De ce sa-ti speli parul cu lapte. Daca ai parul uscat, aspru, fara stralucire si nu stii la ce tratament sa mai apelezi pentru a-i reda aspectul frumos, e cazul sa cauti in frigider! Banalul lapte poate reda stralucirea parului si, mai mult decat atat, il va hidrata si il va face foarte usor de coafat. Probabil ca ai mai auzit pana acum de legendele conform carora Cleopatra facea baie in lapte. Ei bine, exista un sambure de adevar in spatele acestei povesti - laptele contine proteine si grasimi benefice pielii si parului, iar mineralele din el pot face minuni pentru parul tau tern. Tot ce trebuie sa faci pentru a te bucura de beneficiile laptelui asupra parului tau este sa pui niste lapte intr-un recipient cu pulverizator (optional poti adauga si o lingura de miere) si, de doua ori pe saptamana, sa-ti pulverizezi parul cu amestecul rezultat ori cu laptele simplu. Parul trebuie strans intr-un prosop 30 de minute apoi, iar la final te poti spala ca de obicei, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce sa mananci cand esti stresat. Cinci alimente cu efect calmant. Chiar daca stresul si mancarea nu fac casa buna, nutritionistii spun ca depinde de tipul de aliment pe care il consumi. Iata un top cu alimente cu efect calmant, pe care sa le consumi atunci cand esti stresat. Avocado este un fruct cu doze mari de grasimi bune. Datorita grasimilor acestea, se reduce tensiunea arteriala si te ajuta sa ramai atent si productiv cand esti stresat de timp. Taratele de ovaz imbunatatesc productia de serotonina, un hormon care calmeaza organismul. Daca stii ca vei avea o zi lunga, consuma un bol de tarate de ovaz de dimineata cu fructe, anuntaDoctorulZilei.ro.

Idei ingenioase de a folosi berea cand nu o bei. Cand ne gandim la bere, singura utilitate a sa care ne trece prin minte este datul peste cap a unei halbe cu un astfel de lichid. In realitate insa, berea poate fi utilizata in nenumarate alte feluri, multe la care nici nu v-ati fi gandit. Mai jos va prezentam cateva astfel de idei ingenioase de a folosi berea in afara de scopul primar pentru care a fost creata: Prima utilizare alternativa ne suna cunoscuta, am auzit-o in adolescenta si ni se parea rupta dintr-un film SF: sa te speli pe cap cu bere. Parul devine mai stralucitor si mai voluminos daca il speli cu bere. Puteti incerca, in afara de mirosul specific dat de bautura alcoolica, nu aveti nimic de pierdut. Berea mai poate fi o alternativa la indemana pentru produsele chimice la care apelam pentru a scoate o pata, de exemplu. Toarna putina bere peste o pata de cafea, las-o sa patrunda in tesatura si apoi frecati cu putina apa si detergent si gata se duce, informeazaCasepractice.ro.

Cum elimini apa in exces. Vara este anotimpul in care retentia de apa este o problema mai raspandita. Vezi cum scapi de apa in exces din organism. Senzatia de greutate in brate, picioare si articulatii, balonarea si oboseala sunt semne ale retentiei de apa, potrivit yourstylishlife.com. Anumite boli sau unele obiceiuri alimentare favorizeaza aparitia acestei probleme, dar si dezechilibrele hormonale, menopauza sau sindromul premenstrual te poate face sa te simti "umflata". Daca ai aceasta senzatia, este important sa reduci consumul de sare si sa elimini alimentele fast-food, pentru ca te fac sa retii si mai multa apa. Diureticele te ajuta sa elimini apa in exces si toxinele din organism prin tractul urinar. Nu este nevoie sa iei pastile, pentru ca poti consuma alimente care au un continut ridicat de apa sau potasiu, precum pepenele, castravetele sau telina. Consumul de ceai verde, sucul de merisoare, ceaiul de musetel, rosiile, ridichile, ceapa sau apa de cocos sunt, de asemenea, alimente care te vor ajuta sa scapi de apa in exces, scrieUnica.ro.

Operatia care te face sa vezi perfect la 30 de metri distanta fara ochelari. Asa cum operatiile clasice cu laser, dau dioptriile inapoi, cercetatorii de la Ocumetics Technology Corp. au descoperit dupa 8 ani un tip de operatie cu ajutoprul lentilelor bionice care sunt mult mai bune decat cele cu laser. Vei scapa de lentile de contact sau ochelari. Daca lentilele de contact normale se pot purta maxim o zi si necesita ingrijire minutioasa, lentilele bionice, pe care le-au inventat cercetatorii te pot face sa vezi chiar si la 30 de metri distanta cele mai mici detalii. Proiectul a pornit de la propria frustrare a dr. Webb Garth, care a trebuit sa poarte ochelari inca din clasa a II-a, iar vederea i s-a inrautatit atat de rau incat trebuia sa poarte lentile de contact, iar peste, ochelari. Operatia de 8 minute este fara durere si este similara cu cea de cataracta, doar ca lentilele bionice se introduc in ochi, unde se aliniaza perfect in 10 secunde, anuntaDoctorulZilei.ro.