Cum sa iti detoxifici corpul de zahar. Primul pas pe care trebuie sa il faci, daca vrei sa iti detoxifici organismul de zahar, este sa reduci cantitatea pe care o consumi. Citeste eticheta produselor pe care le cumperi si evita-le pe cele care au fructoza, indulcitori sau zahar. Incearca sa nu depasesti 35 de grame de zahar pe zi. Renunta la sucuri Sucurile au o cantitate foarte mare de fructoza. Chiar si cele naturale ar trebui evitate sau consumate in cantitati mici, deoarece contin mult zahar. Apa si ceaiul neindulcit sunt cele mai indicate bauturi, scrie Unica.ro.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Dr. Alin Popescu: "Multi oameni se ingrasa din cauza ca mananca salate". Majoritatea oamenilor care vor sa scape de cateva kilograme in plus incearca sa renunte la mancarurile grele si sa manance cat mai multe salate. Insa si salatele ingrasa, potrivit dr. Alin Popescu, medic primar in medicina sportiva. "Stiu multi oameni care se ingrasa din cauza salatelor. Salatele cu oua, grasimi, prea mult ulei, cu sunca sau chiar salatele de fructe cu frisca sau alte toppinguri nu sunt chiar "prietenoase" cu silueta. In plus, degeaba mananci peste la gratar sau salata, daca mananci la 1 noaptea", a adaugat medicul. Potrivit dr. Alin Popescu, nu exista alimente nocive, doar cantitati prea mari, moduri gresite de preparare, ore nepotrivite la care sunt consumate, potrivit doctorulzilei.ro.

Obiceiurile alimentare ale angajatilor romani. Cati bani si cat timp aloca un roman pentru masa de pranz la birou si ce alimente alege. Angajatii nu reusesc sa adopte un stil de viata sanatos in rutina zilnica, iar mancarea de tip fast food este solutia la care multi apeleaza pentru ca nu au timp sa gateasca sau sa iasa la masa de pranz. 62% dintre angajatii romani aloca mai putin de 30 de minute pranzului, mancand in graba, in incinta locului de munca. Referitor la pretul mediu perceput ca fiind rezonabil pentru masa de pranz, conform studiului, acesta este de 13 lei intr-un fast food, 17 lei in cazul mancarii livrate si de 27 de lei pentru un pranz la restaurant, scrie Adevarul.

Urzica, planta minune pe care o gasesti pe toate drumurile. Primavara, cura cu urzici este benefica pentru organism. Datorita numarului mare de aminoacizi, vitamine (A, B2, C, K), clorofila, saruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu), substante proteice, acid folic, urzicile sunt remedii excelente si in cazul unor afectiuni ale organismului. Detoxifiere. Ajuta la curatarea sangelui, a ficatului si a rinichilor datorita continutului important de vitamine, minerale si acizi esentiali. Rinita si astm alergic. Datorita substantelor antihistaminice, antiasmatice si antiinflamatoare pe care le contin, sunt un remediu excelent pentru tratarea rinitei si a astmului alergic, scrie Libertatea.ro.

Elixirul miraculos cu aloe vera al Parintelui Romano Zago. Romano Zago, un calugar franciscan originar din Brazilia, si autorul cartii "Cancerul poate fi vindecat", este promotorul unui elixir natural, despre care se spune ca ar putea vindeca cancerul, dar si alte boli grave. Bazat pe aloe vera, acest elixir miraculos a fost testat de-a lungul anilor de sute, poate chiar mii de oameni, care spun ca au reusit sa se vindece de o multime de boli, unele mai usoare, altele mai grave. Reteta acestui leac nu este deloc complicata, ba chiar destul de accesibila, insa este obligatoriu sa te asiguri ca ingredientele sunt suta la suta naturale, pure, de calitate. Iata de ce ai nevoie: Jumatate de kilogram de miere pura. 350 de grame de frunze de aloe (aproximativ 3-4 frunze de marime medie). 5 lingurite de alcool tare, precum whisky-ul, coniacul sau votca, scrie Unica.ro.