Inimile frante se vindeca cu ciocolata. Ce AJUTA si ce FACE rau dupa o despartire. Cei care trec printr-o dezamagire in amor au un risc major sa intre in depresie, dar si sa ajunga sa recurga la masuri necugetate gen gasirea rapida a altui partener. Iata ce e recomandabil sa faceti sau sa evitati dupa ce inima v-a fost zdrobita. 1. Durerea pricinuita de o despartire e doar in cap. E fals, au aratat numeroase studii facute de-a lungul timpului. Durerea nu e imaginara. Este foarte stresanta si poate cauza un mix de dureri emotionale si fizice. Potrivit unui studiu recent, o despartire dureroasa poate face ca anumite parti ale creierului sa cauzeze o durere la fel de intensa ca cea pricinuita de o arsura cu un lichid fierbinte. Stresul rezultat poate face pieptul sa fie incordat, iar durerile de stomac pot fi insuportabile. In plus, imunitatea scade. Asa ca atunci cand treceti prin astfel de experiente, aveti grija sa dorimiti, sa mancati sanatos, sa faceti miscare. Continuarea in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Acupunctura are ac de cojocul a peste 100 de boli. Terapia cu ace poate trata o gama larga de afectiuni si are avantajul ca nu prezinta efecte adverse, motive pentru care tot mai multe persoane apeleaza la ea cu sau fara recomandare medicala. Terapie traditionala chineza, acupunctura este o completare a tratamentului clasic, sustin medicii, dar s-a dovedit stiintific ca ea poate fi si substituent in numeroase afectiuni. Cele mai frecvente boli acuzate de romani, printre care afectiunile aparatului locomotor si cele ale sistemului nervos, pot fi tratate cu ajutorul acupuncturii. In plus, specialistii sustin ca terapia cu ace nu da reactii adverse, asa cum se intampla in cazul tratamentelor medicamentoase. In general, terapeutii recomanda scheme de tratament de cate zece sedinte de acupunctura, dar simptomele pot sa dispara si dupa numai cinci sedinte daca boala este descoperita in stadiu incipient, informeaza Adevarul.

Te afecteaza schimbarea vremii? Afla ce leacuri poti folosi ca sa te simti mai bine. Trecerea de la vremea frumoasa la cea ploioasa si rece, umiditatea crescuta, oscilatiile presiunii atmosferice - toate acestea le provoaca probleme meteodependentilor. Ei pot avea migrene, insomnii, stari nervoase si anxietate. Daca sufera de reumatism, durerile se acutizeaza. Vestea buna e insa ca pentru toate aceste necazuri exista leacuri chiar la tine in camara. Impotriva migrenelor. Iata cum sa scapi de ele: adauga putin suc de lamaie intr-o ceasca de cafea. Sau pune felii de lamaie pe frunte. Mai poti face frectii cu ulei de susan, combinat cu 2-3 picaturi de ulei de pin, eucalipt, levantica sau menta. Continuarea in Libertatea.

7 alimente care iti ridica moralul. Lipsa de energie, sentimentul acut de tristete, episoadele repetate de insomnie pot fi tot atatea semne ca te confrunti cu o tulburare depresiva. Iata cateva alimente cu potential in ridicarea moralului. Cel mai important este sa nu sari peste mese si sa nu cazi in patima rontaitului continuu, stiut fiind ca atunci cand suntem cu moralul la pamant suntem tentati fie sa renuntam la mancare, fie sa mancam fara sa ne fie foame. Alimente recomandate: -carnea, laptele, ouale, deoarece contin triptofan, un aminoacid precursor al serotoninei, cu efect foarte relaxant; completeaza-ti meniul cu alimente bogate in glucide (paste, paine, cereale), care faciliteaza asimilarea triptofanului. Lista completa in Click.

Alimentatia raw vegan - gustoasa si sanatoasa. Denumirea "raw vegan" sau "raw food" inseamna alimentatie vegana fara foc, unde includem legumele, germenii, vlastarii, semintele, nucile, fructele, dar si alge marine. Cu toate aceste ingrediente se pot face variatii si combinatii corecte din punct de vedere nutritional, deosebite si pe gusturile tuturor. In cartea Ligiei Pop, Retete Vegane Fara Foc, sunt prezentate o varietate de retete, de la lapte de migdale/susan/orez, paine din nuci si combinatii diverse de seminte germinate, pizza, pateuri si unturi vegetale, chiftele, prajituri sanatoase si gustoase, mai ales pentru cei mici, noteaza Libertatea.

Macesele, cea mai buna sursa de vitamina C. Dulce-acrisor, ceaiul de macese ne insoteste in zilele reci de toamna nu doar ca o bautura delicioasa, ci si ca un protector eficient impotriva racelilor de sezon. Ceaiul nu este insa singurul mod de a consuma acest adevarat cocteil de vitamine. Sub forma de sirop, gem sau vin, specialistii recomanda o cura de macese in aceasta perioada pentru a ne intari organismul. Iata tot ce trebuie sa stii despre aceste fructe. Fructele macesului sunt foarte apreciate in primul rand pentru bogatia de vitamina C. Macesele contin de 50 de ori mai multa vitamina C decat citricele. In cantitati mai mici, aceste fructe contin si vitamina A, buna pentru piele si par, vitaminele B1, cunoscuta si ca "vitamina bunei dispozitii", si B2, necesara in toate actiunile care suprasolicita organismul, vitamina P, a carei carenta duce la slabiciune generala, si vitamina K, indispensabila vietii, pentru ca functia ei este de a coagula rapid sangele, actionand preventiv asupra hemoragiilor interne, scrie Click.