Patru alimente de care ar trebui sa te feresti. Guma de mestecat stimuleaza sucurile gastrice si produce saliva. Stomacul este pacalit de aceste arome si crede ca are parte de mancare. Astfel, stomacul se pregateste pentru digestie, ceea ce duce la senzatia de foame. Batoanele de cereale contin cantitati mari de zahar. Ofera organismului foarte putini nutrienti si intensifica senzatia de foame. Evita aceste produse si alege cerealele integrale, pe care sa le combini cu fructe, scrie Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Este benefic si pentru atenuarea stresului, angoaselor si starilor de nervozitate. Joggingul, un sport care-ti dezvolta armonios corpul. Joggingul este un sport complex, care poate fi practicat la orice varsta si indiferent de vreme. Alergarea implica toti muschii (abdominali, ai spatelui, bratelor, fesieri, coapselor, cefei etc.). In cazul femeilor, ofera avantajul de a solicita mai mult picioarele decat partea de sus a corpului. De altfel, aceasta activitate ajuta si la o tinuta corecta, muschii coloanei vertebrale si cei abdominali fiind obligati sa lucreze si sa-si mentina o anumita tonicitate, scrie Cancan.

Ia-ti vitamina C din patrunjel! Frunza de patrunjel este de patru ori mai bogata in vitamina C decat o portocala si contine mai mult fier decat spanacul. Iata cateva motive pentru care patrunjelul n-ar trebui sa lipseasca din mancare. Patrunjelul este un medicament excelent pentru persoanele anorexice ori pentru cele fara pofta de mancare. Cateva frunze mestecate inainte de ora mesei, vor spori foamea si pofta. De asemenea, patrunjelul alunga greata si starile de voma, scrie Click.

Cum scapi de microbii din baie. Ridica capacul de la WC. Dupa ce se trage apa la toaleta are loc o adevarata "explozie" de microbi. O multime de virusi si bacterii se pot imprastia in aer. Asta inseamna ca iti pot atinge prosoapele, periutele de dinti, perdeaua de la cabina de baie sau de la cada etc. Degeaba freci vasul toaletei, daca microbii s-au imprastiat deja in aer. Solutia este lasarea in jos a capacului de WC, de fiecare data cand tragi apa, scrie Libertatea.

Limba noastra "simte" grasimea. Limba noastra are un al saselea simt al gustului, conform cercetatorilor de la Universitatea de Medicina din Washington. Astfel, pe langa detectarea senzatiei de dulce, sarat, picant, aromat si acru papilele noastre gustative detecteaza si grasimea, relateaza Daily Mail. Noul receptor de gust a fost denumit CD36 si emite semnale de detectare a grasimii din alimente. Astfel, pentru cei care poftesc la mancaruri grase, indiferent de miros sau de textura lor, acest senzor este extrem de sensibil, scrie Click.

Iata cateva trucuri pentru a scapa de durerile de ceafa. Durerile de ceafa (sau cervicale) apar deseori atunci cand facem efort sau adoptam o postura incorecta pentru mai mult timp, fortandu-ne vertebrele si muschii sa se incordeze suplimentar pentru a sustine capul. Din fericire, durerile cervicale pot fi prevenite: inlocuind pozitiile vicioase cu unele mai "naturale" si fortificandu-ne muschii gatului, prin exercitii efectuate cu regularitate. Daca meseria va obliga sa petreceti ore in sir in fata computerului, atunci asigurati-va ca pozitia pe care o aveti este una corecta: stati cu spatele drept, pe cat posibil lipit de spatarul scaunului, si folositi un inaltator de picioare, pentru a le mentine usor ridicate de la sol. In plus, dupa fiecare ora de lucru, bucurati-va de o scurta pauza - de circa 10 minute, in care sa va dezmortiti corpul, plimbandu-va prin birou, scrie Libertatea.