Macesul, o adevarata planta-minune! Macesul (Rosa canina) creste spontan in Europa, nord-vestul Africii si vestul Asiei. Este cultivat in Statele Unite ca planta medicinala, dar si ca planta pentru formarea perdelelor vegetale de protectie in zonele aride si cu sol nisipos. De aceea, in zonele de coasta ale SUA, macesii sunt prezenti de-a lungul soselelor, dar si in gradinile private din astfel de zone. Gradinarii din Noua Zeelanda i-au cultivat si ei de zeci de ani, dar, datorita climei locale, macesii au devenit invazivi si de aceea, la ora actuala, sunt considerati doar "buruieni". Fructele de maces au un continut ridicat de vitamina C si de antioxidanti. In vremurile cand oamenii traiau inca in comuniune cu natura, din fructele de maces se facea un sirop folosit pentru durerile de gat si pentru tuse (4 cani cu fructe de maces se fierb la foc mic in 3 cani de apa, pana se patrund, scrie Cancan.

UtileFoto: Colaj foto

Vor sa faca pastila contra betiei. Oamenii de stiinta au dezvoltat tableta si au testat-o pe cobai, care au reactionat asa cum era de asteptat: efectul alcoolului a fost neutralizat de catre medicament. Cobailor li s-a administrat alcoolul direct in sange, intr-o cantitate care i-ar fi putut lesina, dar dupa ce au luat si pastila, au ramas insensibili. Un numar mare de celule din alcatuirea creierului sunt sensibilizate de prezenta alcoolului, astfel fiind produsa starea de ebrietate. Cercetatorii au reusit sa deconecteze cateva dintre functiile acestor celule atunci cand in organism se gaseste si alcool, anunta Libertatea.

Femeile mananca mai mult in prezenta altor femei. Cat de mult ne influenteaza anturajul alegerile alimentare? Cercetatorii americani din cadrul universitatilor din Pennsylvania si din Akron au constatat ca aportul de calorii al tinerilor este conditionat de persoanele alaturi de care iau masa. Potrivit unui studiu citat de ABC News, sexul insotitorilor de la masa influenteaza semnicativ cantitatea de mancare ingerata. Cercetarea a fost efectuata in campusurile universitare din Indiana, Pennsylvania, si din Akron, unde au fost analizate obiceiurile si alegerile alimentare ale studentilor, informeaza Adevarul.

Cinci sucuri care ne intaresc imunitatea. Vitaminele A, C, E, precum si zincul si seleniul sunt antioxidantii care ne intaresc imunitatea. Iata bauturile in care gasim acesti "salvatori" ai organismului. Sucul de grepfrut contine multe vitamine din familia B-urilor, care sunt foarte bune pentru par si unghii, dar si acid ascorbic, care lupta impotriva microbilor. In plus, sucul de grepfrut ajuta memoria, lupta impotriva cancerului de san si mentine pielea rezistenta. Sucul de mure este cunoscut pentru efectele benefice in problemele cu ochii, dar si in lupta cu diabetul zaharat. Acesta pastreaza tineretea intregului organism. Integral in Click.

Opt ponturi simple pentru a evita raceala si gripa! Sezonul racelilor a inceput. Oriunde te-ai duce, dai inevitabil peste persoane racite. E normal sa-ti fie teama sa nu cazi si tu prada virusului. Probabil ca ai impresia ca doar cu medicamente te poti tine departe de febra si nas infundat, dar nu e asa. Exista si cateva trucuri naturale care tin de stilul de viata si care te pot trece cu bine de primejdia toamnei. Inca de la primul semn al racelii trebuie sa actionezi cu o aspirina, un supliment de vitamine si o baie fierbinte. Aspirina pune sangele in miscare si curata mai usor organismul, favorizand producerea anticorpilor, iar vitaminele il tonifica. Temperatura ridicata ajuta la distrugerea microbilor si inhiba virusul racelii, daca il "prinzi" in stadiul incipient, informeaza Cancan.

SMS-urile dauneaza sanatatii. Putine sunt lucrurile care nu dauneaza sanatatii in anul 2011. Astfel, specialistii ortopezi au descoperit ca utilizarea tot mai frecventa a telefoanelor mobile pentru a trimite mesaje scrise duce la aparitia unei afectiuni specifice a gatului. Cum s-a ajuns la acest rezultat? Doctorii spun ca pozitia adoptata de utilizatorii telefoanelor mobile - dar si ai tabletelor - atunci cand utilizeaza tastaturile cu capul aplecat mult spre aparat si flexarea gatului poate duce la aparitia unor probleme la nivelul coloanei vertebrale si al muschilor cefei. Copiii sunt cei mai afectati, deoarece capul lor este mai mare in raport cu corpul decat in cazul adultilor, anunta Libertatea.