De ce sa nu mai bei sucuri la cutie. Zilele trecute am dat, pe un site cu specific medical, de o marturisire pe care trebuia sa v-o impartasim si voua. Acestea fiind spuse, "ine are urechi de auzit sa auda!" Ceea ce urmeaza sa citesti o sa te faca, garantat, sa te razgandesti data viitoare cand vei dori sa-ti cumperi un suc la cutie. Am trait aceasta experienta scarboasa, nedorita dar atat de folositoare impreuna cu un pacient, care a venit in Camera de Garda. In timp ce persoana-n cauza isi savura, intr-o zi, sucul la cutie, overzuie a blocat paiul. Asa ca omul a decis sa o desfaca. Ce a gasit inauntru l-a facut sa ma viziteze. Chestia verde si maloasa aflata in cutia de suc (aflata inca in termenul de garantie!) se pare ca, din pacate se regaseste mai mult decat des in cutiile de suc, dintr-un motiv mai mult decat simplu: daca aerul intra in cutie, zaharul din suc fermenteaza, favorizand formarea stratului de mazga. Si da, dupa cum sigur v-a dus si pe voi gandul, in cutiile de suc pentru copii este regasita si mai des - deoarece acestea nu contin conservanti! Proabil va intrebati cum poate intra aerul intr-o astfel de cutie fara sa curga sucul din ea. Ei bine, gaurile in cauza prin care intra aerul sunt, de fapt, niste intepaturi imposibil de sesizat cu ochiul liber. Acestea nu permit scurgerea lichidului ci doar patrunderea aerului, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Durerea in partea dreapta a abdomenului. Ce boli anunta? Durerea in partea drepta a abdomenului sub coaste nu este neaparat un semn al unei boli hepatice. De exemplu, daca alergam mai mult ne poate durea in dreapta. Aceasta durere care dispare odata ce ne oprim, nu are legatura cu ficatul, ci cu intestinul gros care face un "cot" in dreptul ficatului si gazul se ridica si apasa pe intestin. Durerea este de obicei de acolo. De asemenea, daca am mancat prea mult , am consumat alimente bogate in grasimi, putem resimti dureri (jena) in partea dreapta, sub coaste. Dar, de regula, dupa mese bogate in grasimi aceste dureri apartin veziculei biliare (n.r. - Bilei), adica "vecinei"ficatului. Durerea situata in regiunea unde este localizat ficatul (sub coasta dreapta " hipocondrul drept), extrem de rar este data de o boala de ficat. Pacientii de obicei spun "Ma doare ficatul."; dar corect ar trebuie sa spuna "Ma doare in dreapta, sub coaste", anuntaDoctorulZilei.ro.

Cum folosim uleiul de ricin pentru constipatie si hemoroizi. Uleiul de ricin este adesea asociat cu tratamentele pentru infrumusetarea parului. Mastile cu ulei de ricin incalzit fac parul mai bogat si mai sanatos. Dar putini stiu ca acest ulei vegetal are efecte benefice si in cazul constipatiei si hemoroizilor. Pentru uz extern, uleiul de ricin se aplica incalzit sau pur si simplu pe par, piele, leziuni sau hemoroizi externi. In functie de tratamentul ales, uleiul de ricin se aplica direct sau cu ajutorul unui disc de vata si se maseaza, freaca sau se lasa sa actioneze 10-15 minute. Pentru uz intern, uleiul de ricin se ia pe stomacul gol, nu mai mult de una, doua lingurite inainte de micul dejun. O lingurita de ulei de ricin luata pe stomacul gol are un usor efect laxativ, rezolvand constipatiile usoare. Substantele din compozitia uleiului de ricin irita si stimuleaza peretii intestinali sa impinga continutul spre iesire si sa il ajute sa alunece mai usor prin colon. Daca gustul este prea puternic sau neplacut, uleiul de ricin se poate lua cu un pahar de lapte sau amestecat cu un galbenus de ou crud, informazaLibertatea.

Dieta cu patrunjel. Ce proprietati are. Patrunjelul este o planta folosita in scopuri culinare si curative, faimoasa pentru numarul mare de antioxidanti si fitonutrienti la 100 de grame. Aceasta planta bianuala cu aroma puternica provine din zona Mediteranei si numele ei stiintific este Petroselinum Crispum. Frunzele de patrunjel se asemana mult cu coriandrul, desi sunt mai mari si mai putin aromate. Patrunjelul creste in zona Mediterana, Europa de Est si America. Patrunjelul este una dintre plantele cu cele mai putine calorii la 100 de grame, anume 36 calorii. In plus, frunzele de patrunjel au zero grasimi si colesterol, dar sunt bogate in antioxidanti, vitamine, minerale si fibre. Patrunjelul contine uleiuri volatile esentiale, printre care miristicina, limonen, eugenol si alfa-tujen, scrieUnica.ro.

Beneficiile consumului de pepene. Pepenele este fructul cel mai bogat in apa, gustos si reprezinta o gustare binevenita in timpul caniculei. Pe langa faptul ca este gustos mai este si sanatos. Iata care sunt beneficiile consumului de pepene 1. Este un aliment puternic alcalin, astfel ca reduce aciditatea din organism; 2. Reduce glucoza din sange - zaharul din pepene este natural. Daca ai pofta de ceva dulce poti manca linistita o felie de pepene; 3. Reduce riscul bolilor de inima; 4. Reduce tensiunea arteriala - este benefic pentru oamenii cu hipertensiune; 5. Este bogat in apa, are aproape 95% apa, este un fruct puternic hidratant, anuntaDoctorulZilei.ro.