Ce iti transmite organismul tau, atunci cand ai dureri de spate si articulare. Majoritatea oamenilor considera ca durerile articulare sau de spate sunt normale pe masura ce inainteaza in varsta. Insa aceste suferinte pot indica si anumite lipsuri din organism. Durerile de spate si de articulatii pot avea un impact negativ asupra activitatilor tale de zi de zi, dar poti sa redevii activa si sa te bucuri de pasiunile tale, cum ar fi alergatul, mersul pe bicicleta, gradinaritul, etc. Asadar, vei afla cu stupoate ca astfel de dureri nu sunt cauzate de procesul de imbatranire, greutate, sedentiarism sau nivelul de activitate. Putin stiu ca acestea sunt asociate cu un deficit de vitamine in organismul tau pe care corpul nu le aismileaza din alimente, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Trei greseli pe care le faci cand iei medicamente. Organizatia Mondiala a Sanatatii a realizat mai multe sondajelor in diferitelor tari, subliniind o lista de conceptii gresite cu privire la antibiotice si utilizarea acestora. Criza sanatatii publice globale in raport cu rezistenta la antibiotice este in centrul atentiei OMS. Medicina moderna, asa cum o stim, este amenintata de o pierdere iminenta a antibioticelor. In ultimii ani, numarul bacteriilor rezistente la medicamente a crescut considerabil. In prezent, anual, 700.000 de oameni mor din cauza infectiilor rezistente, iar acest numar poate creste pana la zece milioane pana in 2050 daca nu se iau masuri, anuntaDoctorulZilei.ro.

Plasturii-minune depisteaza fara gres infectiile din organism. Cu ajutorul unui plasture medicinal care isi schimba culoarea atunci cand detecteaza o infectie in organismul purtatorului, medicii vor putea trata pacientii in timp util, fara a-i indopa, in prealabil, cu antibiotice. Dispozitivul "lipicios" a fost creat de cercetatorii de la Universitatea Bath din Marea Britanie. Odata lipit pe piele, acesta elibereaza un colorant fluorescent din capsule microscopice, daca detecteaza prezenta unor bacterii la marginea plagilor. Infectiile sunt principala complicatie a unor rani provocate de arsuri, in special la copii, iar ranile pot induce imunosupresia, care creste riscul de infectare. Infectiile bacteriene aparute din pricina arsurilor sunt greu de depistat si, mai mult decat atat, diagnosticarea lor dureaza aproximativ 48 de ore. De cele mai multe ori se mai administreaza si antibiotic pentru prevenirea infectiilor, lucru care poate favoriza aparitia rezistentei la antibiotic. Asadar, plasturele-minune le va permite medicilor sa identifice infectiile bacteriene si sa le trateze mult mai rapid. Iar acestia nu sunt singurii plasturi cu efect terapeutic, "medicamentele" lipicioase devenind din ce in ce mai populare, informeazaLibertatea.

De ce ne curge nasul tot timpul. Iti curge nasul tot timpul, chiar si dupa ce te-ai tratat de raceala, si nu intelegi de ce mucusul persista. Medicul Martin Spurr lamureste aceasta problema care priveste tot mai multe persoane, intr-un articol pentru Daily Mail. Conform medicilor, aceasta situatie este cauzata de mucusul produs in exces de tesuturile de la nivelul nasului. Acelasi fluid in exces este produs si in spatele narilor, in sinusuri, si poate ajunge pe cale esofagiana, in plamani. Uneori lichidul din nas alterneaza cu congestia nazala. Sunt zeci de motive pentru care te poti confrunta cu o astfel de situatie. Fie o raceala care nu trece cu una, cu doua, desi te-ai tratat temeinic, fie alergii. De asemenea, se mai intampla asta in cazul femeilor insarcinate, sau in cazul deviatiilor de sept, insa cel mai adesea, faptul ca iti curge nasul tot timpul este cauzat de rinite care se pot croniciza, scrieUnica.ro.

Condimentul-medicament care combate constipatia si te fereste de boli repiratorii. Semintele de mustar, in forma lor naturala sau sub forma de pasta, sunt un condiment nelipsit de pe mesele romanilor si fara de care traditionalii mititei sau carnati nu ar mai avea aceeasi savoare. Mustarul, fiind cunoscut in toata lumea, si-a castigat titlul de "condimentul natiunilor", fiind al doilea cel mai popular condiment din lume dupa piper. Boabele de mustar au in componenta: mucilagii, substante minerale (sodiu, potasiu, magneziu, selenium, proteine si calciu), acizi grasi esentiali (omega-3 si omega-6), fibre alimentare, vitamina A, vitamina C, fier, vitamina D, vitamina B6, vitamina B-12, proteine, uleiuri, un glucozid (sinigrina) si un ferment (mirozina). In medicina, sunt folosite doua soiuri: mustarul alb si mustarul negru. Mustarul alb se foloseste sub forma de boabe de mustar, iar cel negru sub forma de faina. Esenta de mustar intra in compozitia unor medicamente antireumatice si se utilizeaza la prepararea spirtului de mustar, anuntaDoctorulZilei.ro.