O grupare extremista islamica doreste ca Palatul Buckingham sa fie transformat in moschee. O grupare extremista, ce militeaza pentru impunerea legii islamice, sharia, in Marea Britanie vrea sa transforme Palatul Buckingham intr-o moschee. Cu cateva zile inainte de desfasurarea unui miting in centrul Londrei, gruparea islamica Islam4UK sustine ca are dovezi istorice care contrazic dreptul reginei Marii Britanii de a locui pe proprietatea regala, noteaza The Daily Express. Predicatorul Anjem Choundary cere ca palatul sa se numeasca Buckingham Masjid (moschee, in araba), iar cladirea din apropierea palatului sa devina Masjid Road. Choudary, un extremist islamist, adept al clericului radical Omar Bakri Mohammed, i-a indemnat pe musulmanii din Marea Britanie sa participe la mitingul de sambata pentru a cere o revizuire completa a sistemului legal din tara si introducerea tribunalelor sharia.

Elvetia se pregateste sa adopte o noua legislatie cu privire la sinuciderile asistate. Elvetia, singura tara in care oameni bolnavi din toata lumea pot sa isi gaseasca sfarsitul intr-un mod "decent", va adopta o noua legislatie cu privire la sinuciderile asistate, care va limita aceasta practica doar la cei ce sunt bolnavi intr-o faza terminala sau o va interzice total, scrie CNN. Oricare din variante va fi adoptata, persoanele ce sufera de boli cronice sau psihice nu vor mai putea apela la aceasta practica. Consiliul Federal Elvetian a adaugat ca nu vrea neaparat sa interzica total sinuciderile asistate atata timp cat persoanele ce recurg la acest lucru nu sunt motivate de interese proprii, scrie CNN.

Cei mai periculosi 5 criminali ai lumii se afla printre noi. Desi lupta impotriva criminalitatii este in toi, cei mai periculosi cinci criminali se afla printre noi, cauzand anual milioane de decese. Un raport recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) indica sexul neprotejat, nutritia defectuoasa, igiena precara, conditiile sanitare rudimentare si tensiunea ridicata ca fiind primii cinci vinovati de decesul prematur a 15 milioane de oameni din intreaga lume, scrie Descopera.

O cantareata de muzica folk de numai 19 ani a murit in Canada, sfasiata de coioti. Taylor Mitchell, o cantareata de muzica folk de numai 19 ani, a murit dupa ce a fost atacata de coioti in timp ce se plimba intr-un parc din Canada. Tanara a fost atacata de doi coioti in timp ce se plimba prin parcul Cape Breton Highlands. Un alt excursionist ce se plimba in acel moment prin parc a auzit tipetele cantaretei si a chemat politia, care a transportat-o pe femeie la spital, insa aceasta a murit datorita ranilor, noteaza FoxNews. Vanatorii au impuscat unul din coioti, si urmeaza sa il examineze pentru a afla de ce animalul a fost atat de agresiv. Incidentul este unul destul de ciudat avand in vedere faptul ca aceste animale sunt de obicei "timide", insa parcul a mai primit reclamatii cu privire la animale agresive.

Un cutremur puternic a lovit Afganistanul. Conform Institutului american de geofizica (USGS), un seism puternic a lovit joi regiunea Hindu Kush din estul Afganistanului, insa nu s-au inregistrat raniti si nici pagube. Cutremurul, de 6.0 grade pe scara Richter, a avut epicentrul la 255 kilometri de Kabul si s-a produs la o adancime de 202 kilometri, a declarat Paul Caruso, un geofizician de la USGS. Datorita adancimii la care s-a produs, cutremurul s-a simtit si la Islamabad, in Pakistan, noteaza CNN.