Un sfert din barbatii din Africa de Sud recunosc ca au violat. Potrivit unui raport care expune cultura de violenta sexuala a tarii, unul din patru barbati din Africa de Sud recunoaste ca a violat, iar dintre acestia cei mai multi au marturisit ca au facut-o de mai multe ori. Trei din patru violatori au marturisit ca au atacat pentru prima data in timpul adolescentei, iar unul din 20 a declarat ca au violat o femeie in ultimul an. Africa de Sud este tara cu cel mai mare numar de violuri din lume. Doar o parte din violuri sunt raportate la politie si doar in cateva cazuri vinovatul este prins si condamnat. Consiliul de Cercetare Medicala din Africa de Sud a realizat un studiu despre violuri si raspandirea virusului HIV, rugandu-i pe barbati sa raspunda la intrebari cu ajutorul unui dispozitiv Palm Pilot, care le asigura anonimitatea. Aceasta metoda a produs surprinzator de multe raspunsuri sincere, scrie The Guardian.

UE ajuta Pakistanul cu 100 de milioane de dolari. Uniunea Europeana va trimite 100 de milioane de dolari in Pakistan, sub forma ajutoarelor umanitare, contribuind astfel la eforturile de combatere a crizei economice si a terorismului. Banii sunt destinati sa ajute in jur de 2 milioane de refugiati din nord-vestul Pakistanului, care si-au parasit casele din cauza luptelor dintre militanti si combatantii talibani. Acordarea acestui ajutor a fost anuntata la inceputul discutiilor oficiale dintre presedintele Asif Ali Zardari si liderii europeni de la Bruxelles. Discutiile reflecta ingrijorarea crescanda a UE fata de instabilitatea din Pakistan, care ar putea ingreuna efortul de a pune capat conflictului din Afganistan, scrie BBC.

India este dispusa sa faca pace cu Pakistanul. Manmohan Singh, premierul Indiei, a declarat, miercuri, ca tara lui vrea sa faca pace cu Pakistanul, dand speranta reluarii tratativelor privind provincia Kashmir, care sunt vazute ca elemente cheie in noua strategie a presedintelui Obama cu privire la situatia Pakistanului si a Afganistanului. Singh a dat o nota pozitiva declaratiilor sale, la o zi dupa discutiile purtate cu Asif Ali Zadari, presedintele Pakistanului, in contextul unui summit pe probleme de securitate, tinut in Rusia. Cu aceasta ocazie, cei doi lideri s-au intalnit pentru prima oara de la atacurile teroriste din Mumbai, de anul trecut. Cu toate acestea, premierul Indian a precizat clar ca nu va relua tratativele de pace cu Pakistanul, pana cand acesta nu va actiona ferm impotriva militantilor responsabili pentru atacurile din Mumbai, precum si asupra altor tinte din India, scrie The Times.

Marina mexicana a descoperit o tona de cocaina ascunsa in rechini congelati. In urma controlului unui vas din statul mexican Yucatan, ofiterii marinei mexicane au taiat mai mult de 20 de rechini congelati, in care au gasit mai multe pachete cu cocaina. Drogurile au fost descoperite cu ajutorul aparatelor cu raze X si a cainilor dresati in acest scop. "Cei de pe vas au spus ca este vorba de un agent de conservare, insa in urma analizelor s-a confirmat ca este cocaina", a declarat Eduardo Villa, comandant in marina mexicana. Cartelurile de droguri sunt fortate sa elaboreze tactici tot mai creative pentru a trimite droguri in SUA, intr-o lupta tot mai apriga cu autoritatile mexicane, scrie The Telegraph.

Marea Britanie are cea mai ridicata rata a somajului din ultimii 12 ani. Numarul de someri din Regatul Unit a ajuns la 2,26 de milioane in primul trimestru al acestui an, cel mai ridicat din ultimii 12 ani. Insa, cifrele arata ca viteza declinului a inceput sa scada. Cu toate acestea, economistii se asteapta in continuare ca numarul somerilor sa creasca pana la 3 milioane anul viitor, avand in vedere ca majoritatea companiilor continua sa disponibilizeze din angajati, scrie The Times.