Cum iti dai seama ca ai prea mult estrogen. Estrogenul este hormonul dominant feminin, dar cand ai prea mult, nu este bine. Vezi cum iti dai seama ca ai prea mult in organism. Estrogenul pregateste organismul pentru ovulatie, este responsabil pentru dezvoltarea tesutului sanilor si membranei uterului. Estrogenul nu este produs in mod egal, potrivit theheartysoul.com, iar in unele cazuri creste riscul aparitiei cancerului de san sau uterin. Excesul de estrogen este foarte comun in randul femeilor. Stresul, consumul de cafea, anticonceptionalele, substantele din produsele de curatat sau cosmeticele cresc nivelul acestui hormon. O analiza a hormonilor isi poate spune daca ai un dezechilibru, insa sunt si alte semne care te pot anunta asta. Femeile cu prea mult estrogen se ingrasa, sunt anxioase, au sanii sensibili, sunt obosite si au dificultati de concentrare. Cand nivelul acestui hormon creste foarte mult, pot aparea chisturi mamare, infertilitate, avorturi spontane sau endometrioza, noteaza Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Afla cum sa arati mai tanara cu 10 ani! Dupa o anumita varsta pielea incepe sa imbatraneasca, pierzand elastina, lucru pe care il stim pentru ca procesul de imbatranire este o perioada grea pentru noi. Primele si cele mai vizibile semne ale acestui proces sunt ridurile. Ridurile din jurul ochilor sunt primele care anunta imbatranirea, apoi vin cele din jurul gurii si de pe frunte. Exista diferite tipuri de produse cosmetice in care poti gasi o solutie la aceasta problema, dar cel mai eficient si, desigur, cel mai bun poate fi gasit in natura. Avand in vedere ca natura ofera cele mai bune remedii pentru problemele cu ridurile, cu siguranta nu trebuie sa cheltui bani pe produse chimice, informeaza clickpentrufemei.ro.

Adevaratul motiv. De ce unele persoane nu pot renunta la fumat? Unii oameni intampina greutati atunci cand decid sa se lase de fumat. O treime din fumatorii din rasa europeana au o mutatie la nivel genetic care ii impiedica sa se lasa de acest viciu. Rasa europeana (denumita si rasa europoida, rasa euroasiatica sau alba caucaziana) este, conform teoriilor rasiale, una dintre cele 5 rase umane (celelalte 4 rase fiind rasa ecuatoriala, rasa asioamericana, rasa oceanica, rasa amerindiana). Arealul ei geografic este foarte extins, fiind raspandita pe toate continentele. Gena numita ANKK1, responsabila de reglarea dopaminei - hormonul fericirii, mai are un rol extrem de important in decizia, dar si in procesul de renuntare la fumat. Ming Li, impreuna cu colegii de la Scoala de Medicina a Universitatii Zhejiang din Hangzhou, China, si-au pus intrebarea daca aceasta gena si variatiile ei ar putea afecta capacitatea oamenilor de a renunta la tigari. Echipa a analizat 23 de studii care au cercetat relatia dintre gena ANKK1 si fumat. La aceste studii au participat circa 11.000 de oameni, scrie doctorulzilei.ro.

Alimente care provoaca indigestie. O dieta echilibrata, care contine carbohidrati, grasimi, protein, sare, apa si vitamin, asigura o buna functionare a organismului. Cand ai, insa, probleme gastrointestinale, este indicat sa eviti anumite alimente, pentru a evita indigestia. Produsele lactate. Produsele lactate sunt foarte greu de digerat, mai ales din cauza lactozei. Cand lactoza nu este digerata bine, apar gazele si balonarea. Cand exagerezi cu consumul acestor alimente, te poti confrunta cu diaree. Daca ai un sistem sigestiv mai lenes, cel mai bine este sa te limitezi doar la iaurt sau branza slaba in grasimi, pentru ca au un continut mai mic de lactoza. Mancarurile condimentate. Mancarurile condimentate puternic nu sunt pentru toata lumea. Daca stii ca ai un stomac mai sensibil si vrei sa eviti indigestia, stai departe de ele, potrivit everydayhealth.com. De altfel, produsele condimentate in exces dau reactii imprevizibile, de aceea nu ar trebui sa le consumi inaintea unor evenimente importante, pentru ca pot oricand sa iti provoace probleme digestive. Continuarea in Unica.ro.

Confesiune: "Meseria de mama este cea mai grea si mai frumoasa din lume". Acum aproape un an m-am angajat in cea mai grea dar si cea mai frumoasa meserie din lume. Am devenit mama unui baietel. Fara indoiala venirea pe lume a bebelusului a fost un moment magic si de mare bucurie. Ca proaspeti parinti, credeam ca viata noastra sa nu va mai fi la fel ca inainte. Ne asteaptam la o perioada mai dificila de acomodare, dar realitatea a fost complet diferita de ce am citit eu in reviste. Trezirea sentimentului matern. Inainte sa devin mama nu am avut niciodata o atractie fata de copii. Nu am simtit niciodata nevoia sa iau un bebelus in brate sau sa ma joc cu micutii, nu am cautat niciodata poze cu prichindei pe internet. Toata lumea imi spunea ca acest lucru se va schimba cand voi fi mama, ca in momentul nasterii se trezeste sentimentul matern. Singurul sentiment care s-a trezit in mine imediat dupa nastere a fost cel de frica. Mi-am dat seama ca nu stiam absolut nimic despre cresterea si ingrijirea bebelusului si ma temeam sa nu ii fac rau. Am inceput sa il iubesc in timp, dupa ce ne-am cunoscut. Integral in psychologies.ro.