​Vrei sa pari mai tanar cu sase ani? Foloseste ata dentara! Persoanele care folosesc zilnic ata dentara arata mai tinere cu 6,4 ani. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialistii de la Asociatia Americana Dentara pe baza concluziilor a peste 11 studii despre igiena dintilor. Ata dentara elimina peste 500 de bacterii care se ascund intre dinti si, prin urmare, riscul de inflamatii asociat cu diferite afectiuni gingivale scade. In plus, in acest mod pot fi prevenite si o serie de inflamatii care se produc la nivelul arterelor. Prin urmare, curatarea zilnica a dintilor va face ca inima sa functioneze ireprosabil. Pentru a intarzia imbatranirea, este important ca, pe langa folosirea zilnica a atei dentare si a pastei de dinti, fiecare persoana sa viziteze medicul stomatolog, o data la sase luni. De asemenea, pe langa ingrijirea dintilor, se recomanda si curatarea limbii, deoarece aici se gasesc cea mai parte dintre bacteriile care favorizeaza respiratia urat mirositoare, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Motivul pentru care unii dintre noi nu au nevoie de ceas desteptator. O gena care controleaza cat timp dormim a fost descoperita de cercetatorii germani. Potrivit oamenilor de stiinta de la University of Munich, aceasta gena este explicatia pentru care unii oameni se trezesc la ora la care isi propun fara a avea nevoie de un ceas desteptator. Pe parcursul studiului s-a constatat ca gena ABCC9 are capacitatea de a reduce perioada de timp alocata somnului. Cercetarile anterioare au aratat ca aceasta gena ar fi responsabila si de aparitia bolilor de inima si a diabetului. Aceasta descoperire poate explica de ce exista unele persoane care se trezesc fara nicio problema chiar daca au dormit putin. Un astfel de personaj este si Margaret Thatcher, care se poate trezi fara un ceas desteptator dupa ce a dormit patru ore. Cercetarea, realizata pe un esantion de 4.000 de europeni, din sapte tari diferite, a presupus chestionarea subiectilor in legatura cu obiceiurile legate de programul de somn, iar apoi, in laborator, s-au facut experimente pentru a se descoperi de ce unele persoane nu au probleme cu trezitul de dimineata. Rezultatele din laborator au aratat ca persoanele care contineau aceasta mutatie genetica erau si cele care nu aveau nevoie de o alarma pentru a se da jos din pat de dimineata, anunta Gandul.

Multiplele utilizari ale ceaiului. A venit iarna, iar daca vrei sa te incalzesti, cea mai potrivita metoda este sa bei o cana de ceai cald. Ceea ce nu stii este ca saculetii aromati folositi deja nu trebuie aruncati pentru ca pot fi reutilizati sub alte forme. Iata cateva alte intrebuintari ale ceaiului. Poti curata covoarele presarand pe ele frunze uscate, deja folosite, de ceai verde. Lasa-le sa 'stea pe jos 10 minute', dupa care da cu aspiratorul. Astfel, praful si diverse alte mizerii se vor lua mult mai bine. Curata geamurile si oglinzile cu ceai, astfel incat sa scapi imediat de amprente si murdarie care pur si simplu nu mai vrea sa se dezlipeasca. Curata vasul de toaleta folosind pliculete deja folosite de ceai. Lasa-le in vas pentru cateva ore si apoi trage apa. Scapa de mirosul de peste dupa ce ai mancat sau preparat acest aliment. Curata mainile cu un pliculet umed de ceai si mirosul urat va disparea imediat, informeaza Libertatea.

Cum se congeleaza corect alimentele. Produsele congelate pot fi la fel de sanatoase ca cele proaspete, cu conditia sa fie pastrate in conditii optime. Una dintre regulile principale pentru a obtine alimente congelate sanatoase este sa respectam intocmai regulile de igiena. Astfel, produsul propriu-zis (fructe, legume, carne, verdeata etc.) trebuie spalat, iar recipientul in care il vom congela trebuie sa fie curat. De aceea, carnea nu trebuie congelata in punga in care era cand am cumparat-o, fiindca a fost atinsa de multe persoane si, prin urmare, este plina de bacterii. Recipientele trebuie sa fie din polietilena (exista saculeti speciali pentru congelator), fiindca plasticul subtire si sticlele se pot deteriora din cauza temperaturilor foarte scazute. De asemenea, este foarte important ca pungile sa nu fie pline, fiindca particulele de apa prezente in alimente se solidifica si cresc in volum, existand riscul ca ambalajul sa se rupa. Este important si sa scoti, pe cat posibil, tot aerul din punga, scrie Adevarul.

Intepaturile de albina - cel mai bun tratament anti-imbatranire. Intepaturile de abina te ajuta sa tii la distanta ridurile aparute odata cu inaintarea in varsta. Oamenii de stiinta au descoperit ca acest tratament este cel mai bun remediu impotriva imbatranirii, deoarece substantele din veninul eliberat de insecte in organism ajuta la stimularea productiei de colagen in mod natural. Mastile de fata pe baza de venin de albina sunt la mare cautare printre celebritatile de la Hollywood, astfel de produse fiind disponibile pana in prezent doar in saloane de infrumusetare si spa-uri. Acum, savantii din Noua Zeelanda, coordonati de specialistul corean dr. Sang Mi Han, sustin ca tratamentul pe baza de venin de albine poate fi disponibil si pe piata, dupa 12 ani de cercetari, anunta Gandul.

Sapte trucuri ca sa slabesti fara regim. Ca sa scazi in greutate nu trebuie sa te infometezi si sa numeri caloriile. Totul e sa aplici cateva trucuri care te vor ajuta sa mananci mai putin. Foloseste o farfurie mai mica. Atunci cand iti alegi vesela pe care sa iti pui mancarea poti lua, inconstient, o farfurie de mari dimensiuni. Astfel, o sa ai parte de o portie mare de hrana. Pentru a renunta la acest obicei, lasa la vedere farfurii mici. In timp, te vei obisnui cu portii reduse, care iti vor potoli foamea, dar care nu iti vor pune in pericol silueta. Utilizeaza tacamuri mai mari. Persoanele care se hranesc cu o furculita mai mica risca sa consume o cantitate de mancare mai mare. Fiecare imbucatura pare minuscula si nu ai senzatia ca ai mancat destul. Astfel te hranesti mai mult decat trebuie, fara sa realizezi. Cel mai bine e sa folosesti o furculita mare, sa mananci incet si sa mesteci bine fiecare imbucatura, informeaza Libertatea.