Visele pot prevesti aparitia dementei. Potrivit unui studiu recent al clinicii Mayo din SUA, visele si obiceiurile din timpul somnului sunt cel mai bun indicator al dementei. Barbatii de varsta mijlocie care merg, vorbesc sau imita condusul in timp ce viseaza ca sunt la volan in timpul somnului au un risc de a dezvolta dementa de 5 ori mai mare. Activitatea fizica din timpul somnului este o afectiune denumita Miscare Rapida a Ochilor (REM) si este faza somnului in care se produc cele mai numeroase si mai intense vise, noteaza doctorulzilei.ro

UtileFoto: Colaj foto

Cine are nevoie de detoxifiere in Post. Stilul de viata modern ne predispune la acumularea in organism a unui nivel mult prea mare de substante nocive, dificil de metabolizat, iar sistemul natural de eliminare a toxinelor este suprasolicitat. De aceea, corpul are nevoie de ajutor. Un astfel de ajutor este dieta de post.Persoanele expuse unui stres continuu Cortizolul, hormon care ne ajuta sa reactionam in situatii stresante, se acumuleaza in exces in organism atunci cand nivelul de stres la care suntem supusi zi de zi este foarte mare (in cazul persoanelor care au un loc de munca foarte agitat, cu termene-limita stranse, care au probleme familiale, care au suferit o trauma etc.). Continuarea in Adevarul.

Atentie la sindromul ovarelor polichistice! Nedepistat la timp, poate duce la cancer de endometru. Una din zece femei cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani sufera de sindromul ovarelor polichistice (SOP) - o afectiune endocrina care, netratata la timp, poate provoca diverse "daune", de la infertilitate la cancer de endometru. Ce ai de facut, daca esti una dintre cele zece femei afectate? Raspunde pentru ziarul "Libertatea" dr. in stiinte medicale Elena Claudia Teodorescu, medic primar in radiologie si imagistica medicala.

De ce nu este bun gelul de dus pentru igiena intima. Femeile care folosesc sapunul si gelul de dus pentru igiena intima au un risc mai mare de a contracta boli cu transmitere sexuala. Sapunurile, gelurile de dus si lubrifiantii dauneaza tesutului sensibil din zonele intime, crescand riscul femeilor de a contracta infectii precum herpes, chlamydia si HIV, au observat oamenii de stiinta de la Universitatea din California, Los Angeles. Joelle Brown, coordonatoarea cercetarii, spune ca folosirea produselor de igiena intima inadecvate duce atat la contractarea bolilor cu transmitere sexuala, cat si la instalarea vaginozei bacteriene, afectiune cauzata de dezechilibrarea florei vaginale, noteaza Click.

Va plac mezelurile? Moarte sigura. Ce spun specialistii. Carnati, sunca si alte carnuri procesate... Conform unui studiu realizat pe jumatate de million de oameni din Europa, consumul mezelurilor este asociat cu decesul prematur. Studiul a fost efectuat in zece state europene si a cuprins o perioada de aproape 13 ani. Cercetarea, publicata la inceputul lunii martie in BMC Medicine, mai arata ca oamenii a caror alimentatie contine aproape zilnic mezeluri sunt predispusi la fumat, obezitate si "lucruri" daunatoare sanatatii. Alimentatia bogata in carnuri procesate este asociata cu aparitia bolilor cardiovasculare si a cancerului. "Sarea si substantele chimice folosite pentru consercvarea mezelurilor sunt responsabile pentru degradarea mai rapida a sanatatii umane", spun specialistii, informeaza EVZ.

Solutii eficiente antiacnee, de la specialisti. Anticonceptionalele noi nu sunt recomandate. Unul dintre motivele pentru care anticonceptionalele de tipul Diane 35 erau prescrise in multe cazuri este ca acestea ar avea calitati antiacnee. Specialistii subliniaza ca exista tratamente care combat acneea fara efectele secundare majore ale anticonceptionalelor de noua generatie. 80% din adolescenti au acnee de diverse grade, dar nici adultii tineri nu sunt scutiti de afectiunea jenanta de piele. Excesul de sebum, de hormoni androgeni (hormoni masculini care se secreta mai ales in organismul barbatilor, dar si in cel al femeilor), dar si stresul prelungit si cosmeticele nepotrivite pot fi de vina pentru intretinerea acneei, scrie Adevarul.