Cum poti scapa de transpiratia excesiva. Chiar daca nu e vara, transpiri foarte mult si iti patezi hainele, ai mainile umede mereu sau iti strici coafura. Suferi de hiperhidroza. Specialistii de la perspirex.ro iti explica care sunt cauzele acestei probleme si cum poti sa le elimini. Hiperhidroza este de obicei localizata la axile, palme, talpi, fata sau cap. Aceasta transpiratie excesiva se produce in timpul zilei iar noaptea, cand dormi, se reduce. Pentru cei care se confrunta cu transpiratia excesiva, poate fi stresant si incomod. Integral in Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Vaccinul gripal de anul acesta, eficienta minima pentru varstnici. In mod normal, eficienta vaccinului folosit intr-un anumit sezon gripal este de aproximativ 80%-90% la un adult sanatos si de 65% la persoane in varsta, care sufera de anumite afectiuni. Anul acesta, eficienta la persoanele de peste 65 de ani a fost, in medie, de 9%, arata specialistii americani. Vaccinul de anul acesta a fost mai putin eficient decat au estimat specialistii, mai ales in cazul persoanelor in varsta, cu afectiuni asociate, au constatat autoritatile americane din cadrul Centrului pentru Controlul si Preventia Bolilor (CDC), noteaza Adevarul.

Stresul ne-a pus pe butuci fertilitatea. Stresul, dar si orele multe petrecute peste program la serviciu pot cauza sterilitatea atat in cazul femeilor, cat si in cel al barbatilor, potrivit specialistilor prezenti, in acest weekend, la Cluj-Napoca, la Congresul despre Infertilitate Winter Forum. Doctorii spun ca anual mii de cupluri care isi doresc copii apeleaza la programele de fertilizare destul de costisitoare, care la noi nu sunt decontate de stat. Tratamentul sterilitatii costa destul de mult la noi in tara. In functie de clinica la care se apeleaza, costurile pot fi cuprinse intre 2.000 si 5.000 de euro, scrie Libertatea.

Care legume sunt mai bune gatite decat in stare proaspata. Prin preparare termica, anumite legume isi sporesc calitatea nutritionala si ne ofera o cantitate mai mare de substante benefice pentru sanatate, sustin specialistii. Prepararea termica este esentiala pentru alimentatia moderna: inmoaie produsele din carne si fibrele de celuloza din anumite legume si fructe, astfel incat dintii nostri mici, maxilarele lipsite de forta si sistemul digestiv sa poata face fata. Majoritatea adeptilor alimentatiei "raw" (cei care consuma doar alimente crude, nepreparate termic) spun ca prin fierbere, de exemplu, se pierd majoritatea substantelor nutritive din fructe si din legume si, de aceea, ele ar trebui consumate doar in stare proaspata, informeaza Adevarul.

Ce pericole ascund suplimentele alimentare. Desi in fiecare zi ni se recomanda tot felul de suplimente alimentare, fie pentru a ne imbunatati imunitatea, fie pentru a alunga stresul sau pentru a slabi, administrate gresit, acestea pot agrava starea de sanatate. Aparent le luam pentru a ne stimula capacitatile fizice sau intelectuale, dar ele de fapt, luate necorespunzator (de cele mai multe ori in exces), accentueaza starea de oboseala, contribuie la demineralizarea oaselor si chiar la scaderea memoriei, noteaza doctorionline.ro

Cinci obiceiuri care imbatranesc pielea. Toate femeile isi doresc o piele perfecta. Chiar daca dai o multime de bani pe creme antirid, ai grija ca si stilul tau de viata sa fie unul sanatos. Iata 5 obiceiuri care ne imbatranesc prematur. Fumatul. Semnele imbatranirii cauzate de fumat nu apar imediat, insa trebuie sa va ganditi cum veti arata peste 10 ani. Fumatul ingusteaza vasele capilare de la nivelul fetei care, astfel, va primi din ce in ce mai putini nutrienti. Continuarea in Libertatea.