Remedii naturiste impotriva intepaturilor de insecte. Odata cu venirea caldurii creste riscul de a fi intepati de insecte. Durerile, usturimile sau mancarimile provocate de ganganii se pot combate cu remedii naturiste. Iata care sunt cele mai eficiente: Levantica impotriva muscaturilor de paianjen. Aplicati pe zona afectata de doua-trei ori pe zi ulei volatil de levantica: se amesteca trei picaturi de ulei esential de levantica, o lingurita cu alcool si doua picaturi cu ulei esential de musetel si se aplica de trei ori pe zi pe zona cu probleme. Comprese cu galbenele. Galbenelele se infuzeaza (5 grame de inflorescente uscate intr-un litru de apa clocotita timp de cinci minute), scrieDoctorulZilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Sindromul burnout: oameni pe care stresul emotional ii arde pe interior. Medici, piloti, casieri, jurnalisti, programatori, brokeri - cu totii sunt predispusi la sindromul secolului: epuizare emotionala. De fapt, tulburarea ii pandeste pe toti cei care muncesc mult, fara rasplata pe masura. Lumea medicala este "infectata". Medicii insisi sunt atinsi de un flagel dintre cele mai periculoase, cu consecinte importante pentru ei, dar si pentru cei pe care-i trateaza. Asa a inceput sa se vorbeasca, in anii 1970, despre o afectiune care consuma, incet-incet, toate resursele energetice ale organismului, o ardere pe interior- sindromul burnout. In manifestarile sindromului burnout se regaseste, probabil, peste jumatate din populatia activa profesional a planetei, estimeaza specialistii. Ceea ce-i confera, fara posibilitate de tagada, dimensiunea de fenomen al societatii moderne, informeazaAdevarul.

Asa folosesti corect si sanatos condimentele! Pentru a beneficia de efectele depurative ale alimentelor este bine sa stim cum sa le combinam. Imbunatatirea digestiei este primul pas in vindecarea tuturor bolilor. Este esential ca mancarea sa fie usor digerabila, pentru a nu stagna in tubul digestiv, evitandu-se astfel fermentarea si putrefactia alimentelor. Exista doua feluri de condimente in functie de modul in care substantele aromate care isi transfera proprietatile digestive alimentelor. Condimente care cedeaza substantele aroᅡmate in mediu uleios. Ca o regula generala acestea sunt semintele, radacinile si scoarta plantelor aromate. Exemple: chimen, coriandru, boabe de mustar, piper, scortisoara, turmeric, ghimbir, ienupar, nucsoara, usturoi, ceapa, fenicul, cuisoare, enibahar, cardamom, scrieClick.

De la afectiuni ale prostatei la slabirea imunitatii. 6 efecte neplacute ale sexului in exces. Ce e prea mult strica. Studiile au dovedit ca partenerii foarte activi sexual se pot alege cu probleme de sanatate, de la afectiuni minore, pana la slabirea imunitatii si afectiuni ale prostatei. Vi le prezentam pe cele mai frecvente, dar si solutii de prevenire. Infectii urinare: Penetrarile repetate favorizeaza introduceea de bacterii in uretra femeii, fapt ce poate cauza cistita, o infectie urinara care recidiveaza des. Slabirea imunitatii: Un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Zurich, din Elvetia, au dovedit ca sexul practicat cu o frecventa mai mare de trei ori pe saptamana poate slabi sistemul imunitar, favorizand aparitia infectiilor de tot felul, noteazaDoctorulZilei.ro.

Top 10 cele mai otravitoare alimente. In fiecare zi mancam alimente produse din plante ce contin otravuri mortale. Evident, fara sa stim... Dar asta nu inseamna neaparat ca cineva este de vina pentru nestiinta noastra. In mod normal, nu trebuie sa fim ingrijorati in legatura cu substantele otravitoare pe care le contin fructele si legumele pe care le consumam pentru ca productia in masa trebuie sa asigure, printre altele, si siguranta consumatorilor. Cu totii iubim cartofii: fie prajiti, fie fierti, fie copti. Numai cartofi sa fie! Numai ca... sunt toxici. Nu doar tulpina si frunzele, dar si cartoful, in sine. Cei mai periculosi sunt cartofii care au pete verzui, cauzate de nivelul de otrava glycoalkaloid, informeazaRomania Libera.