Sase lucruri ciudate care ti se intampla dupa ce bei alcool. Studii recente arata ca bem mai mult alcool decat avem impresia ca o facem. Si asta cu toate ca suntem toti mai mult decat constienti de multiplele efecte negative ale acestuia asupra corpului nostru: stomac, cap, ficat, inima - toate sunt, intr-un fel sau altul, afectate. Dar, cu siguranta, ai auzit din toate sursele de astea. Detaliat si de mai multe ori. Cam inainte sau dupa fiecare seara, cel putin. Din cauza faptului ca alcoolul - din pacate - este un element important al zilelor noastre, oamenii de stiinta s-au "dat peste cap" sa afle ce se intampla in creierul si corpul nostru cand consumam alcool. Iar ceea ce au aflat este cel putin fascinant. Sa stim si noi ce au descoperit este vital, deoarece cunoscand simptomele viitoare vom fi mai bine pregatiti cand vine vorba de o iesire in oras care implica alcool, ne vom putea controla mai bine pacatoasa mahmureala, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Patru lucruri pe care sa nu le faci niciodata inainte de culcare. Rutina dinainte de culcare iti saboteaza somnul? Iata ce sa nu faci niciodata, inainte sa te bagi in pat, ca sa dormi bine. Nu lua anumite tratamente. Un nas infundat iti poate strica somnul, dar acelasi lucru il face si pseudoefedrina, principalul ingredient din medicamentele pentru reducerea congestiei nazale. Ce sa faci: Daca ai nasul infundat, poti folosi decongestionante speciale pentru noapte. Nu sta pe computer, telefon sau tableta. Cercetatorii au descoperit ca expunerea la lumina albastra provenita de la dispozitivele electronice suprima secretia de melatonina si iti da peste cap ceasul biologic. Ce sa faci: Cel mai bine e sa nu mai folosesti aceste dispozitive cu cel putin o ora inainte de culcare, anuntaDoctorulZilei.ro.

Cum luptam impotriva imunitatii scazute a organismului. Ne-am obisnuit ca, de fiecare data cand ne imbolnavim, sa dam vina pe imunitatea scazuta a organismului. Dar ce reprezinta, de fapt, imunitatea scazuta, cine sunt cei mai afectati si cum putem sa dam o mana de ajutor sistemului nostru imunitar? O imunitate scazuta poate duce la cresterea frecventei bolilor, cum ar fi: infectii sau viroze respiratorii, gastrice si intestinale, sau cutanate (la nivelul firelor de par sau unghiilor). Infectiile determina o inflamatie locala si generala, iar in timp incidenta crescuta a bolilor inflamatorii poate creste riscul de boli cronice, determinand chiar aparitia cancerului. "Semnele deficitului de aparare imunitara apar de obicei in sezoanele reci, incepand cu luna septembrie, cand creste incidenta virozelor respiratorii, a gripei sau a altor viroze. Tot in aceasta perioada incepe si anul scolar, iar copiii pot avea probleme prin expunerea repetata, in perioada de convalescenta, la multipli factori patogeni." explica dr. Simona Farcas, medic primar medicina de familie.Persoanele mai predispuse problemelor imunitare sunt varstnicii, copiii mai mici de 2 ani, nou-nascutii in special, gravidele, persoanelor de orice varsta cu boli cronice, persoanelor cu HIV, leucemii, post chimio/ radioterapii, cei cu boli intestinale inflamatorii sau cei care se recupereaza dupa operatii importante, informeazaLibertatea.

Semne ca bei prea multa cafea. Cafeaua este delicioasa si sanatoasa, insa consumata in cantitati mari iti poate afecta sanatatea. Vezi cum iti dai seama ca bei prea multa cafea. Specialistii de la Mayo Clinic sustin ca doua cani de cafea pe zi reprezinta un consum moderat, care iti trezeste sistemul nervos central si iti creste capacitatea de concentrare. Cand, insa, depasesti aceasta doza, sistemul neurologic este supus unui stres. Prea multa cafea afecteaza felul in care functioneaza organismul tau. Poti recunoaste aceste semnale si poti reduce cantitatea pe care o bei zilnic. Insomnia, nelinistea si lipsa energiei, de exemplu, apar atunci cand in corpul tau este prea multa cofeina. Un studiu al cercetatorilor germani de la Universitatea Erlangen-Nurnberg a tras o concluzie ingrijoratoare. Cercetatorii le-au dat soarecilor cafea timp de sase saptamani si au urmarit capacitatea lor de a inota. Cu timpul, acestia au observat ca subiectii erau mai obositi si inotau mai greu decat o faceau la inceputul studiului, scrieUnica.ro.

Masti de fata usor de preparat care "sterg" ridurile. Puteti scapa de riduri si fara sa apelati la creme sau tratamente scumpe. Cu ajutorul ingredientelor din bucatarie va puteti prepara cele mai eficiente masti anti-imbatranire. Atat uleiul de masline cat si cel de cocos au proprietati hidratante asupra tenului, lasand pielea mai catifelata, cu un aspect sanatos, luminos si fara riduri. Saptamanal, poti face acest tratament naturist, prin aplicarea catorva picaturi de ulei de masline sau ulei de cocos pe fata, pe gat, in principiu pe zonele afectate de riduri, si poti masa usor, fin, dupa care este recomandat sa clatesti cu apa calduta si pielea va redeveni fina si elastica. Efectele se vor observa inca de la prima folosire, anuntaDoctorulZilei.ro.