Un obiect pe care il ai in permanenta asupra ta, iti poate afecta inima si plamanii. Trimiterea sms-urilor si folosirea excesiva a telefonul mobil te predispune la probleme grave de sanatate peste cativa ani. Un studiu realizat de Asociatia Chiropracticienilor din Marea Britanie a demonstrat ca poate exista o legatura intre acest obicei si bolile pulmonare si cardiovasculare. Potrivit cercetarii, persoanele care scriu mesaje sau mailuri pe tableta sau mobil tind sa stea aplecate, cocosate, iar acest lucru duce la o respiratie proasta. Coastele nu mai stau in pozitie fireasca, iar inima si plamanii fac eforturi mai mari pentru a functiona normal. Riscurile pentru sanatate sunt la fel de mari in acest caz ca si obezitatea. In timp, aceasta pozitie incorecta duce la formarea unei cocoase (afectiune numita in termeni medicali hipercifoza), scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce trebuie sa stii despre vitaminele esentiale pentru corpul uman: acum poti sa le si vezi. A, B, C, D... Vitaminele sunt esentiale pentru functionarea creierului, inimii, intregului organism. Cercetatorii francezi le-au fotografiat sub microscop si le-au aratat lumii intregi. Vitamina B1 (tiamina) trebuie adusa in corp prin alimentatie. Aceasta permite, in primul rand, intarzierea imbatranirii celulare, precum si imbunatatirea starii celor cu insuficienta cardiaca. Este esentiala pentru buna functionare a sistemului nervos si pare indispensabila pentru memorare, dar si pentru alte functii intelectuale. Se regaseste in mod special in carne, cerealele integrale, in legume, leguminoase (soia, mazare, fasole uscata, linte etc.), in fructe si in fructele de mare, anuntaAdevarul.

Usturoiul tine virozele la distanta. Dupa zilele calduroase, temperaturile au scazut. Aceste schimbari au dus la inmultirea virozelor respiratorii. Cei mai afectati sunt copiii si batranii, dar nu numai. Daca boala este tratata in faza incipienta, sansele de a se manifesta sunt diminuate. Specialistul nostru, dr. Elena Mihai, iti spune ce sa faci pentru a preveni si trata viroza. Un prim pas pentru prevenire este intarirea imunitatii. Tinctura de echinacea stimuleaza celulele sistemului imunitar. Se ia cate o lingurita de tinctura de 3-4 ori pe zi, de preferinta pe stomacul gol, in cure de minimum doua saptamani, informeazaLibertatea.

Sfatul unui medic: "Mancati dulciuri daca vreti sa slabiti!" Un medic britanic sustine ca dulciurile pot ajuta la combaterea obezitatii. El ii sfatuiste pe parintii care au copii obezi sa le dea cate noua biscuiti pe zi. Dr. Sarah Brewer recomanda o dieta controversata care sa contina prajituri dar si fructe si legume pentru a rezolva problema obezitatii infantile. In cadrul dietei, copiii pot manca noua biscuiti pe durata intreagii zile, plus o masa de seara de 500-700 calorii daca isi iau doza zilnica recomandata de cinci fructe si legume. Dr. Brewer considera ca sunt necesare astfel de masuri radicale pentru a combate obezitatea cu care se confrunta tot mai multi copii, scrieDoctorulZilei.ro.

In cat timp trebuie sa piarda o mama kilogramele luate in timpul sarcinii? Poate ca exista o formula stiintifica ce ne spune in cat timp trebuie sa scapam de greutatea in plus castigata in timpul sarcinii. Cum suna: "noua luni de castigat, noua luni de pierdut"? Mamele care nu reusesc sa scape de greutatea in plus timp de maxim un an dupa nastere isi risca sanatatea, sunt de parere medicii canadieni. Oamenii de stiinta spun ca intre 3 si 12 luni dupa nastere este momentul propice pentru a scapa de kilogramele in plus castigate in timpul sarcinii. Femeile care nu reusesc asta intr-un an de la nastere isi risca sanatatea, avand o tensiune sanguina mai mare, dar inregistrand si alti factori de risc care pot conduce la diabet si la boli de inima, anuntaAdevarul.

Cum poti sa scapi de grasimea nedorita in doar 3 minute? Oamenii de stiinta au o veste buna pentru cei ce nu au timp sau chef sa mearga la sala pentru a face sport. Specialistii afirma ca nu este nevoie sa petrecem multe ore in sala de sport pentru a scapa de grasimea nedorita, subliniind ca doar trei minute de activitate fizica intensa pe saptamana ar putea fi suficienta pentru a ne ajuta sa slabim. Secretul consta in perioade scurte de exercitii fizice foarte intense, cunoscute sub numele de HIIT - high-intensity interval training. Conform cercetatorilor de la universitatile din Birmingham si Nottingham, o astfel de sesiune realizata o data pe saptamana este mai eficienta decat activitatea zilnica la sala. Integral peDescopera.ro.

Top 4 plante din casa ta care te pot ucide. Toata lumea are plante prin casa sau apartament, ca sa nu mai vorbim de posesorii unor superbe gradini. Ceea ce nu stie foarte multa lume este cat de otravitoare sunt unele dintre cele mai banale plante din jurul nostru. Iata 4 plante din casa ta care te pot ucide si cum sa te feresti de toxicitatea lor. Pe cat de gustoase sunt placintele cu rubarba, pe atat de ucigatoare sunt frunzele acestei plante, destul de comuna mai ales in Ardeal. Indiferent daca sunt crude sau gatite, frunzele de rubarba provoaca celui care le mananca arsuri la nivelul gurii, convulsii, hemoragie interna, coma si moarte, informeazaLibertatea.