Povestea surprinzatoare a trenurilor de mare viteza sau cum se spune in chineza "graba strica treaba"

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Acum sapte ani, cele mai rapide trenuri din China ajungeau la 160 km/h, iar acum s-a ajuns la 380 km/h, dar accidentul feroviar din iulie - cand au murit 40 de oameni - a dovedit ca nu e suficient sa ai gramezi de bani pentru a face o treaba buna. China a vrut sa faca in sapte ani ceea ce Japonia a facut in trei decenii, insa a investiti peste 30 miliarde dolari in calea ferata Beijing - Shanghai fara a stapani total tehnologia complexa din spatele unor trenuri care ruleaza cu o treime din viteza sunetului, arata o analiza a revistei chineze Caixin Weekly.

VIDEO Politia Rutiera nu a lansat propunerea de confiscare a autovehiculului sau de diferentiere a amenzii in functie de venituri ori valoarea autovehiculului - Comisarul sef Toma Paul

Politia Rutiera nu a propus amenzi de 2.000 de euro pentru soferii de masini scumpe care incalca legea sau confiscarea autoturismelor in cazul unor infractiuni grave, a explicat, la HotNews.ro, comisarul sef Toma Paul, care a precizat ca modificarile Codului Rutier vizeaza renuntarea la sistemul de puncte de penalizare si majorarea amenzilor.

SINTEZA ​Liderii politici despre comasarea alegerilor parlamentare si locale si schimbarea sistemului de vot / Ponta: Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Poate organizam atunci si prezidentiale

Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare si schimbarea sistemului de vot la parlamentare sunt doua dintre ipotezele luate in discutie zilele acestea de principalele partide politice. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat pentru HotNews.ro ca, "din punctul de vedere al USL-ului, cu cat avem alegeri mai repede, cu atat mai bine". Kelemen Hunor, liderul UDMR, a anuntat ca sustine comasarea alegerilor si un vot mixt, care presupune atat colegii uninominale, cat si liste nationale. Europarlamentarul PDL Cristian Preda a precizat ca, "daca in 2012 se va vota dupa regula 'primul clasat castiga mandatul', atunci nici pragul electoral procentual, nici cel alternativ nu vor putea fi mentinute".

Alan Greenspan, fost presedinte al Fed: The Euro is breaking down

"Euro este pe cale sa se destrame iar acest proces genereaza dificultati considerabile pentru sistemul bancar european", a declarat Alan Greenspan care, cu o zi inante facuse aceleasi profetii. The euro is breaking down, a spus fostul sef al FED, citat de Wall Street Journal.

EXCLUSIV Noi discutii cu chinezii de la ZTE: Zeci de milioane de euro, programati in deschiderea unei fabrici de echipamente TV si telefoane inteligente in Constanta

Ministrul roman al comunicatiilor a avut miercuri o intalnire cu Chang Xiao Wei, vicepresedinte ZTE pentru Europa Centrala si de Est si alti oficiali ai companiei chineze, care au spus ca vor sa deschida in Romania o linie de productie pentru echipamente de receptie a semnalului TV digital terestru, a anuntat ministerul Comunicatiilor. Contactat de HotNews.ro, Lorian Vintila, director de strategie al ZTE Romania si participant la discutii a oferit mai multe detalii: Constanta a fost varianta sugerata drept locatie, avand si port si aeroport, investitia va fi de ordinul a zeci de milioane de euro, iar asteptarile ZTE sunt ca aceasta fabrica sa se deschida in prima jumatate a anului 2012.

Gagauzii, ingrijorati ca liderii de la Chisinau au si cetatenie romana: Practic, Rusia a pierdut Moldova

Agentia de presa Omega a publicat lista ministrilor si deputatilor moldoveni care au primit pasaport romanesc si au jurat credinta poporului si intereselor Romaniei, scrie Nezavisimaia gazeta. Speakerul parlamentului autonomiei Gagauze, Anna Harlamenko, este de parere ca „romanii care se afla in fruntea puterii de la Chisinau pot integra tara in Romania” impreuna cu cetatenii rusi care traiesc aici. Iar „Moscova nu va bloca acest proces”, spune ea.

16 sisteme de fraudare a fondurilor europene, prezentate de catre Ministerul de Finante

Pentru a identifica posibilele fraude, autoritatile competente in domeniul controlului utilizarii fondurilor UE vor avea in vedere o serie de sisteme si indicatori de frauda, potrivit unui proiect legislativ publicat de Ministerul Finantelor Publice. Astfel, Ministerul prezinta cele 16 sisteme de fraudare a fondurilor europene intr-o anexa la Normele Metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene.