Sase lideri Al Qaida ucisi in Yemen. Ministrul Apararii din Yemen a declarat ca in timpul raidurilor aeriene din nordul tarii au fost ucisi 6 lideri ai retelei teroriste Al Qaida. Principala tinta a fost comandantul militar al gruparii, Qassim al-Raimi, care a fost ucis, a mai spus ministrul Apararii. Un oficial al guvernului yemenit, informat in mare detaliu cu privire la toata operatiunea, a spus ca este aproape sigur ca al-Raimi a fost ucis. Acesta a mai spus despre al-Raimi ca este al treilea ca si grad in conducerea gruparii teroriste Al Qaida din Peninsula Arabica. Alti lideri posibil ucisi in raid sunt Ammar Ubadah al-Waeli, Ayeth Jaber al-Shebwani, Saleh al-Tayes. Unitati antitero, ajutate de elicoptere, continua sa caute doi lideri ai operatiunilor Al Qaida ce au reusit sa scape raidului aerian, scrie CNN.

Supravietuitorii accidentului aviatic de pe raul Hudson s-au intalnit pentru a comemora un an de la eveniment. O parte din cele 155 de persoane ce au supravietuit aterizarii fortate ale aeronavei US Airways Flight 1549 pe raul Hudson s-au reintalnit la un an dupa eveniment. O multime de aproximativ 100 de persoane l-au intampinat cu aplauze pe Capitanul Chesley "Sully" Sullenberger, care a venit la intalnire zambind si purtand uniforma de pilot. "Suntem cu totii foarte bucurosi ca suntem aici si sarbatorim un an de la eveniment", a declarat Sullenberger. Daca pentru unii supravietuitori reintalnirea cu membrii echipajelor ambarcatiunilor de salvare si vizitarea locului de unde au fost recuperati au starnit o serie de sentimente contradictorii, alti pasageri au fost nerabdatori sa se intalneasca cu persoane care au trecut prin aceeasi experienta, noteaza FoxNews.

SUA a strans 10 milioane de dolari din donatii prin sms pentru ajutorarea victimelor cutremurului din Haiti. Clientii retelelor mobile din Statele Unite ale Americii cu contribuit prin mesaje scrise cu mai bine de 10 milioane de dolari pentru ajutarea victimelor cutremurului din Haiti. Aceasta campanie a depasit orice record anterior, de cand se folosesc mesajele in telefonia mobila, pentru strangerea de fonduri. Fostul presendinte american Bill Clinton, impreuna cu alti oficiali, i-au incurajat pe oameni sa faca cat mai repede donatii in acest sens. Jim Manis, directorul fundatiei "Mobile Giving" a declarat ca s-au primit pana la 10.000 de SMS-uri pe secunda. Acesta a mai declarat ca au fost donati peste 10 milioane de dolari, scrie Reuters. Utilizatorii de telefoane mobile pot contribui cu cate 5 dolari pentru fiecare SMS trimis la contul umanitar online infiintat de muzicianul de origine haitiana Wyclef Jean, pentru ajutarea victimelor cutremurului, sau cate 10 dolari pentru organizatii nonprofit precum Crucea Rosie. Banii donati sunt adaugati facturii telefonice a fiecarui abonat. Nadia Pontif, un oficial al Crucii Rosii din SUA a declarat ca din cele 37 milioane de dolari stransi pentru persoanele afectate de cutremurul din Haiti, mai bine de 8 milioane sunt din SMS-uri. Aceasta campanie a luat amploare si datorita paginilor web de socializare precum FaceBook sau Twitter unde utilizatorii se incurajeaza sa faca donatii. Purtatori de cuvant ai retelelor de telefonie mobila Verizon Wireless, AT&T, Sprint si T-Mobile USA au renuntat la orice taxa la care erau supusi clientii si au declarat ca suma va fi in totalitate donata Crucii Rosii. "Nu exista nicio taxa pentru trimiterea mesajelor si toti cei 10$ din donatie vor ajunge la Crucea Rosie".

Cutremur de 5,4 grade in Venezuela. Un cutremur mediu a cauzat vineri panica in orasul Carupano, din estul Venezuelei. Conform institutului local pentru cercetari seismologice, un cutremur cu magnitudinea 5,4 grade pe scara Richter a avut loc la ora locala 13.30 (20.00 ora Romaniei). Serviciul Geologic al Statelor Unite (USGS) a anuntat ca seismul cu epicentrul la aproximativ 40 de kilometri de Carupano, ce s-a produs la o adancime de aproximativ 11 kilometri, a avut magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter. "Oamenii erau foarte speriati si au fugit in strada deoarece s-a simtit foarte tare", a declarat un locuitor al orasului Carupano. Protectia Civila a declarat ca deocamdata nu au fost semnalate victime sau daune materiale importante. Seismul s-a simtit cel mai puternic in orasele Cumana si Cariaco. Initial USGS declarase ca seismul a avut o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter, scrie Reuters.

Un miel cu chip uman socheaza o comunitate turca. Intr-un sat aflat in apropierea orasului turcesc Izmir, o oaie a dat nastere unui miel decedat, al carui cap era asemanator cu cel al unui om. Veterinarul Erhan Elibol, cel care a adus pe lume puiul prin operatie cezariana, a fost oripilat sa constate ca trasaturile faciale ale mielului pareau similare cu cele umane. "Am mai vazut mutatii ale vitelor si ovinelor. Am intalnit astfel de animale cu un singur ochi, cu doua capete sau cu cinci picioare. Dar atunci cand am privit acest pui, am ramas perplex", a declarat veterinarul in varsta de 29 de ani, scrie Descopera.