Compania rusa Orbital Technologies, a declarat miercuri ca planuieste sa realizeze un hotel care sa fie plasat pe orbita Pamantului in anii 2015-2016. Proiectul va costa sute de milioane de dolari si va fi sustinut de investitori rusi si americani care deja au fost identificati, scrie Ria Novosti.

Partenerul Federatie Spatiale Ruse, The Space Adventurers, compania care in prezent selecteaza clientii care fac plimbari in spatiu, se pare ca va selecta si viitorii clienti ai hotelului. Pana in prezent doar cativa oameni de afaceri extrem de bogati au calatorit in spatiu insotiti de cosmonauti profesionisti. Cu toate acestea, daca proiectul hotelier se va concretiza, piata turismului spatial va creste cel mai probabil intr-un ritm alert.

Sergei Kostenko, reprezentantul Orbital Technologies, a declarat ca proiectul companiei sale nu se va afla in concurenta cu Statia Spatiala Internationala pentru ca scopul celor doua este diferit. Statia Spatiala deserveste activitatea stiintifica si de cercetare directionata de la nivelul guvernului, iar hotelul de pe orbita se va adresa turistilor.

Hotelul va fi proiectat cu un grad de confort sporit fata de Statia Spatiala, iar turistii vor putea vedea Pamantul prin hublouri foarte mari. Proiectul urmeaza sa fie implementat cu ajutorul companiilor RKK Energia si Romcosmos.