​Vaccinul care te apara de gripa tot restul vietii. Oamenii de stiinta din Regatul Unit au conceput un vaccin care ar putea sa protejeze organismul uman impotriva tututor tipurilor de virusuri, pe toata perioada vietii. Vaccinul universal anti-gripal vine sub forma unei singure doze injectabile, care promite protectie impotriva mai multor tipuri de virusuri care cauzeaza gripa, fie aceasta sezoniera, aviara sau porcina. Varstinicii si femeile insarcinate sunt mult mai vulnerabili in fata pericolului viral, motiv pentru care trebuie sa se vaccineze anual, inaintea fiecarui sezon rece. Noul vaccin, denumit Flu-v, administrat o singura data a dat insa rezultate promitatoare la testele clinice si in ceea ce priveste aceasta categorie de varsta mai vulnerabila. Prezentarea Flu-v va avea loc saptamana urmatoare la conferinta internationala privind vaccinarea de la Londra. Oamenii de stiinta estimeaza ca o testare clinica ampla va avea loc in curand, pentru ca vaccinul sa fie disponibil pe piata in cel mult trei pana la cinci ani. Daca rezultatele testelor vor fi in continuare pozitive, organizatia Retroscreen Virology va oferi vaccinul universal anti-gripa Serviciului National de Sanatate din Marea Britanie, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Ai baut peste masura si te-ai trezit ametit? Iata cum te tratezi de mahmureala! Dureri insuportabile de cap, senzatie de deshidratare, stare de voma, oboseala si ameteala permanenta - iata doar cateva dintre efectele negative pe care pe care le resimti dupa o noapte in care ai consumat alcool peste masura. Aspirina. Este excelenta pentru a scapa de durerile de cap. Pentru a nu face complicatii la stomac, cel mai bine este sa iei una tamponata sau sa recurgi la alte analgezice, cu mai putine efecte secundare gastrice, cum ar fi algocalminul. Metoclopramid. Aceasta pastila este cel mai potrivit remediu pentru greata. Foloseste-o cu incredere, insa nu abuza de ea, mai ales daca urmeaza sa conduci, unul din efectele sale secundare fiind ca provoaca stari de somnolenta. Se mai poate folosi Nexium, tablete de 20-40 mg, care, la fel ca si metoclopramidul, taie senzatia de greata si impiedica refluxul gastroesofagian, adica acele regurgitatii acide sau amare care pot sa apara in starea de mahmureala, anunta Libertatea.

Stai mult pe scaun? Ai risc mai mare sa faci cancer. Vezi cum te poti proteja. Mai mult de 90.000 de cazuri noi de cancer care apar in fiecare an numai in Statele Unite ale Americii sunt cauzate de lipsa activitatii fizice si de perioadele lungi in care stam pe scaun, arata o analiza prezentata, zilele trecute, la conferinta anuala a Institutului American pentru Studierea Cancerului. Mai exact, cercetatorii in oncologie spun ca exista un risc mai mare sa apara cancerul la san si la colon din cauza inactivitatii. "Aceste date ne ofera o idee despre cancerele care pot fi prevenite prin activitate fizica. Cu cat ne miscam mai mult, cu atat scade riscul de a face aceste doua tipuri de cancer", spune epidemiologul Christine Friedenreich. Medicul mai explica faptul ca exista dovezi clare ca activitatea fizica regulata reduce riscul de cancer la san, la colon si endometrial cu procente cuprinse intre 25% si 30%. Exista dovezi ca miscarea are un rol important si in prevenirea altor tipuri de cancer, cum ar fi cel de prostata sau ovarian, informeaza EVZ.

Un singur trabuc, mai nociv decat un pachet de tigari. Vezi explicatiile medicilor. Un singur trabuc este mai nociv decat un pachet de tigari deoarece poate contine pana la 20 de grame de tutun in timp ce o tigareta contine, de obicei, mai putin de un gram, spun mai multi specialisti. In ultimii ani, tot mai multi fumatori prefera trabucul in locul tigarii deoarece asociaza obiceiul de a fuma trabuc cu ideea de prestanta, maturitate si chiar aristocratie. Fumatorii de trabuc se expun insa unui numar mai mare de toxine si de substante cancerigene, chiar daca multi dintre utilizatori cred contrariul: "trabucul e natural, deoarece are doar foi de tutun, nu are hartie si alte chimicale". Un trabuc, care poate avea pana la 20 de grame de tutun, contine mai multa nicotina decat o tigare si este, prin urmare, mult mai daunator pentru organism. Desi fumul trabucului nu este inhalat, nicotina, cea care cauzeaza de fapt dependenta, este absorbita in organism la nivelul cavitatii bucale. Astfel, la fel ca tigara, trabucul cauzeaza dependenta cronica de nicotina, scrie Romania Libera.

Oculoplastia, operatia care deschide ochii. Corectarea pleoapelor, dar si refacerea estetica a tesuturilor din jurul ochilor se realizeaza prin interventii speciale. Chirurgia oculoplastica sau oculoplastia corecteaza defectele functionale ale ochilor, imbunatatind vederea, iar in alte situatii pregateste ochiul pentru punerea protezelor oculare, fara a neglija aspectul estetic. "Este o supraspecializare a chirurgiei oftalmologice, care presupune realizarea de operatii de reabilitare functionala si estetica in jurul ochilor, cum ar fi tulburarile de statica palpebrala, adica orice modificare de pozitie a pleoapelor fata de pozitia normala atunci cand ochiul sta deschis: orientare, distanta dintre cele doua pleoape (fanta palpebrala), in sensul maririi sau micsorarii, in caz de imposibilitate a inchiderii unei pleoape (lagoftalmie)", explica medicul oftalmolog cu specializare in oculoplastie Speranta Schmitzer de la clinica "Oftalmestet" din Bucuresti, anunta Adevarul.

Cate probleme de sanatate rezolva detoxifierea colonului. Acumularea de toxine in colon determina afectiuni la distanta. De aceea, iritarea unei regiuni din colon, din cauza acumularii de toxine, se poate asocia cu simptome in alta parte a corpului. In acest fel, se explica legatura dintre colon si ficatul obosit, durerile articulare, psoriazis sau migrene. "Este gresit sa tratam aceste simptome, fara a lua in consideratie colonul. Tratarea oboselii, migrenelor, durerilor articulare doar simptomatic nu face altceva decat sa lase cauza nerezolvata. Atata vreme cat colonul ramane netratat, atata timp cat toxinele stagneaza acolo, simptomele, respectiv durerile articulare, migrenele, oboseala, vor persista sau vor reveni", explica profesor doctopr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti. Specialistul mai spune ca o cura de detoxifiere a colonului mai poate contribui la recapatarea elasticitatii pielii, stralucirii parului si fermitatii unghiilor, informeaza Libertatea.