Detoxificarea dupa Craciun, pregatirea pentru masa de Revelion! Sfaturi practice pentru a fi in forma maxima. Dupa copioasele mese pe care le-am savurat de Craciun, dar si in urmatoarele doua-trei zile, este timpul sa facem o scurta detoxificare, pentru ca, dupa cum bine stie toata lumea, urmeaza tura a doua, si anume masa festiva de Revelion. Specialistii ne recomanda sa renuntam zilele acestea la mancarurile grele, grase si la dulciuri si sa consumam mai multe salate, fructe si carne usoara de peste. Sfarsitul de an isi poate pune serios amprenta asupra organismului nostru dupa ce ne-am infruptat cu traditionalele sarmale, carnati, pomana porcului, piftie, salata boeuf, cozonaci si alte prajituri. Toate acestea ne fac sa ne simtim sleiti de puteri si, mai mult decat atat, parca nici nu ne mai putem urni din pat. In plus, nici stomacul nu da semne prea bune. De aceea este important sa ne detoxificam corpul cu ajutorul unei diete corespunzatoare, care sa ne ajute sa ne punem repede pe picioare. Un prim pas pe care trebuie sa-l facem pentru a elimina toxinele din organism este sa bem in fiecare dimineata cate un pahar cu apa calduta in care sa stoarcem cateva picaturi de suc de lamaie, scrieLibertatea.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce se intampla daca renunti la zahar pentru doua luni de zile. Perioada Sarbatorilor este una deosebit de periculoasa pentru silueta, dar si pentru sanatate. Gospodinele fac prajituri care mai de care mai gustoase, iar mirosurile imbietoare te fac sa dai iama in ele. Totusi, nutritionistii avertizeaza ca, de Craciun, risti sa te ingrasi cel putin doua kilograme. Dar daca renunti complet la zahar pentru un anumit timp? O jurnalista de la Buzzfeed, Chelsey Pippin, a realizat un astfel de experiment pentru doua luni de zile. Iata ce a realizat. Timp de opt saptamani, jurnalista a trebuit sa elimine fructele de orice fel, mierea, dulciurile, bauturile care contin zahar, legumele deshidratate sau iaurturile indulcite din dieta. In schimb, aceasta a trebuit sa le inlocuiasca cu grasimi sanatoase, precum cele din branza, nuci, ulei de cocos, avocado, oua sau carne. In prima saptamana, Chelsey recunoaste ca a fost destul de enervant faptul ca a trebuit sa evite sa mannce ciocolata si alte dulciuri, insa, in mod surprinzator, nu i-a fost deloc greu, mai ales ca intregul experiment avea sa fie subiectul unui articol. Organismul ei nu a suferit schimbari observabile, insa ceea ce s-a schimbat a fost faptul ca toate conversatiile cu prietenii incepusera sa se invarta in jurul experimentului, anuntaClick.

Cum scapi de sinuzita in trei pasi simpli. Sinuzita este o infectia a sinusurilor in care acestea sunt blocate, iar una dintre efecte sunt durerile de cap. Ca sa scapi de sinuzita urmeaza acesti 3 pasi simpli Bea ceaiuri de plante toata ziua. Fierbe apa si pune-o intr-un bol, apoi apleaca-te asupra bolului si pune-ti fata deasupra aburului. Ca sa fie mai eficient, adauga ulei de eucalipt ca sa iti desfunzi caile respiratorii. Infectiile respiratorii sunt semnul unui sistem imunitar scazut si plin de toxine. Ca sa elini toxinele trebuie sa te hidratezi suficient si sa faci mai mult sport.Foloseste la g[tit piper negru, coriandru si curcumina, condimente care desfunda caile respiratorii, informeazaDoctorulZilei.ro.

Atentie la crizele de fiere ce pot aparea dupa mesele copioase. Mancarea multa si grea pe care o cam consumam cu totii in aceasta perioada, asociata cu alcoolul in exces, stres, dar si oboseala sunt principalii factori responsabili pentru aparitia crizelor de fiere. Cel mai adesea, crizele de fiere se manifesta printr-o durere intepatoare aparuta in partea dreapta a abdomenului, exact sub coaste. Starea de disconfort resimtita astfel este deseori insotita de greata, dureri de cap si varsaturi. Toate acestea apar, cel mai adesea, dupa mesele copioase. Prevenirea dischineziei biliare consta in grija acordata alimentatiei. Pentru ca sunt mai de greu de digerat, tocaturile, grasimile, prajelile, sosurile, preparatele pe baza de oua, smantana, margarina, untul sau uleiul, alcoolul, torturile cu creme grase, ciocolata, alunele si bauturile carbogazoase pot duce la aparitia unei crize de fiere. Cei care nu se pot abtine chiar de la toate acestea trebuie sa incerce macar sa nu combine aceste alimente. Pranzurile regulate si o odihna de o jumatate de ora dupa mese contribuie si ele la prevenirea unor astfel de probleme. Persoanele care stiu ca au probleme cu bila sunt sfatuite ca dupa o masa mai bogata in grasimi sa ia pastile care stimuleaza evacuarea bilei in intestine. Iar daca criza s-a declansat deja se pot lua si medicamente antispastice, scrieLibertatea.

Leacuri incontestabile impotriva mahmurelii. Totdeauna, sarbatorile si evenimentele placute din viata de familie ne ofera multe prilejuri de bucurii, dar si cumplite stari de disconfort: greata, dureri de cap, voma. Pentru ca mahmureala, care apare dupa petrecerile cu bauturi alcoolice, sa nu alunge voia buna, o putem indeparta cu ajutorul celor mai eficiente leacuri naturiste, verificate de sute si sute de persoane care au trecut cu bine testul provocat de antimahmureala. Impotriva mahmurelii, Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, recomanda in lucrarea sa: "Cartea sanatatii noastre" o serie de remedii naturiste eficiente, care se aplica usor in practica. Nutritionistii au constatat ca ceaiul verde indeparteaza mahmureala mult mai repede decat o ceasca de cafea tare. O licoare excelenta care contine ceai verde se prepara din urmatoarele ingrediente: trei lingurite de ceai verde, sucul unei lamai, o lingurita de miere, 200 ml de apa minerala plata si 500 ml de apa fierbinte, care a fiert timp de un minut. Bautura se infuzeaza cinci minute si apoi se bea, anuntaClick.