Trei boli care ameninta Romania din cauza fugii de vaccinare. Afectiuni grave, care erau considerate "eradicate", au reaparut dupa ce, in ultimii ani, tot mai multi parinti au refuzat sa-si "intepe" copiii, de teama efectelor adverse. Rata de vaccinare a copiilor din tara noastra a scazut mult in ultimii zece ani, avertizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii, ceea ce a facut sa ne confruntam din nou cu epidemii de rujeola si rubeola. In toata lumea exista un trend al nevaccinarii, care a luat amploare. Continuarea pe Doctorul zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Motivul neasteptat pentru care te ingrasi. Obezitatea in randul barbatilor din tarile dezvoltate ar putea fi legata de expunerea la substante care contin estrogen, hormonul sexual feminin, substante care sunt mai des intalnite in societatile bogate, cum ar fi produse din soia si materiale plastice, sugereaza cercetatori de la Universitatea din Adelaide, aflam din EVZ.

Ce sa mananci ca sa ai parul si unghiile sanatoase? Nu exista indoiala ca stii despre mancatul sanatos ca este bun pentru tine intr-o multime de feluri: poate sa te vindece treptat de anumite boli, sa iti intareasca sistemul imunitar, sa iti ridice nivelul de energie, iar lista poate continua. Totusi, stiai ca anumite produse si feluri de mancare pot sa contribuie la felul cum arati? scrie Romania Libera.

Intri intr-o piscina in care cineva face pipi? Explicatiile cercetatorilor sunt ingrijoratoare. A face pipi in piscina nu e doar nepoliticos, ci si foarte periculos pentru sanatate. Reactia chimica dintre substantele urina si clorul din apa poate cauza leziuni organelor interne. Specialistii trag un semnal de alarma in aceasta privinta, noteaza Click.

De ce e bine sa mancati cojile de banane, samburii de pepene galben si foile de ceapa. De la cojile de banane la samburii de pepene galben, o mare parte din alimente, absolut consumabile si pline de nutrienti, este aruncata la gunoi. Maestrul bucatar Aldo Zili propune in cotidianul Daily Mail cateva retete pe baza de astfel de "deseuri". Cojile de banane sunt bogate in serotonina - hormonul fericirii - si luteina, care ajuta la protejarea ochilor de cataracta. Pentru a putea fi consumate, ele trebuie tinute cateva zile in apa, potrivit Doctorul zilei.