ar fi cerut 400.000 de dolari in schimbul adoptiei copilului. Interogat de politie si de jurnalisti Rafiq Qureshi, tatal copilului a negat aceste acuzatii, scrie AP.

Conducerea companiei Oracle a anuntat ca va cumpara Sun Microsystems pentru suma de 7,4 miliarde de dolari. Tranzactia va fi cel mai probabil finalizata in vara aceasta dupa ce toti actionari vor aproba oficial transferul. "Estimam ca Sun Microsystems va contribui cu peste 1,5 miliarde dolari la profitul operational al Oracle in primul an, urmand sa creasca la peste 2 miliarde dolari in al doilea an", a declarat presedintele Oracle, Safra Catz. Compania Sun a mai primit oferte de la IBM, HP, Dell Inc si Cisco Systems Inc, informeaza BBC News.

Moscova a intocmit o serie de propuneri pentru realizarea unei noi Carte energetice mondiale. Dmitri Medvedev intentioneaza sa trimita documentul tarilor din G20, Uniunii Europene si altor tari din fosta URSS. Actuala Carta energetica a fost adoptata in 1991, dupa Razboiul Rece, de 51 de state pentru facilitarea cooperarii cu tarile din estul Europei si din fosta URSS. Tratatul a fost semnat de 49 de tari si de Uniunea Europeana, insa nu si de Rusia, anunta APF.

Fostul director al CIA, Michael Hayden, a declarat ca presedintele Obama a compromis securitatea nationala, deoarece a facut publice informatii in legatura cu metodele dure de interogare a teroristilor. Hayden a spus ca notele facute publice au subliniat metodele de interogatoriu foarte dure folosite impotriva membrilor al Qaeda. Acesta a mai declarat ca a contactat in numeroase randuri oficiali de la Casa Alba pentru a le comunica ca nu este de acord ca presedintele sa faca publice metodele de interogatoriu. Presedintele american Barack Obama a invocat luni "circumstante exceptionale" pentru a apara decizia sa de a face publice note secrete asupra unor metode folosite de CIA pentru a-i face sa vorbeasca pe teroristi sub administratia Bush. Acesta a dat astfel asigurari personalului agentiei centrale de informatii ca dispune de sprijinul sau 'total' si ca el va face totul pentru a proteja identitatea si securitatea membrilor ei, scrie AP.

Potrivit unui sondaj efectuat pentru cotidianul Corriere della Sera in peninsula, 48% dintre italieni declara ca au mai multa incredere in premierul Silvio Berlusconi datorita atitudinii dupa cutremurul din 6 aprilie. Numai 6% dintre subiecti spun ca au “mai putina incredere” in seful guvernului, in timp de 11% sustin ca au o incredere moderata in acesta. Potrivit presei italiene Partidul Poporul Libertatii al premierului Berlusconi se apropie de 50% din intentiile de vot, scrie Reuters.