Intamplari cu Papa Ioan Paul al II-lea povestite de romanii care l-au intalnit

48 de ore pe HotnewsFoto: Colaj foto

Doua evenimente incadreaza Europa la sfarsitul acestei saptamani. Primul, nunta printului William, celebreaza mondenitatea sclipitoare a unei societati obsedate de cultul imaginii. Cea de-a doua, beatificarea papei Ioan Paul al II-lea la Roma, rememoreaza viata unui om a carui carisma a fascinat milioane de tineri. Dincolo de pontificatul sau uneori idolatrizat, alteori contestat, polonezul ajuns Papa a lasat o urma adanca in memoria fiecarui om pe care l-a intalnit. Printre ei si cativa romani - ministri, jurnalisti sau preoti - care povestesc pentru HotNews.ro despre glumele, blandetea si rezistenta unui om care a reusit sa marcheze istoria Europei.

Analiza BNR: Exporturile incetinesc, aprecierea leului e mai lenta decat a monedelor vecine, iar bancile scumpesc creditele si ieftinesc depozitele populatiei

Ritmul de crestere a valorii exporturilor a incetinit, cartofii s-au scumpit si ca urmare a scaderii veniturilor populatiei, aceasta orientandu-se catre bunuri de consum inferioare, leul se apreciaza dar in pasi mai mici decat monedele din regiune, iar creditele pentru companii s-au scumpit mai mult decat cele destinate populatiei. Acestea sunt doar cateva din concluziile celei mai recente analize a Bancii Nationale, publicate joi pe site-ul institutiei.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, eliberat din functie / Lazaroiu spune ca vrea sa se dedice analizei politice, activitatea sa nu fie asociata Presedintiei

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a fost eliberat din functie, printr-un decret prezidential semnat joi de presedintele Traian Basescu, informeaza Administratia Prezidentiala. "Incepand cu data de 01 mai 2011 vor inceta, prin acordul partilor, raporturile de munca ale domnului Sebastian-Laurentiu Lazaroiu cu Administratia Prezidentiala. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat joi, 28 aprilie a.c., decretul de eliberare din functia de consilier prezidential a domnului Sebastian-Laurentiu Lazaroiu", se arata in comunicatul Presedintiei.

​FOTOGALERIE Ceremonie fastuoasa in Marea Britanie. Londra a sarbatorit nunta dintre William si Kate

Ceremonia fastuoasa de vineri de la Londra, la care iau parte 1900 de invitati, a starnit un entuziasm de nedescris pe strazile capitalei britanice. Sute de mii de oameni, britanici dar si turisti veniti din intreaga lume, ii sarbatoresc cu mare entuziasm pe Printul William si pe Kate Middleton in centrul Londrei. Ceremonia din capitala britanica este supravegheata de mii de forte de ordine.

Impact devastator asupra industriei ruse de armament dupa pierderea unui contract in India

Rusia a pierdut cea mai mare licitatie din acest secol in domeniul militar. Este vorba despre un contract cu India pentru un pachet de 126 avioane de lupta multifunctionale, in valoare estimata de 10 miliarde dolari. Rusia a oferit MIG-35. Pentru Rusia, infrangerea este critica: ea inseamna, practic, ca aceste avioane nu vor mai ajunge nici in dotarea aviatei rusesti si scad considerabil sansele de a le vinde oricui altcuiva in lume, scrie Kommersant. Si asta pentru ca Rusia avea nevoie de aceste fonduri pentru a continua cercetarea si dezvoltarea avionului. In lipsa fondurilor, producatorul rus se vede in imposibilitatea de a continua dezvoltarea modelului MIG-35.

Matematicianul rus Grigori Perelman a rezolvat conjectura lui Poincare dupa ce a incercat sa afle cum a mers Iisus pe apa

Geniul rus Grigori Perelman, matematicianul care a rezolvat Conjectura lui Poincare si care a devenit celebru anul trecut dupa ce a refuzat un premiu de 1 milion de dolari pentru aceasta realizare, a povestit ca a fost inspirat incercand sa inteleaga cum a reusit Iisus sa mearga pe apa, potrivit AFP."Nu exista probleme pe care sa nu le poti rezolva, exista doar probleme care sunt dificil de rezolvat", a declarat el intr-un interviu pentru o companie cinematografica, din care cotidianul Komsomolskaia Pravda a publicat o serie de fragmente.

Mormane de gunoaie acopera vestigii vechi de sute de ani din Constanta. Garda de Mediu: Personalul insuficient face imposibila aplicarea amenzilor

Centrul istoric al Constantei si Zona Peninsulara s-au transformat din loc de promenada pentru turisti in muzee de gunoaie, unde pot fi fotografiati saci cu resturi menajere si pungi de plastic. Autoritatile, dar si oamenii, distrug prin indiferenta unul dintre cele mai vechi orase, scrie ziarul Cuget Liber, intr-un articol despre mormanele de gunoaie care acopera vestigiile din Constanta.

Sibex are un nou Consiliu de Administratie. Cristian Sima, ales presedinte al CA

Cristian Sima, fostul presedinte si principalul actionar al casei de brokeraj WBS Romania, a fost ales vineri presedinte al Consiliului de Administratie al Bursei din Sibiu (Sibex). Acesta ii ia locul lui Teodor Ancuta, fondatorul Bursei din Sibiu. De asemenea, vechiul CA a fost revocat, fiind alesi noi membri: Alexandru Gaitan, Paul Miclaus, Dan Simionescu si Gabriel Filimon, ultimii doi fiind administratori si in fostul CA.

Un pilot incepator, laudat dupa ce a aterizat un avion pe o autostrada aglomerata din Canada

Un pilot incepator, care efectua un zbor intre Bromont si Quebec, a reusit sa aterizeze avionul sau pe o autostrada aglomerata din Canada, dupa ce a avut probleme cu motorul, relateaza YahooNews. Ugo Derouet (21 de ani) a fost extrem de calm in momentul in care a efectuat aterizarea de urgenta. La bordul avionului se aflau patru persoane. Filmul aterizarii de urgenta a aparatului Cessna cu patru locuri a fost postat online. Incidentul s-a petrecut luni.

Disputa dintre Barcelona si Real Madrid ajunge pe masa UEFA

Federatia Europeana de Fotbal (UEFA) va avea o saptamana plina, dupa ce rivalele FC Barcelona si Real Madrid au depus plangeri una impotriva alteia, dupa mansa tur a semifinalei din Liga Campionilor, de pe Santiago Bernabeu. Catalanii iau atitudine dupa declaratiile dure ale antrenorului Jose Mourinho, in timp ce madrilenii acuza "comportamentul nesportiv" al jucatorilor lui Pep Guardiola.