Cea mai buna modalitate sa scapi de sforait. Sforaitul nu e ceva neobisnuit nici pentru adulti nici pentru copii. ,,Aproape 60% din populatie sforaie, inclusiv copiii, in cazul carora sforaitul apare de obicei din cauza unui obstacol in caile repiratorii", spune mediculORL-ist Elena Latcan. Una dintre cele mai frecvente cauze ale sforaitului este apneea in somn, o afectiune a aparatului respirator caracterizata prin pauze respiratorii repetate, frecvente in timpul somnulu. Aceasta problema este foarte raspandita in randul persoanelor supraponderale de varsta mijlocie, iar forma avansata a acestei afectiuni este asociata mai multor probleme cardiovasculare. Un nou studiu sugereaza ca persoanele care sufera de apnee de somn s-ar putea bucura de beneficii pe termen lung daca slabesc in urma sportului si a unei diete sanatoase, scrieDoctorulzilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Recipientele din plastic te pot imbolnavi! Afla care sunt substantele toxice pe care le contin si cum iti influenteaza ele sanatatea. Cine n-are in casa una, doua, zece caserole? Folosite pentru incalzirea alimentelor la microunde sau depozitarea lor in frigider, aceste recipiente par sa ne usureze viata. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi atrage insa atentia ca materialele din care sunt facute sunt toxice si ne pot afecta grav sanatatea. BISFENOLUL A (BPA), folosit adesea la fabricarea biberoanelor pentru copii, a sticlelor de apa, a echipamentelor sportive sau a celor de uz casnic, este un perturbator endocrin. Mai exact, influenteaza activitatea hormonilor, indeosebi a estrogenului, reducand fertilitatea femeilor. Este foarte nociv si pentru copii, fiindca le influenteaza cresterea si dezvoltarea. Cand cumperi recipiente din plastic, verifica sa scrie pe ele ca nu contin bisfenol A, anuntaLibertatea.

Sapte metode utile pentru a va proteja memoria. Un plan surprinzator de simplu care ar putea sa va ajute sa indepartati "ceata" cerebrala si sa va protejati memoria pe termen lung a fost intocmit de Danielle Braff, editor specializat in lifestyle al publicatiei Health Magazine. I se poate intampla oricui: va opriti in fata magazinului si ati uitat ce trebuia sa cumparati. Ati uitat prenumele sotului unei colege de serviciu si va intrebati: il cheama John sau Jim? Apoi, unde sunt afurisitele acelea de chei? Este normal sa uitati anumite lucruri din cand in cand, mai ales daca aveti multe lucruri de care trebuie sa va ocupati in viata de zi cu zi. Insa, chiar daca va aflati la multi ani distanta pentru a incepe sa va faceti griji in legatura cu problemele varstnicilor, studiile recente arata ca problemele de memorie pot, de fapt, sa inceapa inca din jurul varstei de 20 de ani si vor continua sa se produca pe masura ce inaintati in varsta, informeazaRomania Libera.

Reflexoterapia poate trata problemele de prostata. Foarte multi barbati, in special cei trecuti de 50 de ani, sufera din cauza adenomului de prostata. Specialistul Click!, Georgeta Baloiu ne spune cum poate fi de ajutor reflexoterapia. Atunci cand este practicata corect, reflexoterapia (tratamentul prin masaj al unor anumite puncte din corp) poate ajuta prostata sa isi recapete elasticitatea si functiile astfel incat adenomul se va resorbi odata cu echilibrarea hormonala a aparatului urogenital. Sunt necesare 2 serii a cate 10 sedinte cu pauza de 3, 4 saptamani intre ele pentru ca adenomul de prostata sa se resoarba, nivelul testosteronului in sange revenind la valori normale (conform varstei). Reflexoterapia reuseste inca de la primele 2, 3 sedinte sa reduca numarul urinarilor din timpul noptii, sa scada senzatia de durere si sa ajute la cresterea jetului urinar, scrieClick.

Cum scapati de celulita si de kilogramele in plus cu ajutorul frigului. O metoda revolutionara i-ar putea veni de hac celulitei, problema care da mari batai de cap multor femei. Numit criolipoliza, procedeul va permite topirea grasimii datorita frigului. Criolipoliza este o alternativa blanda la interventiile chirurgicale sau la liposuctie. Prezentate saptamana trecuta la Monaco, la Congresul mondial de medicina anti-imbatranire, aparatele de criolipoliza au convins deja cativa medici din cei 8.000 de participanti la acest eveniment. Fara dureri pentru pacient si nefiind nevoie de nicio anestezie, metoda a fost inventata pentru eliminarea "blanda" a celulitei, la un pret destul de mare totusi: sedinta de o ora costa 700 euro si in timpul ei adipocitele se degradeaza natural fara sa lezeze tesuturile, cu ajutorul unui ac sau al unei incizii, anuntaDoctorulzilei.ro.

Te simti obosit? Ai grija, poate fi semnul unei boli! Prima intrebare care trebuie sa-ti vina in minte: si totusi, daca nu vorbim doar despre oboseala si atat? Mai ales ca noi, toti, suntem tentati sa dam vina pe oboseala intr-o viata in care suntem vesnic ocupati si ne ramane atat de putin timp pentru relaxare. Si de cele mai multe ori, chiar despre asta este vorba. Daca te simti obosit, nu ignora acest lucru, spunandu-ti ca o sa treaca de la sine cu o ora de somn in plus, la noapte. Mai bine ia-ti o perioada de 2-3 saptamani pe care sa le dedici odihnei. Dormi mai mult, fii mai selectiv cu indatoririle de zi cu zi, bea mai multe lichide, fa o cura de multivitamine, fii mult mai atent la ce mananci (consuma hrana sanatoasa) si renunta complet la cofeina si alcool. Daca simptomele de oboseala tot nu dispar, atunci inseamna ca ai nevoie de ajutor - spun specialistii americani. Oboseala cronica poate avea la baza mai multe motive medicale pe care trebuie sa le descoperi si sa le tratezi, pana nu se agraveaza si mai mult starea proasta, informeazaLibertatea.