PATRU CAUZE ale obezitatii de care nu ati auzi. Cat de mult ingrasa "glanda" sau mostenirea genetica. Daca va ingrasati "cu aer", de vina pot fi problemele cu tiroida, cu genele sau cu anumite pastile. In unele cazuri, obezitatea este o trasatura de familie. De vina pot fi mostenirea genetica si obiceiurile alimentare deprinse de la parinti Antecedentele de obe zitate in familie si anumite afectiuni, precum "glanda lenesa" sau disfunctiile ovariene, pot avea asupra siluetei acelasi efect precum consumul de alimente cu multe calorii. Medicii enumera cateva cauze putin stiute ale obezitatii. 1. MOSTENIREA GENETICA Factorii ereditari contribuie intr-o masura importanta la aparitia obezitatii si, mai ales, a unor tipuri dismorfice de obezitate (deformari corporale). Studiile au aratat ca intre 30 si 50% din variabilitatea rezervoarelor de grasime este determinata genetic. "Se mosteneste o anumita predispozitie, nu obezitatea ca atare. Exista, intr-adevar, familii in care mai multi membri au probleme cu greutatea. Dar nu se poate spune clar daca e chiar o problema genetica, avand in vedere ca in cadrul unei familii exista obiceiuri alimentare asemanatoare", explica medicul genetician Viorica Radoi pentru EVZ.ro

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Uleiul de masline te apara de ulcer si de gastrita! Acest aliment te ajuta si sa-ti pastrezi greutatea. Uleiul de masline este recomandat insistent de catre nutritionisti, cand vrem sa ne hranim sanatos. Specialistii revistei Libertatea pentru femei ne spun ce afectiuni putem preveni, consumand zilnic doua-trei lingurite din acest aliment complex. Protejeaza inima. Uleiul de masline reprezinta cea mai bogata sursa de grasimi monosaturate (care furnizeaza organismului mai putin colesterol rau si mai mult colesterol bun, prevenind astfel aparitia bolilor de inima). Totodata, acest tip de ulei are un continut ridicat de antioxidanti (substantele care incetinesc procesul de imbatranire), scrie Libertatea.ro

Trateaza natural raceala de vara. Nas infundat, inceput de febra, stranut si senzatie de oboseala. Se poate intampla si vara, chiar daca temperaturile sunt ridicate. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, ne vorbeste astazi despre cum sa tratam natural aceste simptome. Stranuti? Acest simptom apare din cauza iritarii mucoasei cailor respiratorii. Consuma infuzii calde din plante antiinflamatorii (salvie, musetel, roinita, obligeana). Atentie, ceaiul fierbinte poate accentua iritatia. Un alt remediu eficient este pasta din miere cu turmeric si propolis, scrie Click.

Alimentul care ataca INIMA la fel de mult ca fumatul. Ouale, considerate pana acum destul de sanatoase, contin grasimi care ingroasa vasele de sange si cresc riscul de ateroscleroza. Ultimul studiu despre oua spune ca cei care consuma mai mult de trei galbenusuri pe saptamana risca sa faca atac cerebral sau infarct miocardic. Pentru micul dejun, clasicele oua ochiuri nu se mai prajesc in ulei, ci se pregatesc in apa Consumate fierte, ochiuri sau omleta, ouale, in special galbenusurile, sunt bogate in colesterol si dauneaza arterelor in aceeasi masura ca fumatul, conform unor studii americane. Producatorii se apara, spunand ca acestea sunt simple supozitii, scrie EVZ.ro

Uite ce trebuie sa mananci in functie de perioada zilei in care iti este foame. Specialistii nemti in nutritie ne invata cu ce alimente este bine si sanatos sa ne potolim foamea, in functie de ora la care vrem sa mancam. Mic dejun - desi multi nu stiu, in timpul noptii coprul uman pierde mult din energia acumulata intr-o zi. Cel mai bine este ca la micul dejun sa aveti un meniu bogat in carbohidrati. Astfel, aveti asigurata energia necesara pentru o noua zi. Se pot consuma, de asemena, si proteine, dar cat se poate fara grasimi multe. Pranz - la pranz organismul are nevoie de mai multi "carbohidrati buni", dar nu la fel de multi precum dimineata. Restul de energie corpul il va avea din rezervele de grasime care se gasesc in organism, scrie Libertatea.ro