Africa de Sud: A crescut numarul persoanelor impuscate de politisti. Politia sud-africana este atent verificata dupa fiecare foc de arma tras, dupa ce un set de informatii date publicitatii arata ca politistii au impuscat mortal 556 de persoane din aprilie 2008 pana in martie 2009. Aceasta este cea mai mare cifra inregistrata in ultimii 12 ani. Mare parte din focurile de arma au fost trase in auto-aparare, iar altele au fost accidentale, cand au fost ucisi oameni in timpul unui schimb de focuri incrucisat, a declarat un oficial sud-african. Conform BBC, Africa de Sud are una din cele mai ridicate rate ale criminalitatii din lume.

Noi cautari pentru recuperarea cutiei negre a unui avion francez prabusit in 2009 in Oceanul Atlantic. Autoritatile franceze au reluat cautarea cutiei negre ce apartine unei aeronave de pasageri care s-a prabusit in largul coastelor Braziliei, in iunie 2009. Toate cele 228 de persoane ce se aflau la bordul avionului au murit. Cautarile din luna iulie, efectuate in Oceanul Atlantic, au scos la suprafata ramasite ale avionului, ce le-au oferit, acum, expertilor, noi indicii referitoare la zonele in care ar putea fi cutia neagra a avionului, informeaza site-ul Straitstimes.com

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a adoptat o rezolutie ce condamna ura si prejudecatile fata de musulmani. Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a adoptat joi o rezolutie care condamna ura si prejudecatile fata de musulmani, si interzice constructia de noi minarete in Elvetia. Textul a fost propus de Pakistan in numele Organizatiei Conferintei Islamice (OCI). Din cele 47 de tari membre, 20 au votat pentru, 17 impotriva si 8 s-au abtinut, informeaza AFP. Rezolutia, criticata de Statele Unite care a numit-o "instrument de divizare", "condamna vehement (...) interzicerea construirii de minarete si alte masuri discriminatorii luate recent", facand referire la Elvetia unde, la un referendum organizat in noiembrie, cetatenii au votat pentru interzicerea construirii de minarete. Ambasadorul pakistanez Zamir Akram a afirmat ca textul este destinat "protejarii impotriva antisemitismului, fobiei impotriva crestinismului si a islamului". Astfel de masuri sunt "manifestari ale islamofobiei, contrare obligatiilor internationale ce decurg din drepturile omului in ceea ce priveste libertatea religioasa", noteza rezolutia. Asemenea fapte pot duce la "intensificarea campaniei de defaimare a religiilor si incitarea la ura religioasa in general, in special a discriminarii pe criterii etnice si religioase a minoritatilor musulmane dupa tragicele evenimente de la 11 septembrie 2001", mai scrie in rezolutie.

Semnul "Hollywood" poate fi salvat de la demolare cu 12,5 milioane de dolari. O organizatie nonguvernamentala a avertizat miercuri ca mai au doar trei saptamani la dispozitie sa stranga trei milioane de dolari pentru a salva celebrul semn "Hollywood", inainte ca acesta sa fie demolat de o firma de constructii ce planuieste sa ridice un cartier de locuinte de lux in zona respectiva. "Sunt increzator in sansele noastre de a strange acesti bani", a declarat Tim Ahern de la organizatia Trust for Public Land. Organizatia trebuie sa stranga 12,5 milioane de dolari pentru a cumpara terenul accidentat de 55 de hectare ce inconjoara semnul, care este detinut in momentul de fata de un consortiu din Chicago ce a primit dreptul de a construi patru vile de lux. Investitorii au vrut sa vanda initial proprietatea cu 22 milioane de dolari, insa pana la urma au fost de acord cu suma de 12,5 milioane de dolari daca acesti bani sunt stransi pana pe 14 aprilie. Tom LeBonge, membru al Consiliului din Los Angeles, a declarat ca pana acum s-au strans 4 milioane de dolari din fonduri publice si alte 5,5 milioane de dolari din donatii private. Printre cei care au contribuit se numara regizorul Steven Spielberg si actorul Tom Hanks, informeaza AFP.

O tehnologie mai verde pentru fabricarea cauciucurilor de automobil. Peste cinci ani, soferii ar putea utiliza cauciucuri fabricate printr-un nou procedeu, mult mai “verde”, folosind materii prime regenerabile – zaharuri obtinute din plante – in locul petrolului. Industria fabricarii cauciucurilor auto se bazeaza, la ora actuala, pe resursele petroliere, pentru fabricarea unui singur cauciuc fiind necesari cca. 26 litri de petrol. Un nou procedeu a fost inventat si este testat de Genencor, o firma americana de biotehnologie industriala, care s-a asociat cu compania Goodyear, producatoare de cauciucuri pentru masini, pentru a dezvolta o noua tehnologie de fabricare a acestor produse. Principalul material folosit pentru fabricarea cauciucurilor, izoprenul, produs in mod traditional din petrol, va fi produs de Genencor din zaharuri provenite din plante, noteaza Descopera.ro