Exclusiv Angajatii unei banci au “usurat” institutia de 4 milioane de euro. Vezi cum se fura din interiorul bancii

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Un control intern dintr-o banca de prin varful clasamentului a cam pus pe ganduri managementul institutiei de credit. Angajatii proprii au facut o gaura de 3,9 milioane de euro. Tehnicile folosite sunt de-a dreptul prostesti uneori, dar prejudiciul adus bancii e foarte consistent. Cele mai multe furturi au loc prin intrarea in conturile clientilor. Unii angajati profita de accesul la sistemul informatic si isi fac singuri descoperit de cont sau "se servesc" fraudulos din bancomate, scrie Dan Popa pe blogul lui.

Exclusiv O inspectie a BNR la o banca de top. Vezi ce a gasit "defect" si cum se poate reduce ratingul unei banci

Discutam de o banca de top, vizitata cu putin timp in urma de oamenii de la Supraveghere din BNR. Riscul agregat al bancii a fost notat cu 3 (pe o scara de la 1-5, unde 5 e cea mai proasta situatie iar 1 cea mai buna). Asta inseamna risc mediu spre ridicat. “Pana in prezent institutia de credit nu a procedat la reevaluarea tuturor bunurilor imobile acceptate in garantie. Masura dispusa prin Ordinul Prim- viceguvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (Florin Georgescu- n.m.DP) numarul 414/22.12.2009 nu a fost realizata (controlul a avut loc la finele lui decembrie 2010- n.m. DP)”, se arata in Raportul de control (vezi in text documentul), scrie Dan Popa pe blogul lui.

VIDEO Printul William si Kate Middleton s-au casatorit intr-o ceremonie fastuoasa desfasurata la Londra. Peste un milion de oameni pe strazile capitalei britanice

Sute de mii de persoane au sarbatorit, vineri, in centrul Londrei, nunta dintre Printul William, nepotul Reginei Elisabeta, si Kate Middleton. Nunta secolului sau chiar a mileniului - asa cum este considerata de britanici - a fost urmarita la televizor de 2 de miliarde de oameni din intreaga lume. Pe timpul desfasurarii ceremoniei, operatiunile de securitate au fost asigurate de 5000 de ofiteri. Joi, au fost arestate 20 de persoane in cursul unor razii efectuate in sudul si estul Londrei, insa ziua de vineri nu a fost marcata de evenimente importante.

FOTOGALERIE Groapa de gunoi de langa stadion. Cum sa arunci gunoiul si sa nu patesti nimic

"Am ajuns la disperare. Platim taxe si impozite de zona centrala, intr-un oras european si drept rasplata sintem «binecuvintati» cu o veritabila groapa de gunoi sub fereastra". Mesajul a fost trimis la adresa redactiei de un cititor HotNews.ro, care povesteste ca a sesizat primaria Craiovei si consiliului local cu privire la gunoiul de langa stadionul Ion Oblemenco din Craiova. Rezultatul: "au venit doi domni de la primarie care mai ca nu ne-au amendat pe noi pentru ca am avut tupeul sa facem o asemenea reclamatie. Ne-au lamurit rapid ca nu se poate face nimic. (...) Ca Adrian Mititelu, patronul Universitatii Craiova, nu vrea sa plateasca pentru ridicarea gunoiului si din aceasta cauza il scoate din incinta stadionului".

Cum se judeca procesul lui Sebastian Ghita de noua ani. Managerul Realitatii TV, acuzat de procurori ca a eludat "taxa Basescu"​

Sebastian Ghita, actualul manager al Realitatea Tv, este judecat de noua ani de Tribunalul Bucuresti intr-un dosar in care procurorii il acuza de complicitate la inselaciune si fals in declaratii intr-o afacere cu produse petroliere care ar fi prejudiciat statul cu 20 de miliarde de lei vechi. Presa a relatat de sute de ori despre dosarul botezat Tracia-Asesoft, insa nu au fost prezentate detaliile investigatiei procurorilor. HotNews.ro a consultat dosarul in baza unei cereri oficiale aprobate de Tribunalul Bucuresti. Procurorii il acuza pe Sebastian Ghita ca a fost implicat in anul 2000, la 23 de ani, intr-o retea de companii care eludand legea a pagubit statul roman de plata unor taxe aferente unor tranzactii cu produse petroliere.

Cine este "milionarul atipic" Elan Schwartzenberg, noul patron al Realitatea TV

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a confirmat sambata, pentru RealitateaTV, ca a achizitionat 92% din actiunile postului de televiziune, dupa ce in cursul zilei aparusera informatii legate de o tranzactie incheiata intre el si copiii lui Sorin Ovidiu Vantu. Luni, omul de afaceri romano-israelian va organiza o conferinta de presa in care va oferi detalii despre achizitionarea postului de stiri si va participa la o emisiune speciala la Realitatea TV. Noul proprietar al Realitatii este cunoscut nu doar pentru afacerile sale, avand o avere estimata la 50 de milioane de euro, dar si pentru casatoria cu vedeta de televiziune Mihaela Radulescu, de care a divortat in urma cu trei ani. In octombrie 2010, intr-un material publicat de Capital.ro, Schwartzenberg spunea ca "se considera un milionar atipic, intrucat este un tip de om care are nevoie de lucruri putine".

Plangea o rosie pe raft. O poveste despre Euro

Am intrat la Norma si am vazut o rosie lacrimand. Si plangea, tomata mea! Ferice de ea, caci suratele ei nici de plans nu mai aveau putere, de flescaite ce erau. Bune doar de bulion. M-am apropiat mai tare de raftul cu legume, cautand o plasa cu rosii intacte. Si era sa cad pe spate, auzind voci. „Da` voi cat mai costati?”, intreba grav un castravete pe vecina de raft, salata. Aceasta, netezindu-si cochet doua foi care-i atarnau vestejite, raspunse peltic: „Pe mine m-au scumpit de doua ori, de cand cu Euro”. La acest raspuns, castravetele se piti adanc in ladita, caci pe el nu-l scumpisera decat o data si jumatate.

Laurian Lungu: ​​Adoptarea euro- mai bine pregatiti decat prea devreme

Criza economica recenta este o buna oportunitate de a re-examina perspectiva Romaniei de aderare la zona euro. Exista curente de opinie care sustin ca obiectivul adoptarii euro sa ramana pentru 1 ianuarie 2015. Alte pareri sustin amanarea acestei date cu cativa ani. Insistenta de a defini o data exacta la care Romania sa adere la zona euro este paradoxala. Motivatia conform careia identificarea unei date ar oferi clasei politice o ancora, care sa asigure o continuitate prudenta a politicilor economice, a devenit perimata in momentul in care Romania a aderat la pactul Euro Plus.

​VIDEO Ce s-a intamplat in sala de judecata unde s-a decis arestarea lui SOV​

Trei judecatori ai Tribunalului Bucuresti au decis vineri, 29 aprilie, ca Sorin Ovidiu Vintu sa fie incarcerat pentru 29 de zile dupa ce procurorii au facut recurs la decizia din 21 aprilie a Judecatoriei Sector 5. Inainte ca magistratii sa delibereze, Vintu le-a urat jurnalistilor “vizionare placuta la nunta regala”, iar dupa anuntarea sentintei SOV a vorbit despre arestarea instrumentata in laboratoarele Cotroceniului. In sala de judecata, un inculpat incatusat i-a zambit lui Vintu, in timp ce avocatii au incercat sa demonstreze ca dosarul are o componenta politica. In final, Vintu a ajuns in aceeasi cladire unde a fost dus in urma cu o saptamana si vechiul sau partener Nicolae Popa.