8 semne ca ai nevoie de detoxifiere. Toxinele sunt substante care iti otravesc corpul si te fac sa nu mai functionezi la capacitate normala. Te simti obosita si nu mai ai chef de nimic si desi ai putea fi tentata sa pui aceste simptome pe seama volumului de munca si a trecerii anilor, ar trebui sa stii ca ai putea sa te simti asa din cauza alimentelor pe care le consumi. Daca ai incercat in zadar sa slabesti facand sport si numarand calorii, cantitatea de toxine din corpul tau te-ar putea impiedica sa iti indeplinesti scopul. Multe substante nesanatoase sunt lipofile, adica sunt depozitate in grasime, si de aceea pare imposibil sa scapi de kilogramele in plus, scrie Unica.ro.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Top temeri pe care le pot avea copiii si cum pot fi depasite. "Fricile copilului sunt fie induse, invatate de la persoanele de referinta din viata lui - parinti, bunici -, fie generate de situatii periculoase sau percepute de catre copil ca fiind periculoase. Sunt cateva frici comune, des intalnite: cea de intuneric, de medici, de animale sau de insecte, de persoane straine, de zgomote puternice, teama de a ramane singur, dar exista si alte frici specifice fiecarui copil, care apar in functie de experienta particulara a acestuia", explica Keren Rosner. Unele frici se transmit de la mama la copil. Daca mama a trait in timpul sarcinii emotii intense de frica, declansate de o situatie specifica, ea va putea transmite acea temere pe care copilul o va prelua si o va retrai in situatii similare. Alteori, copilul preia din fricile adultilor si se va feri de caini, va tipa cand va vedea soareci, nu va urca cu liftul sau nu va manui anumite obiecte, scrie doctorulzilei.ro.

Iata ce bautura sa consumi ca sa nu te ingrasi de sarbatori!Preparatele traditionale sunt greu de refuzat, iar kilogramele in plus sunt o consecinta a consumului mare de calorii. De aceea, este indicat ca intre mesele festive sa bei o bautura care "topeste" grasimile. Astfel, te vei putea bucura si de bunataturile de pe masa si nici nu-ti vei pune in pericol silueta. Pentru prepararea bauturii, ai nevoie de o cana cu suc de rosii, 1/4 cana cu suc de lamaie, 1 lingura de pulbere de ghimbir, o jumatate de lingurita de piper negru sau ardei iute (pulbere), 2 radacini de telina, informeazaLibertatea.

Trucuri pentru un tranzit intestinal sanatos. Care este insa mecanismul incetinirii tranzitului intestinal? Problema apare in momentul in care flora intestinala, cea care prelucreaza resturile alimentare, compusa din aproximativ 100 de mii de miliarde de bacterii diverse, sufera un dezechilibru. Bacteriile "bune", care ajuta la desfasurarea in limite normale a proceselor din intestin, sunt si probioticele. Acestea se gasesc in principal in unele lactate fermentate, de tipul iaurtului. Cel mai bine este sa cauti iaurturile cu adaos de microorganisme probiotice, cum sunt cele din gama Activia, care, consumate regulat, te vor ajuta sa scapi de balonare si alte neplaceri, care insotesc in mod obisnuit tranzitul intestinal lent. Solutii la indemana pentru tranzitul intestinal Cel mai simplu lucru pentru a ajuta la buna functionare a tubului digestiv este sa faci miscare: in fiecare zi - minimum 30 de minute de efort fizic moderat. Reaminteste-ti sa mananci variat si, mai ales, sa incluzi in meniu fructe si legume, ne sfatuieste Unica.ro.

Cate un paharel de tarie, cu masura! Ce riscam atunci cand "spargem" norma. Pana unde putem merge insa cu consumul de alcool fara sa trecem de bariera periculoasa, dincolo de care nu mai suntem in siguranta si avem nevoie de ajutor? "Organismul uman este cel care dicteaza cantitatea in cazul consumului de alcool. O persoana de 70 de kilograme poate consuma maximum 17 ml de alcool pur pe ora. Tot ce depaseste aceasta cantitate devine nociv", explica prof.univ.dr. Gavril Cornutiu, psihiatru, cadru universitar la Catedra de Psihiatrie a Universitatii din Oradea. Mai simplu spus, aceasta inseamna ca ne putem "intinde" doar la 50 de ml de tarie, un pahar de vin sau un tap de bere. Si atat, ne sfatuieste doctorulzilei.ro.

Ficatul nu doare! Cum descoperi ca ai o boala de ficat. Ce inseamna durerea de ficat Aceasta regiune abdominala, numita de medici hipocondru drept, gazduieste reactii si din partea altor organe interne. Prin urmare, ar trebui sa iei in considerare un set amanuntit de analize, cand simti ca te doare. Pietrele la fiere, precum si dischinezia biliara dau astfel de dureri, in regiunea mai sus mentionata. Nici colonului nu-i e straina zona pentru a-si manifesta nemultumirile, mai ales in cazuri de constipatie, inflamatie sau iritabilitate. Si nevralgia intercostala doare in acelasi loc, la fel ca si in cazul pietrelor la rinichi, infectiilor sau tumorilor renale. Poate fi de vina si glanda suprarenala, dar si coloana poate fi afectata. Nu ar trebui pierdut din vedere nici pancreasul si nici ulcerul, scrie Unica.ro.