Noi specii de animale si plante descoperite in zona Mekong. Un raport al World Wildlife Fund (WWF) precizeaza ca in ultimul an au fost descoperite 163 noi specii de animale si plante in zona Mekong a Asiei de sud-est. Printre acestea se numara o broasca ce se hraneste cu pasari si o soparla gecko cu dungi de leopard, scrie CNN. Barney Long, un responsabil al WWF a declarat ca descoperirea a 100 specii de plante, 28 specii de pesti, 14 amfibieni, doua mamifere si a unei noi pasari evidentiaza biodiversitatea caracteristica regiunii. Long a mai declarat ca amestecul de habitate din zona Mekong permite aparitia unor specii unice si ca in aceste conditii se asteapta la numeroase noi descoperiri. Zona Mekong este formata din tarile si provinciile strabatute de fluviul cu acleasi nume: Cambodgia, Laos, Myanmar, Thailanda, Vietnam si provincia chineza Yunnan. Din anul 1997 pana in prezent aici au fost descoperite aproape 1200 de specii de plante si animale, multe dintre ele fiind specifice exclusiv acestei regiuni.

Israelul cere o atitudine ferma impotriva Iranului din partea statelor vestice. In cursul zilei de duminica, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu le-a cerut mai multor oficialitati americane sa solicite aplicarea unor sanctiuni mai dure impotriva Iranului, scrie The Telegraph. Conform ziarului israelian Haaretz, Netanyahu a declarat: "Trebuie sa se actioneze in tote domeniile pentru a se intensifica presiunile asupra Iranului. daca nu acum, atunci cand?". Aceste declaratii indica faptul ca Israelul cauta o solutie diplomatica pentru a impiedica Teheranul sa produca rachete nucleare, dupa ce in trecutul apropiat a luat in calcul varianta atacurilor aeriene asupra Iranului.

Asasini ai mafiei drogurilor arestati in Mexic. Politia din orasul mexican Ciudad Juarez a arestat cinci persoane afiliate cartelurilor de droguri, suspectate de infaptuirea a 45 de crime. Printre presupusele victime ale acestora se numara 28 de pacienti internati in doua centre de dezintoxicare, conform unui comunicat emis duminica de oficialitatile mexicane. Conform agentiei Notimex, citata de CNN, cei cinci barbati au recunoscut ca sunt asasini in slujba cartelului Sinaloa. In acest an, peste 1600 de persoane au fost ucise in Juarez drept consecinta a razboiului dintre cartelurile Juarez si Sinaloa, declansat pentru controlul rutelor de introducere a drogurilor in Statele Unite.

Inchiderea Guantamo Bay ar putea fi amanata. Secretarul american al apararii, Robert Gates, a afirmat duminica in cadrul unui interviu ca va fi foarte dificil pentru Statele Unite sa inchida complexul de detentie Guantanamo Bay pana la termenul impus de administratia Obama, 22 ianuarie 2010. Complicatiile apar la nivelurile legal, politic si diplomatic, dat fiind statutul neclar al detinutilor din controversata baza militara americana. Complexul de detentie de la Guantanamo Bay a fost infiintat de administratia Bush in anul 2002 pentru retinerea persoanelor banuite de activitati teroriste, scrie Reuters.

“Liniile Nazca” au fost descoperite si in Kazakhstan. Mass-media internationala dar si pagina oficiala de Internet a guvernului din Kazakhstan au anuntat recent descoperirea surprinzatoare a unor geoglife sau “linii Nazca” pe teritoriul acestei tari. Geoglifele sunt reprezentari grafice realizate pe sol prin aranjarea unor pietre sau prin indepartarea straturilor de pamant de la suprafata terenului. Aceste proiectari acopera in general suprafete de mare intindere. Cele mai multe geoglife pot fi gasite in desertul peruvian Nazca. Ele reprezinta in special forme de animale, precum pasari colibri, paianjeni, maimute, pesti, rechini, lame si soparle. Geoglifele din Kazakhstan par, in schimb, sa schiteze o figura umanoida potrivita intre doua structuri neobisnuite. Desenele sunt localizate pe platourile Muntilor Karatau din regiunea sudica a tarii. Integral pe Descopera.