Polonia este multumita de colaborarea cu Rusia in investigatiile asupra tragediei de la Smolensk. Premierul polonez Donald Tusk a declarat miercuri ca Polonia nu are nici un motiv sa creada ca Rusia incetineste progresul investigatiilor asupra accidentului aviatic de pe 10 aprilie in care au murit presedintele Lech Kaczynski si alte 95 de persoane, relateaza AFP. "Rusii nu au ascuns nimic, iar polonezii au avut acces nelimitat la rezultatele investigatiei si la elementele cazului", afirma prim-ministrul Tusk. Oficialul de la Varsovia a mai spus ca nu se asteapta la noutati senzationale dupa finalizarea analizelor asupra cutiilor negre ale avionului prabusit. Intrebat de ce Polonia nu a solicitat participarea la ancheta a oficialilor NATO, Tusk a avertizat impotriva folosirii metodelor specifice Razboiului Rece: "Daca am fi fost reci de la inceput in relatia cu Rusia, am fi avut satisfactia de a ne arata extrem de fermi, dar n-am fi obtinut ceea ce conteaza - explicatia asupra circumstantelor accidentului".

Noi inclestari violente intre protestatari si fortele de ordine la Bangkok. Fortele de ordine thailandeze au deschis miercuri focul asupra multimii de protestatari anti-guvernamentali langa capitala Bangkok, folosind atat munitie de razboi cat si gloante de cauciuc, conform CNN. In urma confruntarilor, opt protestatari au fost raniti si un soldat si-a pierdut viata, ucis accidental de focurile fortelor de ordine. Trupele speciale de politie si fortele guvernamentale s-au mobilizat de-a lungul unei autostrazi majore pentru a impiedica avansul unui convoi de protestatari care se indreapta spre un loc unde s-au desfasurat demonstratii anterioare. Fortele de ordine sunt autorizate sa foloseasca gaze lacrimogene daca protestatarii se apropie la mai putin de 100 de metri si munitie de razboi in cazul in care aceasta distanta scade sub 30 de metri. Demonstrantii, cunoscuti drept "Camasile Rosii", doresc demisia guvernului lui Abshit Vejjajiva, pe care il considera ilegitim si nedemocratic, sustinandu-l pe fostul prim-ministru Thaksin Shinawatra, care a detinut puterea intre 2001 si 2006, cand a fost inlaturat in urma unei lovituri de stat.

Premierul britanic Gordon Brown isi cere scuze dupa ce a numit-o "bigota" pe o femeie. Premierul britanic Gordon Brown si-a cerut personal scuze unei femei pe care a numit-o "bigota" dupa o intalnire cu electoratul dintr-un oras din nordul Angliei. Cuvantul a fost inregistrat de un microfon aflat pe reverul hainei lui Brown, imediat dupa incheierea intalnirii. Gafa prim-ministrului apare intr-un moment dificil pentru laburisti, care sunt condusi in sondajele de opinie, mai ales ca Gillian Duffy, femeia la adresa careia s-a facut remarca, se numara printre sustinatorii lui Brown, scrie Reuters. Premierul a vizitat-o ulterior pe Duffy, cerandu-si personal scuze si exprimandu-si regretul pentru cele intamplate. "Uneori facem greseli si folosim cuvinte nepotrivite, iar aceste cuvinte trebuie retrase prin scuze", a afirmat Brown dupa ce a petrecut mai bine de 30 de minute in locuinta batranei din Rochdale.

HP va cumpara Palm pentru 1,2 miliarde de dolari. Hewlett-Packard a anuntat miercuri ca va cumpara compania producatorul american de telefoane mobile Palm pentru suma de 1,2 miliarde de dolari, operatiune in urma careia gigantul din domeniul calculatoarelor va castiga teren pe piata smartphone-urilor, aflata in rapida crestere. HP si Palm au afirmat ca detinatorii portofoliului Palm vor primi 5,70 de dolari cash pentru fiecare actiune la finalizarea fuziunii, cu 23% peste pretul de inchidere de miercuri. "Sistemul de operare al Palm este inovator si reprezinta o platforma ideala pentru extinderea strategiei mobile a HP. Piata smartphone este mare, profitabila si creste rapid", a afirmat vicepresedintele HP Todd Bradley.

Patru palestinieni au fost ucisi intr-un tunel de contrabanda sub granita dintre Egipt si Gaza. Politia palestiniana a acuzat fortele egiptene de securitate de omorarea a patru contrabandisti din Fasia Gaza si de ranirea altor trei persoane, miercuri, in tunelul lor transfrontalier, anunta Reuters. Nu exista momentan informatii suplimentare despre acest incident. Palestinienii au fost acuzati in dese randuri de autoritatile israeliene ca folosesc mai multe tunele secrete la granita cu Egiptul pentru trafic de arme, de carburant si de alte produse dinspre Egipt spre Fasia Gaza, care este supusa unei blocade israeliene dupa ce miscarea islamista palestiniana Hamas a preluat puterea in acest teritoriu, in iunie 2007. De asemenea, fortele armate israeliene au desfasurat de-a lungul timpului mai multe actiuni militare in zona care vizau tocmai distrugerea acestor tunele secrete.