Cercetatorii texani au descoperit vaccinul universal impotriva gripei. Oamenii de stiinta din Texas au descoperit un nou vaccin impotriva gripei, relateaza CBS. In fiecare an, cercetatorii incearca sa ghiceasca ce tulpina a gripei va provoca cele mai multe imbolnaviri si, astfel, in functie de rezultat, realizeaza un vaccin. Cu toate acestea, vaccinul poate sa nu functioneze. Din acest motiv, cercetatorii texani au descoperit o metoda de a revolutiona modul in care oamenii se lupta cu gripa. "Ne aflam in fata unei descoperiri", sustine doctorul Beatrice Fontoura, de la UT Southwestern. Impreuna cu o echipa de oameni de stiinta, ei au descoperit un amestec care lupta impotriva mai multor radacini ale gripei, inclusiv impotriva gripei spaniole care a omorat milioane de oameni in 1918, relateaza Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Miscarea si legumele te protejeaza de cancer. Stai mai mult de sase ore pe zi de stat pe scaun? Acest lucru scade imunitatea si creste riscul de deces, spun specialistii americani in "American Journal of Epidemiology". Solutia? Ridicandu-te de pe scaun si plimbandu-te cateva minute vei stimula circulatia sangelui. Studiul mai arata ca femeile care stau pe scaun mai mult de cinci ore pe zi prezinta un risc mai mare de imbolnavire decat barbatii. Acesta este cu 37% mai mare fata de cei care stau jos mai mult de trei ore pe zi. In ceea ce priveste nevoia zilnica de miscare, specialistii ne mai informeaza ca cel putin 30 de minute de miscare pe zi scad cu mult riscul de imbolnavire, informeaza Click.

Lista lucrurilor care ii fac fericiti pe copii. Copiii care au acces la ultimele gadgeturi si poarta haine la moda sunt mai fericiti decat ceilalti, relateaza Daily Mail. Potrivit unui studiu al Children`s Society, copiii cu varste cuprinse intre 8 si 15 ani care nu au cele mai noi modele de haine sunt nefericiti, acestia simtind si lipsa bunurilor materiale de ultim trend, precum un iPod sau jocuri video. Cercetatorii britanici au descoperit ca copiii au nevoie de lucrurile pe care le au si ceilalti pentru a se simti "normali". Studiul a fost realizat pe 5.000 de baieti si fete, care au fost intrebati daca au lucrurile de pe o anumita lista, iar in caz ca nu le au, daca si le-ar dori. De asemenea, copiii au fost intrebati cat de fericiti sunt in conditiile actuale. Integral in Gandul.

Alcoolul in exces afecteaza tot corpul. Efectele negative ale alcoolului asupra ficatului sunt in general cunoscute, dar nu acelasi lucru se poate spune despre impactul asupra altor organe. Consumul excesiv de alcool se afla la originea multor forme de cancer si reduce capacitatea organismului de a produce anticorpi pentru a lupta cu afectiunile de natura virala. In cantitati mari, alcoolul incetineste functionarea sistemului nervos central si blocheaza o parte din mesajele care ar trebui sa ajunga la creier, alterand astfel perceptiile, emotiile, miscarea, vederea si auzul persoanei, scrie Click.

Cum să scapi de depresia cauzată de schimbarea orei. Zilele de toamnă tot mai scurte şi mai gri sunt adesea un motiv pentru care oamenii se simt mai deprimaţi la sfârşitul anului, iar schimbarea orei la cea de iarnă doar înrăutăţeşte lucrurile. Iată ce să faci ca să treci mai uşor peste momentele de tristeţe pe care ţi le aduc primele zile de iarnă: Trezitul de dimineaţă pe întuneric poate avea efecte negative asupra organismului, aşa că cel mai indicat e, spun specialiştii, să faci pe cât posibil să te trezeşti într-o lumină puternică. Acest lucru îţi poate da mai multă energie de dimineaţă şi stimulează unii neurotransmiţători pe care şi medicamentele antidepresive îi "atinge". Atunci când eşti trist este clar că nu ai chef să ieşi în lume şi să fii prietenos cu cei din jur. În schimb, experţii spun că este mai bine să te forţezi să ieşi cu prietenii chiar şi când nu ai chef şi cu siguranţă vei începe să te simţi mai bine. Integral in Libertatea.