Sapte semne de alarma care anunta cancerul de plamani. Cancerul pulmonar este cel mai frecvent neoplasm in randul barbatilor si al patrulea ca frecventa la femei. In Romania, potrivit studiului Globocan din 2008, se inregistreaza o incidenta de 30 de cazuri la 100.000 de locuitori. Diagnosticarea cancerului pulmonar este dificila, deoarece simptomele lui pot fi confundate cu cele ale unei raceli persistente sau cu tusea cauzata de fumat. In majoritatea cazurilor, afectiunea este diagnosticata cand deja se inregistreaza metastaze. Iata care sunt simptomele pe care nu trebuie sa le ignori: Tusea persistenta, in special in lipsa unui motiv evident, precum raceala sau gripa, este un semn de alarma, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Antocianii, colorantii naturali care ne tin inima sanatoasa si ne scapa de cancer. Elemente vitale pentru organism, cu puternic rol antioxidant, antocianii impiedica actiunea distructiva a radicalilor liberi asupra celulelor, proteinelor si ADN-ului, ferindu-ne de boli grave, precum cancerul sau bolile de inima. Daca pana acum "floare-albastra" ti-a starnit o emotie calda, facand trimitere la frumoasa poezie a lui Mihai Eminescu, de-acum incolo aceasta expresie te va face sa te gandesti si la sanatate. Aceasta pentru ca ea formeaza denumirea, ce-i drept in limba greaca - unde anthos inseamna floare, iar cyanos, albastru -, a antocianilor, niste substante antioxidante importante pentru organism. Coloranti vegetali cu o larga raspandire, antocianii sunt responsabili de culoarea albastra, violet, dar si ros, portocalie si rosie a multor flori, fructe si legume. Utilizarea lor in calitate de coloranti alimentari este atestata inca din Antichitate. Romanii foloseau fructe inchise la culoare pentru a intensifica nuanta vinurilor, anuntaAdevarul.

Ce inseamna daca un barbat are sani. Unii barbati au ghinionul sa depuna grasime in zona pieptului, ceea ce are un efect mai mult decat inestetic. Dar afla ce boala poate fi de vina cand un barbat are sani. Ginecomastia este o boala hormonala care afecteaza unii barbati, avand ca rezultat aparitia sanilor, lipsa parului corporal si altele. Aparitia sanilor la barbati si ginecomastia poate fi cauzata fie de scaderea cantitatii de testosteron din sange, fie de cresterea nivelului de estrogen. Daca un barbat are sani in perioada copilariei sau pubertatii, se poate sa fie din cauza schimbarilor hormonale si totul sa se regleze de la sine in maxim doi ani. La adulti, ginecomastia poate fi cauzata de mai multe tipuri de factori, informeazaLibertatea.

Fructul care distruge tumorile canceroase rezistente la chimioterapie. Graviola, un fruct care creste in padurile din Africa, America de Sud si Sudul Asiei are proprietati anticancerigene. Ingredientul activ pe care il contine se numeste annonaceous acetogenins. In studiile de laborator, extractul de graviola s-a dovedit foarte eficient in distrugererea celulelor canceroase rezistente la chimioterapie, de la nivelul ficatului si sanilor. Cu toate acestea, nu exista inca studii majore care sa-i demonstreze properietatile anticancerigene. In tarile din Africa si din America de Sud, oamenii folosesc graviola in tratarea ninferctiilor, virusurilor, reumatismului, artritei si a depresiei, scrieDoctorulZilei.ro.

Cum afecteaza ciclul menstrual somnul femeilor. De parca epuizarea, crampele si durerile de cap nu erau de ajuns, multe femei au parte in timpul menstruatiei si de probleme cu somnul, noteaza "Huffington Post". Aproximativ 30% dintre femei afirma ca au probleme cu somnul in timpul menstruatiei, iar 23% spun ca se confrunta cu au dificultati in a adormi si au un somn agitat cu o saptamana ianinte de menstruatie, potrivit Fundatiei Nationale a Somnului din SUA, informeaza publicatia americana "Huffington Post". Specialistii spun ca acest lucru se intampla din cauza variatiilor hormonale, care au loc pe parcursul unui ciclu menstrual. Un ciclu menstrual poate dura intre 25 si 35 de zile, cu o durata medie de 28 de zile, fiind divizat in doua faze principale: faza foliculara (preovulatorie) si faza luteala (postovulatorie), intre ele avand loc ovulatia, anuntaAdevarul.