Apple interzice mai multe aplicatii sexy pentru iPhone. Apple a inceput sa blocheze mai multe aplicatii pentru iPhone care contin materiale cu continut sexual sugestiv, cum ar fi imagini cu femei in costume de baie sau lenjerie intima, anunta The New York Times. Aceasta masura i-a luat prin surprindere pe producatorii care scoteau profituri semnificative din vanzarea acestor aplicatii. Reprezentantii Apple au declarat ca decizia de a interzice aplicatiile sexy reprezinta o consecinta a mai multor plangeri venite din partea utilizatorilor. Potrivit lui Philip W. Schiller, care se ocupa de marketingul produselor Apple la nivel mondial, in ultimele saptamani cativa dezvoltatori au inceput sa trimita un numar cat mai mare de aplicatii cu un continut inacceptabil. "S-a ajuns in situatia in care mai multe femei s-au plans ca aplicatiile au un continut degradant si de neacceptat, i-ar parintii s-au declarat deranjati de informatiile care le sunt accesibile copiilor lor", a spus Schiller.

40 de persoane arestate in Turcia pentru o tentativa de lovitura de stat. Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a anuntat, luni, ca mai mult de 40 de persoane au fost arestate intr-o investigatie in cazul unui presupus complot pentru rasturnarea partidului de la putere. Premierul, care a vorbit la o conferinta de presa din cadrul unei vizite oficiale, a refuzat sa ofere mai multe detalii, pe motiv ca nu se cuvine sa comenteze pe probleme legale, scrie CNN. Potrivit presei turcesti, autoritatile investigheaza la ora actuala un presupus complot intitulat "Barosul" sau "Balyoz" in turca, indreptat impotriva Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP), care detine puterea. Pana acum, au fost arestati fostul comandant al fortelor aeriene, Ibrahim Firtina si fostul comandant al Marinei, Ozden Ornek, impreuna cu mai multi fosti oficiali. In plus, agentia semioficiala de stiri Anatolia a anuntat ca autoritatile au perchizitionat casele mai multor fosti generali si sediile catorva fundatii.

Delegatie americana in Rusia: creatorul Twitter, seful eBay si Ashton Kutcher. Un grup de lideri din sectorul tehnologic s-a alaturat Deprtamentului de Stat american intr-o vizita in Rusia, cu scopul de a discuta cum ar putea fi folosite tehnologiile de comunicare si platformele de socializare pentru a intari relatiile dintre SUA si Rusia. Printre persoanele care au facut parte din delegatie se numara executivul de la eBay, John Donahoe, unul dintre fondatorii Twitter, Jack Dorsey, presedintele Mozilla Foundation, Mitchell Baker, si actorul si pasionatul de microblogging, Ashton Kutcher. Printre subiectele de discutie se mai numara metodele de a spori initiativele antreprenoriale, cum trebuie utilizat internetul pentru combaterea traficului de persoane, pentru invatamantul la distanta si pentru schimburile culturale, scrie TechCrunch.

Un lider Al Qaeda, pe care autoritatile yemenite sustin ca l-au ucis, ameninta SUA. Prin intermediul unui articol semnat de Qasim al-Raymi, comandantul militar al gruparii Al-Qaeda din Yemen pe care autoritatile yemenite sustin ca l-au ucis, gruparea terorista ameninta SUA cu noi atentate. Yemenul a declarat razboi Al-Qaeda, dupa ce gruparea a revendicat atentatul esuat asupra unui avion care zbura spre Detroit, in luna decembrie. "Astazi ne-ati atacat in mijlocul caminului nostru, asa ca asteptati sa vedeti ce se va intampla. Va vom spulbera pamantul de sub picioare" se mentiona in articol. Autoritatile yemenite sustin ca au ucis 6 lideri teroristi in urma unor raiduri aeriene, in luna ianuarie, insa Al-Qaeda neaga aceast fapt, iar de atunci cativa astfel de lideri au inceput sa-si faca simtita prezenta pe site-urile islamiste, scrie Reuters.

Comisia Europeana investigheaza Google pentru ca nu ar fi respectat legea impotriva concurentei neloiale. Comisia Europeana a lansat o investigatie impotriva companiei Google in legatura cu motorul de cautare si cu serviciile de publicitate oferite de aceasta, scrie Financial Times. In cadrul acestei investigatii, care a fost adusa la cunostinta companiei in urma cu doua saptamani, se va cerceta daca intr-adevar Google penalizeaza potentialii competitori de pe piata motoarelor de cautare si daca se foloseste de faptul ca detine un segment de piata semnificativ in Europa pentru a impune preturi marite artificial pentru publicitate. Desi Google a mai fost implicat in investigatii similare atat in SUA cat si in Europa, pana acum nicio agentie guvernamentala nu a demarat o ancheta oficiala cu privire la competitia neloiala. Potrivit Google, ancheta reprezinta o consecinta a trei plangeri, una dintre ele fiind inregistrata de Microsoft.

74 de ani – varsta fericirii. Un studiu germano-american arata ca, in general, oamenii se simt cei mai multumiti de viata in jurul varstei de 74 de ani. Mai putine responsabilitati, mai putine griji financiare si mai mult timp dedicat propriei persoane ar fi factorii care determina un "nivel al fericirii" crescut la o persoana de acesta varsta. Nivelul de fericire descreste incepand din adolescenta si pana la aproximativ 40 de ani; apoi "isi revine", pana pe la 46 de ani, iar dupa aceea creste constant, atingand un maxim la 74. Oamenii de stiinta au chestionat periodic un numar de 21.000 de barbati si femei, cerandu-le sa-si evalueze "nivelul de fericire" pe o scala de la 1 la 7. Adolescentii aflati spre varsta de 18 ani au avut un scor mediu de 5,5; spre 40 de ani, nivelul a scazut la 5. In schimb, la 74, nivelul mediu era de 5,9, scrie Descopera.