Voicu a devenit doctor cu girul universitarilor apropiati ai PSD. Desi CV-ul postat pe pagina de internet a Senatului arata ca generalul Catalin Voicu este, din 2003, un simplu aspirant la statutul de doctor, in „analele” Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” sta scris cu totul altceva. „Domnul Catalin Voicu este doctor in Drept Penal si si-a obtinut acest statut inca din 2007, cand si-a sustinut teza de doctorat”, ne-au transmis oficialii unitatii de invatamant. Iar calificativul obtinut nu e de lepadat: „Foarte bine”. Asa au decis membrii comisiei de universitari condusa de Costica Voicu - cel mai controversat rector din istoria Academiei, scrie EvZ.

„Acces Direct“ plange un alt Mile Carpenisan. Realizatorii emisiunii de la postul de televiziune Antena 1 au facut in editia de marti una dintre cele mai grave erori jurnalistice: au „jelit“ un om viu. In mijlocul platoului, pe o masuta cu lumanari, a fost amplasata fotografia unei alte persoane, despre care cei de fata credeau ca e Mile Carpenisan. In editia de marti, printre nume ca Bianca Dragusanu, Cosmina Pasarin si Cristina Spatar, cei de la „Acces Direct" au tinut mortis sa pomeneasca, in ultima parte a emisiunii, numele lui Mile Carpenisan, corespondent al Antenei 1 pret de mai bine de un deceniu, decedat luni in urma unui soc septic, scrie Adevarul.

Top 10 povesti despre Facebook. Facebook devine din ce in ce mai popular: reteaua de socializare online a inceput anul 2009 cu 150 de milioane de membri si numara 200 de milioane in aprilie, apoi in septembrie a adunat 300 de milioane de utilizatori, adica o rata medie de 550000 de inscrieri pe zi. Impreuna cu aceasta crestere au aparut si alte numere: 71% dintre utilizatorii actuali ai Facebook locuiesc in afara Statelor Unite si multi dintre ei sunt mai in varsta decat targetul initial, reprezentat de studenti. Chiar mai surprinzator decat popularitatea exponentiala a Facebook a fost anuntul ca, pentru prima data, compania producea bani. Nu-i rau, pentru un tanar de 25 de ani care a renuntat la facultate, scrie Romania libera.

Coplata - cum si cat vei plati „legal“ la doctor. Daca proiectul de lege care prevede introducerea coplatii va trece de Parlament, pacientii vor plati 5 lei cand vor merge la medicul de familie, 10 la medicul specialist, 1 leu pentru o analiza de laborator si intre 100 si 200 de lei pentru RMN. Ministerul Sanatatii a terminat ieri proiectul de lege privind introducerea coplatii si l-a pus pe site pentru a fi dezbatut public. 600 de lei este suma maxima pe care un asigurat o va plati intr-un an si, odata ce a ajuns la aceasta suma, va fi scutit de coplata pentru restul serviciilor medicale de care are nevoie, scrie Gandul.

Ceasul romanesc a stat: "Era o mandrie nationala". Povestea ceasului romanesc ne intoarce in Lipscaniul de la inceput de secol XX, face halte importante in anii dintai si din urma ai comunismului si isi consuma ultimele file in capitalism. O perioada in care a ramas in urma, iar nimeni nu s-a mai ostenit sa il intoarca. Este o industrie care a incetat sa mearga "ceas" de 20 de ani si care a murit oficial de zece. "Mai vin oameni cu pendule romanesti. Au trecute pe carcasa si mecanism numele atelierului in care au fost facute. Aveam una pe aici, parca scria Smardan 18", spune maestrul Radu Dumitru, unul dintre cei mai cunoscuti ceasornicari din Bucuresti, potrivit EvZ.

Curtea Constitutionala, asul politicienilor corupti. Dosarele marilor fapte de coruptie zac nesolutionate, fiind blocate la Curtea Constitutionala si in Parlament. Ieri insa, spre deosebire de Adrian Nastase, Catalin Voicu nu a avut noroc. Curtea Constitutionala a respins luni exceptiile ridicate de avocatii lui Miron Mitrea (dosarul legat de o achizitie imobiliara) si a lui Adrian Nastase („Trofeul Calitatii"). Cazurile de vor intoarce astfel in instanta. Totusi, de cel putin trei ani, dosarele lui Adrian Nastase (Zambaccian), George Copos, Dan Voiculescu, Gheorghe Falca, George Becali, Radu Mazare sunt amanate „sine die". Avocatii inculpatilor au facut abuz de sesizare de neconstitutionalitate special pentru a tergiversa cat mai mult o decizie definitiva in instanta. Mai mult, de cele mai multe ori, judecatorii au acceptat aceste sesizari, trimitand cazurile la CCR, scrie Romania libera.

Romanul care hraneste cosmonauti si echipaje de submarine. O fabrica romaneasca produce, printre altele, extracte din spirulina si catina, perfect bio. Le exporta in 15 tari, iar in unele dintre ele servesc drept hrana pentru cosmonauti si pentru echipajele de pe submarine. Spirulina e adusa din Japonia si din India si pusa in sere. Toate plantele cresc cu balegar, pe sol ecologic si multi doctori le prescriu ca tratament suplimentar in cancere, scrie Gandul.

Cine conduce astuparea gropilor de pe drumuri. „Baietii destepti” care detin contractele de intretinere pregatesc plombarea dupa deszapezire, dar se plang ca au de recuperat deja milioane de lei de la stat. O mana de firme asteapta semnalul autoritatilor pentru a demara mult trambitata campanie de plombare a gropilor rezultate in urma deszapezirii. Startul intarzie insa pentru ca nu sunt fonduri, iar companiile se plang ca, dupa ce au plombat si au deszapezit, au de primit foarte multi bani pe lucrari efectuate. Cu toate acestea, se pare ca firmelor le prieste colaborarea cu statul, scrie EvZ.

Culmea coruptiei in Romania: Un colonel, deferit justitiei de procurorii militari de la DNA pentru ca timp de patru ani a „gustat“ ilegal din mancarea militarilor. Fostul comandant al Scolii de Subofiteri Pompieri si Protectie Civila "Pavel Zaganescu" din Boldesti, Prahova, colonelul Ion Ungureanu, este cercetat de procurorii militari pentru ca timp de patru ani si-a asigurat masa printr-o regula instituita chiar de catre el: seful are dreptul de a "gusta hrana". Probelor administrate de procurorii militari, incepand din anul 2005 pana la sfarsitul anului 2009, Ion Ungureanu, profitand de calitatea de comandant al scolii de subofiteri, a dat ordin sa i se serveasca, aproape zilnic, masa de pranz, la sala de protocol a unitatii, desi el avea in mod legal obligatia sa plateasca contravaloarea zilnica a acestei mese, scrie Gandul.