Sase reguli de aur care te ajuta sa slabesti sanatos. Daca vrei sa slabesti si sa te mentii asa este important sa renunti la alimentele nesanatoase definitv. E adevarat ca o dieta stricta te ajuta sa slabesti rapid, dar vei pune kilogramele la loc, daca iti vei relua vechile obiceiuri alimentare. Iata cateva reguli simple si eficiente care te ajuta sa obtii greutatea dorita si sa te mentii asa: Mergi la culcare aprximativ, la aceeasi ora in fiecare zi. Daca nu poti sa adormi in 20 de minute, trezeste-te si intoarce-te la somn doar cand te simti obosit. Evita dietele extreme in cazul in care vrei sa pierzi din greutate. Motivul pentru care opt din zece diete dau gres este ca sunt prea stricte, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce este "atacul de rusine" si cum sa treci cu bine peste un moment penibil. Te-ai imbatat vreodata si ai dat SMS-uri fostilor iubiti care te-au sunat a doua zi, ca sa-ti rada in nas? Ai simtit vreodata un nod in gat dupa ce ai iesit de la toaleta unui club de fite, cu hartia igienica lipita de talpa pantofului cu toc cui? Acestea sunt situatiile care definesc ceea ce psihologii numesc "atacul de rusine". Situatiile care ne pot conduce catre un atac de rusine sau "shame attack", cum il numesc psihoterapeutii, sunt nenumarate. Fie ca ai fost la o intalnire cu care te-a facut sa razi cu gura pana la urechi, ca mai apoi sa observi, in oglinda, ca ai avut in tot acest timp spanac pe dinti, fie ca ai apasat "send" pe un mail cu poze deocheate, care era destinat partenerului, si nu sefului, fie ca ai stranutat sau ai ras cu pofta in timp ce beai apa si, pana sa duci mana la gura, ai reusit sa-i stropesti pe cei din jur cu o ploaie de saliva - toate aceste situatii pot declansa un "shame attack", anuntaAdevarul.

Cele mai bune leacuri pentru gingii bolnave. Masajul cu miere combate paradontoza! Paradontoza nu este doar o problema estetica, ci si una de sanatate: in lipsa dintilor nu mai putem manca suficient de variat pentru a-i oferi organismului nutrientii necesari. In paralel cu vizitele periodice la dentist, specialistii revistei Libertatea pentru femei ne recomanda sa apelam si la remedii naturale consacrate. In cazurile de paradontoza, gingiile se retrag, dintii raman descoperiti, devin fragili si cad foarte usor. Iata cateva remedii naturale pentru o astfel de problema: Unul din leacurile traditionale este hreanul, fiindca stimuleaza circulatia locala si are efect revulsiv (aduce un aflux de sange la nivelul gingiilor). Ca adjuvant in tratamentul stomatologic al paradontozei, este bine sa mesteci cate o bucata de radacina de hrean in fiecare zi, informeazaLibertatea.

Ce se intampla cu creierul tau daca nu te odihnesti suficient. Cercetatorii atrag atentia ca lipsa somnului are efecte ireversibile asupra creierului. Pana acum, in randul medicilor era larg raspandita ideea ca un organism sanatos isi poate reveni dupa o perioada de extenuare, prin cateva zile de odihna. Recent, cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania au aflat ca lipsa de somn pe termen lung, ca in cazul celor care lucreaza in ture de noapte, are efecte ireversibile asupra creierului. Oboseala si lipsa de somn afecteaza si chiar distrug ireversibil neuronii, scazand astfel abilitatile cognitive, scrieDoctorulZilei.ro.

Adevarul din spatele miturilor despre cancerul de san. Statisticile in ceea ce priveste incidenta cancerului de san in randul femeilor sunt ingrijoratoare. In lume, o data la 3 minute, o femeie este diagnosticata cu aceasta maladie. A venit timpul sa afli adevarul despre cauzele aparitiei acestui tip de cancer. Acest mit este cat se poate de fals. Intr-adevar, cele mai multe cazuri de cancer de san apar la femeile cu varsta peste 40 de ani, dar 25% dintre cazuri se inregistreaza si la femeile sub aceasta varsta. Din acest motiv, este bine sa-ti verifici sanatatea sanilor atat singura acasa, cat si la medicul specialist. Statisticile vin sa infirme aceasta teorie, deoarece aproximativ 90% dintre cazurile de cancer apar la femeile care nu au mai avut rude afectate de aceasta boala, anuntaAdevarul.

Ai cicatrici de la cosuri? Vezi cum poti sa scapi de ele! Daca ai avut chiar si cateva cosuri pe care le-ai stors, probabil ca ai ramas cu mici pete inestetice inchise la culoare. Dr. Schultz, unul din cei mai cunoscuti dermatologi din New York, iti explica pas cu pas cum poti sa scapi de petele ramase in urma cosurilor. De ce raman pete cand trec cosurile In general, te alegi cu cicatrici sub forma de pete maronii daca storci cosurile. Dupa ce o "agresezi", pielea reactioneaza producand mai multa melanina, acea substanta care ii da culoare. Daca ai pielea foarte sensibila este posibil sa te alegi cu pete chiar daca nu storci cosurile. Simpla inflamatie este de ajuns pentru a lasa in urma cicatrici, numite hiperpigmentari postinflamatorii, informeazaLibertatea.