Pericolul din paine: Cum sunt inselati romanii care vor sa manance sanatos. Painea pe care romanii o consuma zilnic poate fi facuta din faina expirata sau contaminata cu bacili. Cel putin asta au descoperit inspectorii de la Protectia Consumatorului la trei sferturi dintre cele aproape 1.000 de firme de panificatie pe care le-au verificat. Inspectorii ANPC au controlat, in perioada 26 august - 6 septembrie 2013, 947 de comercianti de produse de panificatie, dintre care 714 nu respectau prevederile legale din domeniul protectiei consumatorilor - comercializare, etichetare, prezentare si publicitate a painii si produselor de panificatie, scrie Capital.

UtileFoto: Colaj foto

Cu sau fara cafea? Cum este mai bine sa iti incepi dimineata. Te trezesti de dimineata si primul lucru pe care ti-l doresti in fata ochilor este o ceasca de cafea. Cu lapte sau fara lapte, cu sau fara zahar, la ibric sau la expresor, cafeaua este alegerea numarul 1 a persoanelor fascinate de aceasta bautura. Cafeaua contine atioxidanti benefici corpului si este printre singurele bauturi cu o cantitate mare de antioxidanti. Se spune ca acesti antioxidanti combat mai multe boli printre care si cancerul. Cafeaua are o aroma deosebita si proprietati nutritive, scrie Romania libera.

Care sunt cauzele si simptomele infectiilor respiratorii. Infectiile respiratorii sunt printre cele mai frecvente afectiuni, fiind cel mai adesea corelate cu modificarile climatice sezoniere, schimbarile bruste de temperatura, poluarea sau agentii patogeni din aer. Toate acestea afecteaza in special caile aeriene superioare, supuse contactului direct cu agentii externi si care pot capata un caracter acut, ce se poate manifesta prin laringita, amigdalita, bronsita, rinita sau sinuzita. Expunerea directa si constanta a sistemului respirator la substantele patogene din aer (precum bacterii, virusuri, praf, alergeni)constituie principala cauza a aparitiei acestor infectii, scrie Doctorul zilei.

Calciu, doar in lunile cu "r"? Pentru o buna asimilare a calciului, este indicat sa se ia concomitent si vitamina D, intrucat ajuta la fixarea mineralului acolo unde exista carente. Absorbtia calciului este influentata si de prezenta vitaminei C si a magneziului. Trebuie sa iei timp indelungat calciu... ...daca analizele de sange iti indica un deficit de calciu in organism. In acest caz, este recomandat sa incluzi in dieta ta alimente care contin calciu si, in functie de sfaturile medicului, sa iei suplimente alimentare. In general, in jurul varstei de 30 de ani, organismul feminin poate absorbi dintr-odata 50 de miligrame de mineral zilnic, dar si pierderile sunt destul de mari, mai ales in perioada menstruatiei. De aceea, este important sa-i oferi in jur de 700 de miligrame de calciu pe zi, indiferent de sezon, scrie Click.

De ce nu mai reusesc femeile sa ramana insarcinate? Mii de specialisti lanseaza un semnal de alarma. Doua organizatii importante, The American College of Obstetricians and Gynecologists si The American Society for Reproductive Medicine, au publicat o opinie comuna in care solicita guvernului american sa schimbe politicile de mediu si in care pledeaza pentru mai multe masuri din partea doctorilor pentru a preveni expunerea la chimicale in timpul sarcinii. "In ultimii 5-7 ani s-au adunat foarte multe dovezi care atesta ca acesti contaminanti de mediu pot afecta in mod negativ sanatatea reproductiva", afirma dr. Linda Giudice, presedintele American Society for Reproductive Medicine, o organizatie ce reuneste peste 7.000 de doctori si cercetatori. Giudice afirma ca in cazul care pacientii si cadrele medicale devin mai constiente de faptul ca expunerea la aceste substante au un efect nociv, de durata, speranta este ca acestea vor putea fi evitate sau ca expunerea poate fi minimizata, potrivit descopera.ro