Andrew Lloyd-Webber, diagnosticat cu cancer. Compozitorul britanic Andrew Lloyd-Webber, in varsta de 61 de ani, a fost diagnosticat cu cancer la prostata, scrie Daily Mail. Diagnosticul a survenit in urma unor analize de sange urmate de o biopsie. Rezultatele investigatiilor medicale au aratat totusi ca boala se afla in stare incipenta. Deoarece afectiunea nu s-a raspandit in nici un alt organ, se asteapta ca Lloyd-Webber sa reuseasca o recuperare completa. Imediat dupa pronuntarea diagnosticului, compozitorul s-a internat intr-un spital specializat in tratarea cancerului. Tratamentul poate consta in terapie cu radiatii sau in extirparea intregii glande afectate si va dura doar cateva zile.

Multe ore de privit la televizor duc la un risc mai mare de depresie. Copiii care se uita la televizor pana noaptea tarziu ar putea prezenta un risc mai mare de a suferi de depresii, considera autorii unui studiu realizat la Universitatea de Stat din Ohio, SUA. Se stia deja ca numarul de cazuri de depresie a crescut odata cu raspandirea iluminatului electric, iar cercetatorii cred ca expunerea indelungata la lumina artficiala are efecte nefaste asupra sanatatii emotionale a oamenilor, iar lumina albastruie a televizorului este in mod deosebit nociva. Studiul a fost efectuat pe animale de laborator (soareci), care au prezentat simptome asociate depresiei mai accentuate, in urma expunerii la lumina 24 de ore din 24, comparativ cu soarecii care au fost expusi unui ciclu de lumina-intuneric cu durate asemanatoare ciclurilor naturale noapte-zi. Intensitatea simptomelor de depresie a crescut odata cu durata expunerii la lumina artificiala. Integral in Descopera.

Mecanismul dupa care functioneaza ochii unui crevete poate fi folosit pentru a obtine unitati DVD mai performante. O echipa de oameni de stiinta britanici a aratat duminica faptul ca ochii unei specii de crevete urias ce traieste in Marea Bariera de Corali ar putea reprezenta cheia pentru obtinerea unui nou tip de DVD player ultra-performant. Acesti creveti vad in 12 culori primare, de patru ori mai multe decat oamenii, si pot detecta directiile de oscilare ale undelor luminoase, scrie Reuters.

Un pilot britanic si-a sacrificat viata pentru a-i salva pe pasagerii de la bord. Britanicul Robert Mansell, in varsta de 32 de ani, s-a inecat in urma efectuarii unei aterizari fortate in Marea Caraibilor dupa ce unul dintre motoarele avionului usor pe care il pilota a cedat. In urma manevrei efectuate, acesta a reusit sa salveze vietile celor noua pasageri de la bord, scrie CNN. Avionul Britten-Norman Islander pilotat de Mansell zbura la 1.100 de metri altitudine cand motorul din dreapta a cedat. Britanicul a facut un apel S.O.S dupa care a ales solutia unei aterizari fortate. In urma impactului, a fost prins intre scaunul sau si panoul de control din carlinga. Doi dintre pasageri au incercat sa-i salveze viata, insa au renuntat in momentul in care aeronava a inceput sa se scufunde.

Inspectorii AIEA au vizitat noua instalatie nucleara a Iranului. Inspectorii nucleari mandatati de ONU au vizitat duminica nou-dezvaluitul centru nuclear iranian de langa orasul Qom. Conform agentiei semi-oficiale de stiri Mehr, inspectorii Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) au sosit in Iran sambata si vor parasi tara marti. In programul lor se afla mai multe vizite la noul centru de imbogatire a uraniului, precizeaza CNN. AIEA a anuntat sambata ca inspectorii sai se pregatesc pentru aceasta insarcinare indelung anticipata.