Ce vitamine pentru ochi poti sa consumi. O dieta pline de vitamine si minerale te ajuta sa-ti mentii sanatatea, dar ochii tai au nevoie de un anumit amestec pentru a-si face treaba corect. Vezi ce vitamine pentru ochi poti sa consumi si ce alimente te ajuta sa vezi totul mai clar. Acidul alfa-lipoic (Acest antioxidant natural este atat de sanatos incat este adesea numit "antioxidantul perfect". Acest acid ajuta la dezactivarea radicalilor liberi care afecteaza ochii si nu numai. Totodata, acidul alfa-lipoic ajuta organismul sa utilizeze mai eficient vitaminele C si E, ambele esentiale pentru o vedere buna si ochi sanatosi). Bioflavonoide (Afinele sunt printre putinele fructe care te ajuta sa vezi mai bine noaptea. Afinele sunt rude cu merisoarele si pline de bioflavonoide care te ajuta sa vezi mai bine. Consumul de afine proaspete pare sa scada si riscul de boli cardiovasculare, degenerescenta maculara, pierderea vederii si chiar cancerul), scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Nu dormi bine? Poate fi un semn ca ai boala care sterge memoria. Noi studii sugereaza ca lipsa somnului ar putea avea un efect semnificativ in aparitia bolii Alzheimer. Descoperirea ar putea duce la dezvoltarea unor noi tratamente pentru stoparea pierderilor de memorie asociate cu aceasta afectiune. Cercetatorii de la Universitatea din California au gasit dovezi care arata ca proteina care declanseaza aparitia bolii Alzheimer, cunoscuta ca beta-amiloid, ar putea fi implicata si in blocarea somnului adanc, cel necesar in fiecare noapte pentru a muta amintirile pe termen scurt in regiuni ale creierului unde acestea pot fi stocate pe o perioda mai mare de timp. "Aceasta descoperire ofera speranta", a declarat Matthew Walker, liderul echipei de cercetatori care a organizat acest studiu. "Somnul ar putea deveni o tinta terapeutica noua pentru lupta impotriva problemelor de memorie la adultii in varsta si chiar la cei care sufera de dementa", a mai spus el, anuntaDoctorulZilei.ro.

Bei doua pahare de suc acidulat pe zi? Risti sa-ti imbolnavesti ficatul! Daca obisnuiti sa beti mai mult de un pahar de suc acidulat pe zi, ar fi bine sa va ganditi inca o data la acest obicei. Cercetatorii americani avertizeaza ca aceasta bautura consumata in exces distruge ficatul. Studiul a fost realizat de specialisti de la Universitatea Tufts din Boston, SUA, pe un esantion de 2.364 de barbati si femei, cu varsta medie. Unii dintre ei au consumat pe o perioada mai lunga de timp peste doua pahare de suc carbogazos, iar altii n-au baut aproape deloc. Dupa o vreme, in urma analizelor, cercetatorii au descoperit ca persoanele care au baut mai mult de un pahar de suc acidulat pe zi aveau ficatul acoperit de grasime, riscand sa dezvolte astfel diverse boli ale acestui organ. Totodata, analizele au aratat ca bautorii de suc sunt mai predispusi la diabet si boli ale inimii, informeazaLibertatea.

Ceaiuri pentru hemoroizi. Ca sa tratezi acasa hemoroizii ai nevoie de cativa aliati din lumea plantelor. Exista cateva amestecuri de ceaiuri pentru hemoroizi care reduc inflamatia, scad durerea resimtita in episoadele acute si fac viata mai usoara. Hemoroizii, vase de sange umflate din zona anusului si rectului, pot provoca sangerari, mancarimi si durere in zona anala. Boala apare din cauza presiunii crescute pe vasele respective, fie din cauze mecanice (statul prea mult pe scaun, constipatie, etc), fie din cauze interne, cum ar fi o dieta lipsita de fibre, sarcina, tuse violenta. Pentru tratarea hemoroizilor acasa exista multe alternative medicamentoase in comert, dar multa lume isi doreste leacuri naturale, mai putin riscante pentru ficat sau mai aproape de remediile stravechi. Desi multe tratamente naturiste nu sunt inca certificate cum ca ar ajuta in caz de hemoroizi, ceaiuril pentru hemoroizi sunt destul de populare, ceea ce inseamna ca macar unele dintre ele dau rezultate foarte bune, scrieUnica.ro.

Exercitiile de forta - "medicament" pentru femeile cu sindromul ovarelor polichistice. Sindormul ovarelor polichistice inseamna chisturi la nivelul ovarelor, care se manifesta prin somptome precum pilozitate excesiva, dureri in timpul actului sexual, acnee, caderea parului, obezitate si distributia grasimii in partea de sus a corpului Exercitiile sunt benefice organismului, insa beneficiile acestora se vad cel mai bine pentru femeile care sufera de sindromul ovarelor polichistice sau alte boli hormonale, conform unui studiu brazilian. Acestia au testat doua grupuri de femei, unul care aveau sindromul, altul care erau sanatoase. Femeile cu sindromul ovarelor polichistice sunt adesea depresive deoarece boala le rapeste frumusetea, stima de sine si increderea in fortele proprii, anuntaDoctorulZilei.ro.