Accidentele de circulatie ucid mai multe persoane sarace, facand anual aproximativ 1,2 milioane de morti si intre 20 si 50 de milioane de raniti, se arata intr-un studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii. A noua cauza de deces la nivel mondial si una dintre primele trei pentru segmentul de varsta cuprins intre 5 si 44 de ani, accidentele de circulatie variaza si in functie de stratificarile sociale. Astfel, potrivit studiului efectuat in 78 de tari, 90% dintre accidente se produc in state cu o economie slaba, tari care detin mai putin de jumatate din parcul mondial de autovehicule, relateaza AFP.

Ministrul olandez al afacerilor externe a declarat ca exista informatii potrivit carora alegerile prezidentiale din Iran, care l-au reconfirmat in functie pe Mahmoud Ahmadinejad, au fost influentate. "Pare sigur ca au fost luate masuri pentru a influenta scrutinul, precum limitarea accesului la internet sau blocarea mesageriei mobile. Legitimitatea acestor alegeri este minata de informatiile referitoare la fraudele comise in timpul scrutinului si a numaratorii voturilor", se arata intr-un comunicat semnat de Maxime Verhagen seful diplomatiei olandeze. Potrivit presei internationale, in Iran, portalurile Youtube si Facebook dar si numerose alte site-uri nu au mai fost accesibile utilizatorilor. Nici principala retea de telefonie mobila nu a functionat in ziua scrutinului. De asemenea, BBC a anuntat ca satelitii care ii difuzeaza programele in Orientul Mijlociu si in Europa sunt tinta unui bruiaj care provine din Iran, care impiedica receptarea acestora. Realegerea lui Mahmoud Ahmadinejad a declansat manifestatii la Teheran, Londra si Bruxelles. Principalul contracandidat al lui Mahmoud Ahmadinejad, a cerut duminica anularea scrutinului pentru prezidentiale, afirma Reuters.

Evreii practicanti pe care rabinii nu ii lasa sa navigheze pe internet din cauza continutul indecent au acum posibilitatea de a accesa web-ul prin intermediul unui nou motor de cautare intitulat Koogle. Potrivit unuia dintre administratori, Yossi Altman a declarat ca Koogle se conformeaza perfect doctrinei rabinilor care interzice accesul la internet in principal pentru a se evita vizionarea de materiale cu continut pornografic. Koogle indexeaza siteuri de stiri sau magazine virtuale blocand insa accesul la produsele pe care israelienii ultraortodocsi nu au voie sa le aiba in locuinte, cum ar fi televizoarele, informeaza Reuters.

Potrivit unor date ale comisiei de ancheta, aeronava Airbus apartinand companiei aeriene Air France care s-a prabusit in apele Atlanticului pe 1 iunie cu 228 de pasageri la bord, ar fi suferit o defectiune la sistemul de control al carmei. Informatia nu a fost insa confirmata pe cai oficiale. De asemenea, presa franceza sugereaza ca la bordul avionului se aflau doua persoane cunoscute pentru legaturile lor cu teroristii islamisti. Nici acesta informatie nu a fost confirmata de anchetatorii care sustin ca pana in acest moment nu s-a reusit identificarea completa a pasagerilor, afirma BBC News.

Primul deces de gripa porcina in Scotia. Un pacient contaminat cu gripa porcina a decedat duminica intr-un spital din Scotia. Potrivit guvernului scotian acesta este primul deces din cauza gripei porcine inregistrat in afara continentului american. Potrivit medicilor pacientul suferea si de alte probleme de sanatate, fapt care a grabit decesul. Anterior, guvernul scotian anuntase ca aproape 500 de scotieni au fost infectati cu virusul gripei porcine. Alte 175 de cazuri sunt in curs de investigare iar zece persoane sunt spitalizate, scrie Reuters.