Nu te grabi sa iei medicamente! 7 remedii ieftine si la indemana pentru cele mai frecvente probleme de sanatate. Desigur, cand ai boli grave trebuie sa ceri ajutorul unui medic de specialitate. In situatiile mai putin complicate insa, inainte sa ajungi la medic iti poti ameliora starea de sanatate prin mici trucuri, la indemana. Ai la dispozitie o multime de remedii la care nici nu te-ai fi gandit vreodata. Ieftine, eficiente si usor de aplicat. Zaharul - pentru sughit. E bine sa ai un pliculet de zahar tot timpul cu tine. Nu de alta, dar se dovedeste a fi unul dintre cele mai bune remedii contra sughitului. Actioneaza asupra nervilor si impiedica diafragma sa se mai contracte, scrie Cancan.

UtileFoto: Colaj foto

Broccoli iti curata organismul de toxine. Ai dureri de cap, ameteli, probleme digestive si te simti obosit? Ai nevoie de o cura de detoxifiere pentru a-ti recapata forma si vitalitatea dupa excesele culinare si noptile albe de Sarbatori! Revista "Click! pentru femei" iti spune ce sa mananci! Prazul iti ofera vitamine si fibre, ajutandu-ti corpul sa combata toxinele. El este bogat in vitamine A, C, cu efect antioxidant, datorita carora iti protejeaza organismul de efectele toxinelor. Mai mult, are actiune diuretica si de reglare a functiei intestinale. Lamaia si citricele curata ficatul de toxine. Vitamina C, pe care o contin, este un antioxidant bun in cura de detoxifiere, informeaza Click.

Uiti des? Asa iti recapeti memoria. Mananca fructe si legume precum mere, portocale, cartofi, broccoli si ridichi. Cercetarile au aratat ca aceste alimente contin substante care actioneaza la fel ca si medicamentele utilizate pentru tratarea bolii Alzheimer. Spanacul are proprietati antiinflamatorii si antioxidante care incetinesc imbatranirea si ajuta la imbunatatirea memoriei. Capsunile protejeaza creierul. Galbenusul este foarte bogat in vitamina B, unul dintre cei mai importanti nutrienti pentru functionarea creierului, relateaza Libertatea.

Atentie! Mancarea fast food ne "prajeste" creierul! Mancarea de tip fast food nu este periculoasa doar pentru ca ne ingrasa si ne strica dintii, ci ne afecteaza inclusiv creierul, au descoperit recent cercetatorii americani de la Universitatea de Stiinta si Sanatate din Oregon. Consumul frecvent de grasimi de tranzitie, rezultate prin prajire si procesare termica a alimentelor, duce la eliberarea in organism a unor chimicale care afecteaza creierul si controlul acestuia asupra apetitului. Astfel, atunci cand mancam fast food, creierul nostru nu stie exact ce bagam in stomac. De aceea emite semnale de foame si ne cere sa mancam in continuu, scrie Click.

Ai probleme cu fierea? Scapa de durerile de bila cu aloe vera. Bila are rolul de a distruge bacteriile si ajuta totodata la absorbtia grasimilor. In compozitia bilei gasim: saruri biliare, lecitina, colesterol. Vezica biliara este localizata in partea dreapta, chiar sub ficat, si ajuta la stocarea bilei produse de ficat in perioadele dintre mese. Infectia colecistului este, de fapt, colecistita acuta, cand vezica biliara este inflamata. Aceste probleme sunt de 4-5 ori mai frecvente la femei decat la barbati. Vizate sunt in special femeile grasute, care au in jur de 40 de ani si care au un apetit alimentar crescut, informeaza Libertatea.