Un secretar de stat francez le transmite musulmanilor sa vorbeasca si sa se imbrace cum se cuvine. Nadine Morano, Secretar de Stat insarcinat cu Familia si Solidaritatea, la Ministerul Muncii, Relatiilor Sociale, Familiei si Solidaritatii le-a transmis musulmanilor care traiesc in Franta ca ar trebui sa se imbrace cum se cuvine, sa isi gaseasca slujbe si sa inceteze sa mai foloseasca argoul. Politicienii din opozitie au criticat-o pe Morano declarand ca asemenea comentarii sunt rasiste, scrie Reuters. Morano, care face parte din cercul de apropiati ai presedintelui Nicolas Sarkozy a facut aceste remarci luni seara, intr-un oras din estul Frantei, in timpul unei dezbateri pe tema identitatii nationale. "Vreau ca musulmanii sa se simta francezi pentru ca sunt francezi. Vreau ca ei sa iubeasca Franta cand locuiesc aici, vreau sa isi gaseasca un loc de munca si sa nu mai foloseasca argoul (...) Nu ar trebui sa isi puna sepcile invers", a spus aceasta. Aceste comentarii denota o perceptie stereotipa asupra tinerilor din cartierele sarace ale marilor orase franceze, unde o mare parte a populatiei este constituita din imigranti.

Primul zbor de test al aeronavei Boeing Dreamliner dupa doi ani de amanari. Modelul Boeing 787 Dreamliner a efectuat primul sau zbor de test marti, cu doi ani mai tarziu decat era planuit, scrie Reuters. Mult asteptatul zbor a fost urmarit de mii de oameni, printre care angajati ai companiei Boeing, persoane din industria aeronavelor, amatori de avioane si reporteri. Zborul de test, care a durat 4 ore, a inceput la Paine Field, langa fabrica Beoing de la Everett, la 50 de kilometri de Seattle. Acesta este primul zbor dintr-o serie de teste care se vor desfasura pe o perioada de noua luni. La baza conceptului Dremliner stau aliajele usoare, care reprezinta 50% din structura sa de baza si care sunt mult mai usoare decat aluminiul, unul din principalele componente pentru carcasa avioanelor comerciale la ora actuala. Avand o structura foarte usoara, Boeing 787 consuma cu 20% mai putin combustibil decat orice alta aeronava de talia sa, este mult mai silentios, iar costurile pentru intretinerea sa sunt cu 30% mai scazute. In plus, Dreamliner are si o structura aerodinamica imbunatatita, care contribuie la cresterea eficientei acestuia cu 7 procente. Companiile aeriene au fost incantate de concept si au comandat 840 de aeronave, in valoare de aproape 140 de miliarde de dolari din 2004 si pana acum.

Echipa nationala de fotbal a Eritreei a disparut dupa un meci in Kenya. Intreaga echipa nationala de fotbal a Eritreei a fost data disparuta dupa ce nici unul dintre jucatori nu s-a imbarcat pentru zborul care trebuia sa ii aduca acasa dupa un meci in Kenya. Doar antrenorul si inca un oficial s-au intors in Eritreea dupa ce echipa a pierdut meciul din sferturile de finala ale turneului CECAFA pentru Africa Centrala si de Est, scrie The Telegraph. Este foarte probabil ca cei 12 jucatori sa se ascunda undeva in Nairobi, Kenya, unde se afla mii de refugiati din Eritreea. Aceasta nu este pentru prima data cand sportivii eritreeni nu se mai intorc acasa din turnee. Marea Britanie a acordat azil politic la sase alergatori care au contactat reprezentantii Ministerului de Interne in timp ce se aflau intr-un campionat in Edinburgh anul trecut. Principalele motive pentru care sportivii incearca sa paraseasca Eritreea sunt guvernul represiv, serviciul militar obligatoriu si saracia.

Autoritatile filipineze au evacuat 50.000 de locuitori din apropierea vulcanului Mayon. Autoritatile din Filipine au inceput, marti, sa evacueze in jur de 50.000 de persoane care locuiesc in apropiere de cel mai activ vulcan din tara, dupa ce acesta a inceput sa elimine lava si cenusa. In aceasta situatie, specialistii considera o eruptie de proportii ca fiind iminenta, scrie CNN. Institutul de Vulcanologie si Seismologie din Filipine a ridicat, luni seara, nivelul de alerta la 3. Cercetatorul Alex Baloloy declara ca o eruptie violenta poate avea loc in termen de cateva zile pana la cateva saptamani. Acesta a mai mentionat ca instrumentele de masurare a activitatii seismice au detectat 83 de cutremure vulcanice, majoritatea dintre ele fiind miscari de pamant asociate caderilor de stanci. Vulcanul Mayon are o inaltime de 2.464 de metri si a erupt de 49 de ori din 1616 si pana acum.

Cercetatorii indieni detecteaza viata pe Luna. Oamenii de stiinta ai Organizatiei Indiene de Cercetare Spatiala (Isro) se afla pe punctul de a face o descoperire monumentala. Este posibil ca acestia sa fi identificat semne de viata, intr-o forma sau alta, pe suprafata Lunii. Indienii sunt de aceasta parere deoarece instrumentele implicate in prima misiune selenara a Indiei, fara echipaj uman, Chandrayaan-1, au recoltat semnaturi ale materiei organice in parti de pe suprafata Lunii, declara Surendra Pal, director asociat al Centrului de Sateliti al Isro (Isac), in cadrul unui simpozion organizat recent. Materia organica consta din compusi organici, din carbon - blocul constituent al vietii. Prezenta acestuia indica formarea vietii sau dezintegrarea unei materii candva vie, scrie Descopera.