Obama a informat aliatii SUA asupra noii strategii pentru Afganistan. Presedintele SUA Barack Obama a anuntat luni noua strategie a fortelor aliate pentru conflictul din Afganistan, iar oficialii afirma ca planul va include suplimentarea efectivelor americane cu 30.000 de noi trupe precum si un interval de timp in care este prevazuta retragerea, scrie Reuters. Dupa trei luni de deliberari, Obama isi va anunta strategia pentru Afganistan in cadrul unui discurs adresat poporului american, care va avea loc in noaptea de marti, la acedemia militara de la West Point, New York. Conform purtatorului de cuvant al Casei Albe, Robert Gibbs, noile ordine au fost deja transmise catre comandantii militari.

Marina iraniana a capturat cinci cetateni britanici aflati la bordul unui iaht. Ministerul de Externe al Marii Britanii a anuntat luni ca marina iraniana a retinut pe 25 noiembrie cinci cetateni britanici aflati la bordul unui iaht de curse. Acestia se afla in continuare in custodia autoritatilor de la Teheran. Iahtul plecase din Bahrain cu destinatia Dubai, cand a fost oprit de navele iraniene, informeaza CNN. Conform declaratiei partii britanice, este posibil ca iahtul sa fi "intrat accidental in apele teritoriale iraniene". Informatiile de pana acum indica faptul ca cei cinci membri ai echipajului se afla intr-o stare buna de sanatate. Familiile celor retinuti au fost informate, insa numele lor nu au fost date publicitatii.

Oamenii de stiinta de la NASA au descoperit cele mai convingatoare dovezi de pana acum asupra existentei vietii pe Marte. Oamenii de stiinta din cadrul NASA au descoperit ca anumite urme prezente pe un meteorit martian care a lovit Pamantul in urma cu 13.000 de ani sunt aproape cu certitudine bacterii fosilizate. Urmele sunt prezente sub straturile de suprafata ale rocii, aspect ce indica faptul ca microorganismele erau prezente in meteorit inca de la inceput si nu sunt bacterii provenite de pe Pamant, scrie FoxNews. David Mackay, un cercetator de la Centrul Spatial Johnson apartinand NASA a declarat ca "aceasta descoperire reprezinta o dovada foarte puternica in sustinerea ipotezei vietii pe Marte". Mackay a investigat meteoritul inca din 1984, cand acesta a fost descoperit, iar in 1996, alaturi de alti oameni de stiinta, a emis ideea ca minusculele urme sunt de provenienta biologica.

Sportul si miscarea nu ne ajuta la betie. Un comunicat oficial, avand chiar parafa guvernului britanic a fost remis tuturor marilor agentii de presa. Conform continutului acestuia, exercitiile fizice de a doua zi, pot duce la o mica ameliorare a senzatiei de mahmureala, dar in cazurile de alcoolism sau betii serioase, sportul nu ajuta deloc.Totul a pornit in urma unui sondaj social efectuat de Departamentul de Sanatate, conform caruia unul din cinci oameni din Regatul Unit, a declarat ca obisnuieste sa faca miscare in speranta revenirii dupa o partida serioasa de baut. Sondajul a scos la iveala ca unul din cinci britanici bea mai mult decat recomanda specialistii pentru a evita caderea in alcoolism. Asta inseamna mai mult de doua pahare de vin pentru femei si mai mult de trei pentru barbati. Integral in Descopera.

Administratia emiratului Dubai declara ca nu este responsabila pentru datoriile gigantului Dubai World. Administratia emiratului Dubai a anuntat luni ca nu isi va asuma responsabilitatea pentru datoriile de milioane de dolari ale celui mai important conglomerat de stat. Aceasta afirmatie va descuraja creditorii care sperau ca emiratul sa garanteze pentru imprumuturile catre Dubai World, scrie Reuters. "Creditorii trebuie sa-si asume o parte din responsabilitatile aduse de deciziile lor in acordarea de imprumuturi catre companii. Ei cred ca Dubai World face parte din structurile guvernului, fapt care este eronat", a declarat Abdulrahman as-Saleh, directorul general al Departamentului de Finante din Dubai.